Last news in Fakti

15 Септември, 2022 12:59 713 9

Хиляди чакащи цяла нощ, за да отдадат почит на кралица Елизабет Втора

  • кралица елизабет-
  • почит-
  • великобритания-
  • чакащи-
  • хиляди

Служител на Кралската гвардия, охраняващ на място, е колабирал през нощта

Хиляди чакащи цяла нощ, за да отдадат почит на кралица Елизабет Втора - 1
Източник: БГНЕС

Хиляди хора, които искат да отдадат почит на британската кралица Елизабет Втора, продължават да се нареждат на дългата 2,6 мили (4,2 километра) опашка в Уестминстър Хол, предаде ДПА.

Служител на Кралската гвардия, охраняващ на място, е колабирал през нощта, съобщи БТА.

Мнозина са готови да чакат дълго, за да минат покрай ковчега с тленните останки на покойната кралица. Към 8 ч. тази сутрин опашката беше дълга 2,6 мили (4,2 километра) и достигаше до пазара Бороу. Покрай ковчега минават хора на всякаква възраст, като някои от тях се поклониха.

Сред отдалите почит са бившата британска премиерка Тереза Мей и съпругът ѝ Филип. Служители дадоха на присъстващите цветни номерирани гривни, които са пропуск за Уестминстър Хол.

Вчера следобед новият крал Чарлз Трети поведе кралското семейство в обществена проява на почит, като вървеше зад ковчега на Елизабет Втора по време на процесията от Бъкингамския дворец до Уестминстър Хол. Днес той няма да има публични изяви.

Принцът и принцесата на Уелс, Уилям и Кейт, ще посетят Сандрингам, за да видят цветята, оставени в почит към кралицата. Хиляди хора посетиха имението в графство Норфолк, пред което през нощта се бе извила дълга опашка.

Графът и графинята на Уесекс, принц Едуард и съпругата му Софи, ще запалят свещ в памет на кралицата в катедралата на Манчестър. Те също така ще видят поднасянето на цветя на площад "Света Анна" и книгата за съболезнования в централната библиотека на града.

Принцеса Ан, придружена от съпруга си сър Тим Лорънс, ще посети сградата на общинската администрация в Глазгоу, за да се срещне с представители на организации, на които кралицата е била покровител.

На много места в Обединеното кралство ще има церемонии по полагане на венци и отдаване на почит на покойната кралица Елизабет Втора.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бащицата

    5 1 Отговор
    За мен опашките ще са до Перник.
  • 2 Тц тц..

    8 2 Отговор
    Нито е Ленин,нито е Сталин,кво ми дремят като на празна ясла? Западните величия Наполеон и Хитлер ги заровиха мълчешком и потайно,тая като ква се явява?
  • 3 Малобритания

    5 5 Отговор
    Култ към личността има само в комунистическите сатрапии. Погребението на кралицата много прилича на това на Сталин, Хрушчов, Брежнев, на тукашните Георги Димитров и Вълко Червенков, на червената принцеса Людмила.
  • 4 пфууууу

    9 0 Отговор
    Абе то Сталин не го разхождаха така цяла седмица бе, пишман станаха.
  • 5 Соваж бейби

    6 0 Отговор
     с копнеж чакат идването на Възкресение ,дръжте се здраво за мечтите си
  • 6 Тия са мазохисти

    3 0 Отговор
    ........................
  • 7 бургас

    3 1 Отговор
    Уважаеми журналисти вече им разказвайте истината на този прост народ. Дали след толкоз дни в ковчега не е само мухъл и дали това е истинската кралица или .... защото истинската от 3 години е .... Да не разказвам повече защото търкат да не ги уволнят.
  • 8 Патето Яки

    3 0 Отговор
    Президента Радев дано си нещо за хапване и спален чувал че ще падне голяма чакане на опашка 4-5 км.
  • 9 Меган

    0 0 Отговор
    Защо занимават целия свят така упорито с кончината на един монарх без никакви възможности да влияе на световните процеси. Сякаш всички сме британски поданици???? Хляб и зрелища.
Новини по държави: