Last news in Fakti

17 Септември, 2022 07:22 2 007 41

Нанси Пелоси отива в Армения

  • нанси пелоси-
  • сащ-
  • армения-
  • посещение

В страната втори ден действа режим на примирие след избухването на боеве със съседен Азербайджан

Нанси Пелоси отива в Армения - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси каза вчера, че планира да направи през уикенда визита в Армения, където втори ден действа режим на примирие след избухването на боеве със съседен Азербайджан, при които бяха убити повече от 200 войници и от двете страни, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Пелоси каза пред журналисти в Берлин, че ще пътува до Армения днес с делегация, включваща конгресмена демократ от Калифорния Джаки Спайър, която е от арменски произход. Пелоси отказа да даде повече подробности за пътуването, като каза, че пътуващите членове на Конгреса "не искат да стават мишена".

"Във всеки случай става дума преди всичко за човешките ни права и уважението към достойнството и личността на всеки човек", каза тя.

Арменското министерство на отбраната съобщи, че ситуацията на границата с Азербайджан остава спокойна, откакто влезе в сила примирието в 20:00 местно време в сряда, и не са регистрирани нарушения. Сключването на примирие дойде след два дни на ожесточени боеве, белязали най-острото въоръжено противопоставяне между двете държави от близо две години насам.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Койдозлу

    82 1 Отговор
    Тая ходи само по конфликтните точки по света да разпалва безредици.

    Коментиран от #39

  • 2 Урюрвкос

    61 2 Отговор
    в тази малка страна без ресурси и излаз на море се намира второто по големина в света посолство на Щатите.

    Коментиран от #3, #17

  • 3 Урюрвкос

    31 1 Отговор

    До коментар #2 от "Урюрвкос":

    най голямото е в багдад

    Коментиран от #20

  • 4 Дааааааам

    59 1 Отговор
    Баба Пиянка отива да заплашва, да извива ръце и да поставя условия. Инак, нал си знаете . . .

    Коментиран от #9

  • 5 искала тя

    49 1 Отговор
    Като искаш да ти замитат човешките права стой си в къщи, или ощи по-добре, зачитай чуждите права, когато ходиш на посещение при някого.
  • 6 Радио Ереван

    39 0 Отговор
    Пелоси си го проси.
  • 7 просто

    31 2 Отговор
    Да си бяхте стояли в СССР, тогава мирни и кротки, сега не могат да разделят куклите и парцалките.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Тази без джин

    34 0 Отговор

    До коментар #4 от "Дааааааам":

    никъде не ходи. Това Скот Ритър го казва.
  • 10 Ама разбира се

    45 2 Отговор
    Ахааааааааа. Между другото ние не чакаме ли Азерски газ? Е след Нансито ще го чакаме като Годо. Все ще го чакаме, а той все няма да идва. Даже може и да ни забранят да го чакаме. Защо ли ми мирише на номер? И после няма руски газ, нама азерски, купете си американсси танкери моля. Егати мирната търговия. Дайте властта на откачени старци и после гледайте какво значи студ, глад, безработица, но пък в паспорта има трето квадратче за поли! Величествено!

    Коментиран от #28

  • 11 Вашето Мнение

    43 1 Отговор
    Пелоси, мелоси, нюлънд, мюлънд, столтенберг, молтенберг, в тия хамерикански боклуци аз поне не вижддам нищо човешко. Както по визия, така и по дух.

    Коментиран от #19

  • 12 Рошко

    38 0 Отговор
    Вярно е, казаното от индиански вожд. Където стъпи кракът на англичанин и животните почвали да се бият помежду си
  • 13 Шико

    22 0 Отговор
    Скоро ще отиде при кралицата. Отиват си откъдето изпълзяха.
  • 14 Калпазанин

    23 0 Отговор
    Каква е разликата между арменци и евреи. Ми братчеди са. Само вижте в бг на колко известни личности "български" имената им завършват на ян. Само да ви спомена една хампарцумян, следващия е един друг който разпределя квотите за зърно и определя цената този същия който и с негови камиони почти се изнася зърното до портовете па и ако знаете и как се товарят
  • 15 Гост

    24 0 Отговор
    Навират се навсякъде по света, да тровят ушите на младите.
  • 16 Примати

    0 23 Отговор
    Края на ОДКС … колко е забавно Русия да отслабва

    Коментиран от #21

  • 17 Гост

    19 0 Отговор

    До коментар #2 от "Урюрвкос":

    Защото е ключово място за палене на чергата на руснаците.

    Коментиран от #23

  • 18 Българските турци

    33 0 Отговор
    Светът все още е зашеметен от чаткането на "копитата" на Нанси по асфалта на летището в Таипи... а миризмата на сяра още дълго ще тегне в атмосферата над Китайско море !!!...Това са сатанинските ходове на САЩ в играта за дестабилизация и подстрекаване (за съжаление засега успешни) на нови конфликтни огнища по различни точки на земното кълбо ... Украйна гори ... ЕС се тресе ... в Средиземно и Егейско море зрее морска буря...над Балканите се трупат тъмни облаци... и навсякъде там също се усеща дъхът на "парфюма" на Ненси Пелоси !
  • 19 Рошко

    26 0 Отговор

    До коментар #11 от "Вашето Мнение":

    Мен специално ме дразни и ми се гади само като чуя как говорят, с големите си разлигавени усти и пълни компексари надути със самочувствие без нищо истинско в тях, не стига ами и ни ги набиват в рекламите половината думи английски по медиите тука затова вече не гледам и телевизия, бил световен език аз не искам да им съм роб
  • 20 Ердо

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Урюрвкос":

    То и там има най много петрол
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Блазе на Армения

    11 1 Отговор
    Само за правата на човека говорят. Тази е толкова безапелационно неприятна. Блазе им на арменците.
  • 23 Рошко

    13 0 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    И не само, не забравяй че азери и турци са като братя всячески се опитват да ги скарат. Но путин ердоган и китайчо знаят че поотделно не могат да се справят с тях затова се съюзяват, разделяй и владей това не е източен девиз
  • 24 Към Куба

    20 0 Отговор
    Непрекъснато кръжат. Ако Медведев посети Куба или Венецуела?
  • 25 Читател

    13 0 Отговор
    Статията трябва да е Пелоси се пренесе в пъкала
  • 26 иваило

    17 0 Отговор
    И там има био лаборатоии на терористите от америка
  • 27 Турнето

    12 0 Отговор
    за мир, човешки права, демокрация и достойнство на г-жа Пелоси продължава. Репертоарът преполагам е анти Китай и анти Русия, анти Иран... Заключителното гала посещение ще е във Вашингтон в деня на междинните избори през ноември с възгласа да живее Америка и американската демокрация.
  • 28 Кои са

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ама разбира се":

    откачените старци?
  • 29 Газаджия

    2 11 Отговор
    Русия е диктатура и сгресор. А азерите са супер симпатични демократи,доставчици на газ.
  • 30 БгТопИдиот

    9 1 Отговор
    НанситУ щом ще ходи в Армения тогава от мен :

    "моите съболезнования"

    Тези от отвъДлоквието одат да палят конфликти (заради мецана),а не да ги потушават !!
  • 31 орт

    7 1 Отговор
    Защо не и в Азербейджан,това не е ли да взимаш страна в канфликта? Май забравяме кой окупира азерски земи земи.Щом толкова държи на окупаторите би трябвало да подкрепи и Русия нали?
  • 32 глоги

    14 0 Отговор
    В страната втори ден действа режим на примирие след избухването на боеве със съседен Азербайджан. НАНСИ ПЕЛОСИ:АААА,НЕ МОЖЕ ДА ИМА ПРИМИРИЕ,КАК ТАКА СИ ГО ПОЗВОЛЯВАТЕ?! НА КАКВО ПРИЛИЧА ТОВА? ПОЧВАЙТЕ ПАК ДА СЕ БИЕТЕ!
  • 33 "ВРАГ НА НАРОДА"

    10 1 Отговор
    ПОШЛА НА
    Х
    У
    Й
  • 34 Даката

    5 1 Отговор
    Тази явно бърза да пита техния човек премиер на Армения защо не е успял да разпали по голям конфликт с цел нова мащабна война и включването на Русия с цел по бързото и отслабване. И как така армейските генерали и военни отказват да предадат родината си в името на американските интереси
  • 35 читател

    2 3 Отговор
    за не просветените по арменска история ще кажа прочетете и после пишете. След ПСВ османската империя по Лозанският договор Армения трябва да получи 165хил.кв. км. площ .В сговор с Ататюрк и Ленин в Московският договор 1921г си поделят арменските земи като Първата Арменска Република 1918г вече има 70 хил. кв. км. след това подаряват на турция символичният за арменците връх арарат .След като комунистите завземат власта в Кавказ правят подаръци на азербайжан ( несъществуваща държава съставена от русия и иран) от политбюро на на ссср което е не законно и сега Армения е 30 хил. кв. км. Лозанският договор още е валиден а московският договор нелегетимен.Преди са били Ленин и Ататюрк сега Путлер и Ердогаг. Турция унищожи физически Армения 1.5 мил.избити в арменският геноцид Русия я довърши раздаде 135 хил. кв. км. от Армения това е вечната дружба Руссия Турция

    Коментиран от #36

  • 36 орт

    4 2 Отговор

    До коментар #35 от "читател":

    Първо това което си писал е по Севърския договор подписан от ОИ и анулиран от Лозанския договор подписан през 1923 г. Московският договор е подписан действителна през 1921 т. тук не си объркал годината.Съгласно договора Русия връща окупираните от предната руско турска война областите Карс, Артвин, аТурция връща окупираните от нея Александрополски край, батумса област, Нахичеванска област на Русия.А тези ханства Карабайско,Ширванско,Нахичеванск и др по принцип са държави съставени от азери.А за стотици хилядите избити турци от арменските чети по време на ПСВ какво ще кажеш?
    Значи армията воюва на фронта а тези чети ще ти избиват селата, какво трябва да се прави с тях?
    Всички тези арменци в Франция,Ливан Сащ и др. са наследници на тези уж 1,5 мил избити арменци.Хем избити а пък наследниците им живеят.Странна работа.
  • 37 реплика

    6 1 Отговор
    Ами втори ден примирие е много, трябва да отиде да ги разбърка.
  • 38 Хорейшио

    2 0 Отговор
    По случая арменците свалили всички билбордове с Путин
  • 39 селтак

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Койдозлу":

    Тия деменции усещат че скоро ше са на 2-а метра под земята,за тва се опитват да повлечът колкото се може повече народ с тех!
  • 40 Дъртата дяволица не обича

    1 0 Отговор
    Примирията. Тя се храни от войни!
  • 41 Внимавайте с госпожата

    1 0 Отговор
    Ако управляващите са си научили урока, би трябвало да не я допуснат да посети страната или да не й разрешат да изнася речи. И така да постъпват всички държави към които се засилят господата с големите "помощи".Иначе оттърване няма . Света вече е ревнал от тях.
    Т