Last news in Fakti

10 Септември, 2022 15:21 2 422 3

Петима души загинаха при инцидент с лодка

  • нова зеландия-
  • сблъсък-
  • лодка-
  • загинали-
  • инцидент

Край Нова Зеландия

Петима души загинаха при инцидент с лодка  - 1
Източник: Shutterstock

Петима души загинаха, след като лодка в Нова Зеландия се е преобърнала след сблъсък с кит, информира Ал-Джазира, цитирайки мести медии.

Обществената телевизия на Нова Зеландия RNZ (Радио Нова Зеландия) съобщи в събота, че лодката се е преобърнала край залива Гуус близо до град Кайкура на Южния остров, цитира news.bg.

Единадесет души са били на борда на плавателния съд, когато се е преобърнал, а пет тела са били извадени по-късно от служители на службите за спешна помощ, съобщи RNZ, позовавайки се на местната полиция. Спасени са шестима души.

Полицията съобщи, че лодката се е преобърнала след "сблъсък", но не може да потвърди с какво точно се е сблъскала.

Кметът на Кайкура Крейг Макъл заяви, че морето е било спокойно по време на инцидента и се предполага, че кит е изплувал изпод лодката и я е обърнал. Той добави, че в района е имало кашалоти, а също и няколко гърбати китове, пътуващи през това време.

Преобърналата се лодка е била наета от група жени.

Кайкура е популярна дестинация за наблюдение на китове. Морското дъно се спуска рязко от брега, което води до дълбоки води близо до брега.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пучо Капучо

    3 3 Отговор
    Тия маори явно не си падат по Чарли 3 и решили да последват Бет 2 в отвъдното...
  • 2 БОЛШЕВИК

    0 2 Отговор
    Лошо е когато загинат масово млади и хубави жени, мъже много а хубавите и млади жени са малко, отделно, че искат и праи да ги правиш щастливи!
  • 3 Кикимора

    1 0 Отговор
    Да са чували за спасителни жилетки?!