Last news in Fakti

16 Септември, 2022 09:00 3 343 2

Новите принц и принцеса на Уелс: Кейт и Уилям с първа самостоятелна изява след смъртта на кралицата

  • великобритания-
  • кралско семейство-
  • ера-
  • епоха-
  • принц уилям -
  • кейт мидълтън-
  • елизабет втора-
  • кралица

Започва нова ера за принц Уилям и Кейт Мидълтън

Новите принц и принцеса на Уелс: Кейт и Уилям с първа самостоятелна изява след смъртта на кралицата - 1
Снимка: Official Facebook page of the Royal Family

Висшите членове на кралското семейство излязоха в Сандрингам в четвъртък, за да разгледат 30 000 цветни букета, балони, бележки и други подаръци, оставени от доброжелатели в чест на кралица Елизабет след смъртта ѝ.

Появата им беше особено запомняща се, защото отбеляза първия самостоятелен ангажимент на двойката като новите принц и принцеса на Уелс. Титлата премина към принц Уилям от баща му, който вече е крал Чарлз III, след като кралица Елизабет II почина преди една седмица на 96-годишна възраст.

Принц Уилям и принцеса Кейт прекараха около 45 минути в разговор с опечалени, събрани пред портите Норич на Сандрингам Хаус.

44-годишната Бекс Нийв от окръг Норфолк чакала над два часа, за да види двойката и разменила няколко думи с тях.

„Уилям сподели, че понеделник ще бъде много труден ден“, разказа Нийв пред сп. People. „Кейт каза, че е било съкрушително и тя и Уилям са много благодарни за това, че всички са тук. Тя беше доста емоционална. Изглеждаше, че са тук, за да приемат цялата любов на хората.“

Сандрингам беше един от двата дома, частна собственост на кралицата, която обикновено прекарваше коледния сезон там със семейството си. Тя традиционно пристигаше в началото на декември и оставаше в имението до 6 февруари - годишнината от деня, в който баща ѝ крал Джордж VI почина там.

Къща, пропита с история, Сандрингам първоначално е закупена от кралица Виктория и принц Албърт през 1862 г. Разположена на около 110 мили северно от границите на Лондон, преди време бивш служител двореца сподели пред изданието, че кралицата наистина е можела да се отпусне в провинциалния си дом в Норфолк: „Тя не трябва да е монарх там“, обясни служителят. „Тя може да бъде по-скоро Елизабет, отколкото кралицата.“

В първата реч на крал Чарлз III като монарх миналия петък той потвърди, че Уилям и Кейт официално са наследили титлите принц и принцеса на Уелс. Принцът на Уелс традиционно се носи от най-големия син и наследник на управляващия британски монарх, като съпругата му приема титлата принцеса.

Два дни по-късно принц Уилям разговаря с главния политик на Уелс, първия министър Марк Дрейкфорд, споменавайки „дълбоката привързаност“, която той и съпругата му споделят към Уелс, където са живели като младоженци от 2011 до 2013 г.

Кралски източник разказа пред People, че Уилям и Кейт са фокусирани върху „задълбочаване на доверието и уважението на хората от Уелс с течение на времето“.

„Принцът и принцесата на Уелс ще подхождат към ролите си по скромния начин, по който са подхождали към работата си и преди“, казва източникът.

Тъй като Кейт става принцесата на Уелс, титла, която майката на Уилям, покойната принцеса Даяна, някога е притежавала, кралски източник разказа, че „новата принцеса на Уелс оценява историята, свързана с тази роля, но разбираемо ще иска да гледа в бъдещето, докато следва свой собствен път.“


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ъхъ

    7 0 Отговор
    Заработили са надницата, бравос!
  • 2 Бабата

    5 0 Отговор
    ги командваше яко и ги държеше изкъсо, но сега ще се разхлабят!
Новини по държави: