Last news in Fakti

18 Септември, 2022 21:09 4 276 82

Проф. Тагарев: Да изключим пожелателните сценарии, при които на мястото на Путин идва демократично настроен човек

  • тодор тагарев-
  • владимир путин-
  • сценарии-
  • демократичен човек

Ако някой смени Путин, това ще бъде силовия блок, които са силни в своите имперски стремежи със сталинистки методи.", подчерта експертът

Проф. Тагарев: Да изключим пожелателните сценарии, при които на мястото на Путин идва демократично настроен човек - 1
Снимка: БНТ

След успешната контраофанзива на украинските сили в Харковска област и настъплението на юг, вече всички в Украйна и на Запад са убедени, че окупираните от Русия територии ще бъдат освободени. Това заяви в "Говори сега" бившият служебен министър на отбраната проф. Тодор Тагарев.

"За мен вече е абсолютно ясно, че Украйна удържа на руската агресия. Въпросът е кога ще възстанови контрола си върху окупираните територии. Въпреки че ситуацията е динамична и не изключвам и нещо непредвидимо да се случи и да ускори този процес, в обичайните сценарии говорим за война, която ще продължи с месеци, а може би и години. Но аз не се съмнявам, че Украйна ще възстанови своята територия. Самият Зеленски е говорил, че за Крим може да се търси дипломатическо решение. За останалите райони въпросът ще се реши с военна сила.", каза той.

Според него докато руската армия издържа на настъпленията, евентуален преврат в Кремъл не е на дневен ред. Ако обаче станем свидетели на паническо бягство като това от Харков или Изюм, може да се прогнозира опит за смяна на властта.

"Трябва да изключим всякакви пожелателни сценарии, при които на мястото на Путин идва един демократично настроен човек. По-скоро това биха били два-три цикъла на смяна на хора, които ще се опитат да възстановят авторитарното управление. Ако някой смени Путин, това ще бъде силовия блок, които са силни в своите имперски стремежи със сталинистки методи.", подчерта проф. Тагарев.

Според него Европа ще успее да се научи да съществува и да бъде конкурентоспособна и без руски газ и нефт като заложи на развитието на възобновяемите енергийни източници. За Русия, обаче, ще е трудно да продава енергийните си ресурси на изток.

"Русия трябва да търси пазари, защото това са критични за руската икономика суровини за износ и е естествено да бъдат обявени такива намерения. Проблемът е, че тези газопроводи и тръбопроводи ще преминават през трудни терени, с огромна дължина и ще струват много скъпо. За разлика от Европа, която гледаше на Русия като на равноправен партньор, с Китай нещата не седят така. Китай ще се опитва по всякакъв начин да им извива ръцете. И понеже са с голяма дължина, труден терен и много скъпи, това строителство ще продължи с години.", прогнозира той.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 55 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай той Толстой

    121 28 Отговор
    Този е стипендиант,бе.За кво ни го показвате,тоя за пари ще каже и че слънцето изгрява от запад.Пимиярче е.
  • 2 Последния Софиянец

    102 20 Отговор
    Под демократично настроен се разбира подлога и пияница.
  • 3 Смешник

    94 24 Отговор
    Абе я пуснете германска телевизия ,която и да е и слушайте как германците ще се справят с кризата .Доста хора са в отчаяние ,в нервна криза и не знаят как да си платят високите сметки.Ме разбирам от къде ги намирате като този които говорят откровени лъжи.Сами ще видят всички като този дето можели да се научат да живеят без руските ресурси какво ще се случи още тази зима в Европа .
  • 4 Че ще е друг дърт престъпник е ясно

    33 82 Отговор
    Обаче ще е видял хубаво и отблизо края на империята на Путлер и ще е по тих и от тревата. За сега.
  • 5 Да,бе

    57 17 Отговор
    Да изключим пожелателното сценарии,че някой ще направи обективен анализ на запад от рая.
  • 6 Пучо Капучо

    104 22 Отговор
    Право думаш, професоре! Едно демократично правителство не би могло да опази богатствата на Русия. Защото демократите много обичат да покрадват, това им е занаята. Който не верва, вижте България.
  • 7 Пишман

