Last news in Fakti

11 Септември, 2022 17:25 1 153 4

Мощен тайфун се приближава към южни японски острови

  • япония-
  • тайфун-
  • бедствие

Природната стихия принуди местните власти да призоват жителите да си намерят подходящо убежище преди тайфунът да връхлети сушата

Мощен тайфун се приближава към южни японски острови - 1
Снимка: Shutterstock

Мощният тайфун Муйфа се приближава днес към бреговете на южни японски острови, предаде Франс прес.

Природната стихия принуди местните власти да призоват жителите да си намерят подходящо убежище преди тайфунът да връхлети сушата.

Тайфунът е на 180 км на юг от остров Ишигаки, намиращ се недалеч от Тайван, като ветровете му достигат скорост от 216 км/ч. Тайфунът се движи в северозападна посока, съобщава Метеорологичната служба на Япония.

Властите на Окинава, префектура, която се състои от над 150 острова, призоваха възрастните хора, които живеят на Ишигаки и на други острови в региона, да намерят убежище преди връхлитането на тайфуна.

Метеорологичната служба на Япония прогнозира, че след като връхлети Ишигаки, тайфунът ще се устреми в северна посока и към китайския финансов център Шанхай.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 разбрах

    2 0 Отговор
    ще го преместя в другия крачол
  • 2 БОЛШЕВИК

    0 0 Отговор
    Япония не е това което беше за кратко от 1960 до към 1999г.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: