Last news in Fakti

11 Септември, 2022 17:50 876 5

Папата помоли хората да се молят за неговото "поклонение за мир" в Казахстан

  • казахстан -
  • среща на религиозни лидери-
  • папа франциск -
  • мир

Папа Франциск днес помоли да бъде съпроводен от молитви на тазседмичното му "поклонение за мир", както самият той нарече посещението си в Казахстан за среща на религиозни лидери

Папата помоли хората да се молят за неговото "поклонение за мир" в Казахстан - 1
Снимка: БГНЕС

Папа Франциск днес помоли да бъде съпроводен от молитви на тазседмичното му "поклонение за мир", както самият той нарече посещението си в Казахстан за среща на религиозни лидери, предаде Асошиейтед прес.

В свои коментари пред публика на площад "Свети Петър" светият отец отбеляза, че във вторник започва тридневното му посещение в азиатската страна, където той ще участва в събор на лидери на световни и традиционни религии. "Това ще бъде повод да се срещна с толкова много представители на религии и да проведем диалог като братя, оживени от общото желание за мир, мирът, за който жадува нашият свят", каза Франциск. "Моля всички да ме съпроводят с молитви на това поклонение за мир", добави той.

Папа Франциск се надяваше по време на визитата си да се срещне с руския православен патриарх Кирил, който се опитва да оправдае руската инвазия в Украйна на духовна и идеологическа основа като "метафизична" битка срещу Запада, отбелязва АП. Но по-рано това лято Кирил се отказа от участие в междуверския събор.

Папата също така призова да продължат молитвите за украинския народ, така че "Бог да им даде утеха и надежда". Той добави, че полски кардинал, който служи като негов официален дарител на милостиня, в момента е в Украйна, за да посети различни общности и да даде конкретен пример за близостта на папата и на Католическата църква.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 най големия изрУд на

    8 1 Отговор
    планетата
  • 2 Добре де

    3 1 Отговор
    а за Украината, кога ?
  • 3 русия ся спече

    0 10 Отговор
    Казакстанския президент , клаза в очите на путлер , че не признава квази измислени терористични републики

    Коментиран от #5

  • 4 Кирил

    6 0 Отговор
    Не разбирам какво прави католик в мюсюлманска държава . Не разбирам какво прави католик в православна държава . Не разбирам защо празнуваме Хелоуин (католически празник) . Със същия успех можем да празнуваме . Враждата между католицизъм и православие е по древна от враждата правиславие мюсюлманство. И защо папата постоянно е по православна телевизия а по католическата православие няма . Малко ми е дискриминиращо всичкото това .
  • 5 Коки

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "русия ся спече":

    Или си в грешка или трленето ти идва в повече . Медведев каза че не признава квази държава Казахстан . Моля преди да критикувате прочетете поне малко история. От кога съществува такава държава ? От кога съществува името Казахстан / казахстанец ? Какво изобщо представлява Казахстан ? Какви хора живеят там ? …