    70 16 Отговор
    Професор
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ШУРА

    72 19 Отговор
    ЗА КАКВА КОНТРА ОФАНЗИВА ГОВОРИ ТОЗИ КОЗЯШКИ ГЛУПАК

    Коментиран от #43

  • 10 Примати

    19 78 Отговор
    Сега най - важно е Украйна и Запада да са с ход напред пред Путин , и да са готови да изготвят такива двустранни договори че Русия да не може да нападне Украйна отново след като бъде изгонен последния нашественик а Украйна още не е в НАТО. Вече се работи по въпроса. Може да стане по време на преговори за връщане на Крим между Франция Турция Украйна и Русия. Тогава разбирасе руската армия е изгонена и Путин е свален…това са само догадки , но факта че съм ги написъл показва разгрома на руската армия

    Коментиран от #60

  • 11 въzрожденче

    21 15 Отговор
    запри че ме втресе
  • 12 Тагаринчо

    71 16 Отговор
    После идва Медведев.
    Ще ви се види тясна Земята.
    Не дърпайте дявола за опашката, радвайте се че Путин още е на власт.
  • 13 Абе,

    55 10 Отговор
    проскубания ястреб,бивш комунист, няма ли да излиза в пенсия?!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Някой

    31 5 Отговор

    До коментар #8 от "Червената Соня 🇻🇳":

    Я стига лъга.
  • 16 Курадо Катани

    59 11 Отговор
    демократично настроен човек, който разпродава Русия на Запада? Гладен и мръсен атлантик - демокрация сънува
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Тоя как можа наведнъж

    62 9 Отговор
    да избълва толкоз небивалици и простотии. Поредният жалък некадърник.

    Коментиран от #35

  • 19 Фашагите мечтаят за нов

    57 11 Отговор
    Елцин. Такъв съвършен идиот обаче се ражда веднъж на 1000 години.
  • 20 Днч

    20 43 Отговор
    Стандарта на живот се вдига най много за обикновените хора с западния модел. факт. Култура и развлечения на изток ги няма хич освен ако не си ръбест робот

    Коментиран от #21

  • 21 Последния Софиянец

    39 12 Отговор

    До коментар #20 от "Днч":

    От Запада бягат в Испания и Турция да изкарат по евтино зимата.
  • 22 Име твое..

    43 12 Отговор
    Тоя Тапа..рс..ки разбира толкова от война колкото АЗ от газ. Заучени фрази повтарящи се постоянно. Гледа укра...йнска тв и готов за коментар. Много е зле, горкият. Дори американците са скептични, Орбан прогнозира война дори до 2030 г. само нашият професоре е готов за коментар. Абсолютни плаши...пу..та..р..nици.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Теодор Рузвелт

    41 16 Отговор
    Запада е само 1% от света а Русия и нейните съзници са целия останал свят който е 99%, всички държави от тези 99% от света силно харесват Русия и нейната политика спрямо Запада, така че Украйна САЩ ЕС НАТО ООН Британската общност ще загубят от новия световен ред, свиквайте Турция, мюсюлманите, китайците, руснаците, латиносите, африканците, арабите, азиатците ще са новите властелини на света. 1млрд срещу 7млрд БРИКС ШОС АСЕАН ОДКС ОНД и т н

    Коментиран от #26, #30, #39, #48, #81

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Аз пък се радвам,

    17 32 Отговор

    До коментар #24 от "Теодор Рузвелт":

    че съм от тоя 1 процент богоизбрани. А не от 99-те процента плява.

    Коментиран от #79

  • 27 бай Село

    22 11 Отговор
    демократично белене те очаква...до няколко месеца руснаците ще бъдат поканени да дойдат на гости на българския народ,,,време е че още някоя година демокрация в бг и населението ще се събере само в един град най много милион старци и деца да останат...

    Коментиран от #36

  • 28 българина

    31 14 Отговор
    под демократичен се разбира само ако слуша Пентагона като бо клу ка елцин!
  • 29 Голем смех

    18 33 Отговор
    От 100 години рушляците се самоунищожават. Октомврийския пуч - милиони щета. Милиони белогвардейци, културни образовани - аут. Репресиите на Ленин и Сталин - поне 40 милиона - смърт. Втора световна - 25 милиона смърт. От 30 години - 5 милиона, културни образовани, емиграция. В момента са останали увредени, опиянчени, некадърни люде, които окончателно ще затрият рашисткото племе.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Път.илин е пътник тъй или иначе

    14 35 Отговор
    Не ти излизат сметките ве ру.бла прозда - един милиард са хората, защитени от НАТО.
    Аре стига сте ръсили пропагандните си клишета, не видяхте ли как Путята виси като гладно к.уче, докато другарчетата му от ШОС го караха да чака пред масичката за срещи - от Модри до Ам Гъл (да де Ердо бей), а другарят Си направо пропусна вечерята с кремълския гн.ом.
    Стига сте спекулирали с останалия свят, който явно не подкрепя Путя, а го канибализира за сметка на голямата му его без покритие.
    Никой не обича политическите труп.ове, особено тези от Москва!

    Коментиран от #44

  • 32 Варненец

    12 31 Отговор
    Платени рушляшки полюции. Ако путлер изчезне, всичко ще се нареди. Няма по-глупав кретен от него.

    Коментиран от #40

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Алла Пугачова:

    13 25 Отговор
    "Моля, обявете и мен за "чуждестранен агент". Защото съм солидарна със съпруга си - честен, коректен и искрен мъж. Истински патриот, желаещ за Русия прогрес, мир, свобода на словото. И край на гибелта на нашите деца, които умират за фантасмагорични цели. Фантасмагориите, превръщащи страната ни в международен аутсайдер и правеща живота на населението все по-труден." Путин, конец с две думи.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Варненец

    15 23 Отговор

    До коментар #27 от "бай Село":

    Не забравяй хапчетата, имаш нужда от тях. България никога вече няма да се върна към рушляшко робство.

    Коментиран от #78

  • 37 Ха,ха,ха

    28 8 Отговор
    Това ли е последното което са ти заповядали да кажеш американските ти господари? Продажник и подлога ,професор по слагачество.
  • 38 РУДИ

    20 5 Отговор

    До коментар #33 от "НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ":

    АБЕ ТОИ Е ТАКЪВ АМА ЗАПЛАТКАТА ПРИ СОРОС ВЪРВИ
  • 39 Ъъъъ ...Ко каза ко

    14 29 Отговор

    До коментар #24 от "Теодор Рузвелт":

    РФ, Белару, Еритрея, Северна Корея и Сирия не прават 99%. Незначителна част от света са, но без тях живота ще бъде по добър !

    Коментиран от #55

  • 40 Мишо

    7 0 Отговор

    До коментар #32 от "Варненец":

    Има аааа, ти си по, по, дори и най.
  • 41 Дедо

    17 6 Отговор
    Остарял и трудно си спомням, ама на тоя ли викаха Магарев?
  • 42 Професор ли е

    31 6 Отговор
    Този злобар е професор ли. Не му бяхме чували името, докато не започна да плюе по Русия и по Путин. Тъй като медиите търсят само такива, които да говорят против Русия и соросоидите им дават пари и този се абонира за всички вестници и телевизии. Омразата го крепи този дърт козел и започна да предсказва съдбата на Русия и на Путин. А дали е разбрал че е отблъскващо гаден и отвратителен или не му пука, самп пари да падат.

    Коментиран от #82

  • 43 😂......

    0 4 Отговор

    До коментар #9 от "ШУРА":

    Ти от луната ли падаш 😂????
  • 44 Мишо

    22 5 Отговор

    До коментар #31 от "Път.илин е пътник тъй или иначе":

    А кои са тези един милиард и от кого ги защитава? Защитава едни англосаксонски и то само богатия колониален елит. Прав е Ицо хазарта, когато пее, за "овцата влюбена в касапина". Пфу!!!
  • 45 Цървул първо качество

    24 6 Отговор
    Професорче, батко съм ти и по звания и титли - дрънкаш като карта от Кауфланд! До сега нищо не си казал смислено, ама се гушиш - завършил ВВУ „Георги Бенковски“. Няма що, експерт и половина?! Щом и тоя ни е бил министър - за какво иде реч!
  • 46 Хохо секса

    10 27 Отговор
    Никой НЯМА да смени Путин!
    Русия СЕ РАЗПАДА!

    хайде на бас! :))
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Примати

    7 13 Отговор

    До коментар #24 от "Теодор Рузвелт":

    А иначе как си? Много ми е смешно като някой нареди Китай до Русия. Китай е отделен свят който няма нищо общо с Русия… има книги за Китай … търси и чети за поднебесната

    Коментиран от #53

  • 49 Жалка история

    23 6 Отговор
    "демократично настроен човек" хаха, кажи си го ве "демократично настроена американска подлога"!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Име

    22 3 Отговор
    Демократично настроен човек? Какво значи това според западните стандарти? Такъв който ще подари руските богатства без да иска и копейка? Такъв, който ще изпълнява като пудел.всяка луда ЕС разпоредба, например за големината на краставичките в буркана? Или такъв, който ще сложи квадратче друг, като трети пол в паспортите? Какво точно значи демократичен човек? Защото ако това е демокрацията, май ще е по-добре в света да има и някой дето не си пада по нея. Най-малкото за да не губим надежда в истинските неща в тоя свят.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Източна ромелия

    11 1 Отговор

    До коментар #39 от "Ъъъъ ...Ко каза ко":

    Що не вярваш то китайците изкараха диаграма че с Фащ са около един милиард. А останалите седем милиарда са против тях или еднополюсния модел
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Хохо секса

    12 3 Отговор
    Владимир Путин е изключителен ДЪРЖАВНИК
  • 59 лудия

    11 3 Отговор
    Професоре, професоре не разбра ли това е залога за съществуването на тази велика държава и този велик народ. Вече е без значение кои ще е президент.Руската федерация корено се измени и то благодарение на необмислените ходове на така наречения Европейски съюз.Така де има доминиращи държави и подчинени държави в този съюз.Не знам ти от коя държава си. Ама маи се разбира лошото ,че България е такава заради такива ,като вас.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Алла Пугачова:

    4 12 Отговор
    "Моля, обявете и мен за "чуждестранен агент". Защото съм солидарна със съпруга си - честен, коректен и искрен мъж. Истински патриот, желаещ за Русия прогрес, мир, свобода на словото. И край на гибелта на нашите деца, които умират за фантасмагорични цели. Фантасмагориите, превръщащи страната ни в международен аутсайдер и правеща живота на населението все по-труден." Путин, конец с две думи.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 даааа.... клатещи мечтиии!!!

    7 2 Отговор
    Вървяла лисицата след коча... гледала, че нещо виси и му се клати от долу и си мислила и се надявала, че голямо ядене ще има ако паднат клатещите му се камбани!!!
  • 69 Проф. Магарев

    10 1 Отговор
    И майка Тереза да беше начело на Русия, резултатът щеше да е същия.
  • 70 ти да видиш

    8 1 Отговор
    Подкрепата за Путин расте, 81,5% от руснаците му гласуват доверие...
    Одобрението на работата му е 78,3%...
    Еееех ако на запад имаше поне един способен и умен политик с Toпки, както Путин, то светът щеше да е рай, щеше да има мир и разбирателство между народите за много години напред!!!
    А то брате ckлерози, жeHдъpи и агpecoри cтpaxливи!!!!
  • 71 Анонимен

    6 1 Отговор
    Изхвърлен Хрантутник
  • 72 Такива

    9 2 Отговор
    Недоразумения, като Шамандуров и Талигарев, не знам защо им дават трибуна и ги канят по студията. От тях чеп за зеле не става.
    ПОДЛОГИ мръсни. Питайте ги какво са завършили!
  • 73 йхъгтфр

    10 1 Отговор
    Откога се нарича "успешна контраофанзива" ситуация в която:

    - врагът от 1 седмица изтегля войски от този участък и ги мести на друго място
    - реално там са останали 2-3 000 човека с личното си оръжие и почти никакво тежко въоръжение
    - знаейки това отлично изпращаш в атака над 25 000 осраинеца и врагът разбира се отстъпва
    - за изненада обаче отстъпва бавно, с тежки боеве и получавайки подкрепа от руската армия
    - в резултат осраинците могат да се "похвалят" с тежки загуби- над 15 000 осраински фашиста станаха на компост
    - като бонус още 4-5 000 фашиста са хванати в локални котли и тихичко биват изтребвани
    - в същото време руските загуби са под 200 човека

    Това ли са "успехите" на дрогираното клоунче?

    Коментиран от #74

  • 74 Хм Хм

    4 2 Отговор

    До коментар #73 от "йхъгтфр":

    Казва се успешна контраофанзива, когато завземеш големи територии. И когато с няколко Хаймарса правиш смешна армия с огромна огнева мощ.

    Коментиран от #80

  • 75 ЧОЧО

    3 0 Отговор
    Професорите никнат като гъби,много професори много нещо.Колко ли получават за титлата професор на месец!
  • 76 Платен предател и смешник!

    7 1 Отговор
    Мнението на някои анализатори, че наречената от Русия специална операция в Украйна се е забавила, е погрешно. Напротив, докладите сочат, че операцията навлиза в решителна фаза.Само за последните 5 дена от прегрупирването на руските въоръжени сили, са убити над 20 000 украинци от ВСУ.Такова мащшабно унищожение не е имало досега за такова кратко време.Няма видима контраофанзива, има масово унищожаване на военни съоръжения и жива сила. Това действа на страха, според анализатора.Очевидно е, че Украйна все още се опитва да докаже на Запада, че подготвя контраофанзива на юг, в Херсонска област, но това не се получава: или срещат парашутисти, или чеченски спецчасти, или нещо друго - винаги някой се изпречва на пътя им и им пречи да реализират целта си.Украйна вече не е държава.Според анализатора, на Запад САЩ вече открито заявяват целите си: война до последния украинец. Те не се интересуват от Украйна, а от това да изтощят Руската федерация колкото се може повече, но това не дава резултат. Сега всички доставки от САЩ се унищожават."Ако се изпратят за три милиарда и те ще бъдат унищожени. Виждаме, че край Днепропетровск са унищожени складове с ракети HIMARS, навсякъде се унищожават американски гаубици и самолети. Всичко върви по план".Измамната еуфория на украинците,беше един балон,който се спука и настъпи гробна тишина.
  • 77 Дядо Боби

    2 0 Отговор
    Защо му давате думата да говори глупости?????
  • 78 ИзбираТела

    1 1 Отговор

    До коментар #36 от "Варненец":

    Ама първо трябва да се освободи от него...
  • 79 Дядо Гадняр

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Аз пък се радвам,":

    Не ти казаха ,че си богоизбран ,а че си на неправилната страна.
  • 80 сдфгхйк

    0 0 Отговор

    До коментар #74 от "Хм Хм":

    Куци са ти опорките, много куци... "голямата територия" е колкото област Видин- тоест една плюнка на фона на загубените досега територии. Великите хаймарси НЕ УЧАСТВАТ в контра-та щото ги унищожават където ги срещнат- тях ги ползват да стрелят по ЖИЛИЩНИ ДОМОВЕ, МОСТОВЕ, ЯЗОВИРИ и други, все ЦИВИЛНИ ОБЕКТИ без никакво военно значение...

    И сега даържа да ми докладваш какво пише в опорката- как оправдавате онези вече НАД 20 000 осраински жертви дадени в тая контра? Не че ми пука за изтребените гнусни фашисти, ама как загубата на 20 000 войника при завземането на 2 града и 20 села БЕЗ СТРАТЕГИЧЕСКО ЗНАЧЕНИЕ се брои за "успех"?
  • 81 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Теодор Рузвелт":

    Ти вярваш ли си светът да допусне диктаторски страни и тарамбуките да владеят света освен ако не си червен или ислямски примат
  • 82 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Професор ли е":

    Абе много гадни тия украинци да нападна те горката клета русия символ на прогреса и демокрацията
Новини по държави: