Last news in Fakti

28 Септември, 2022 09:37 1 146 11

Мъск отново оглави списъка на Forbes с най-богатите американци

  • илън мъск-
  • милиарди-
  • долари-
  • туитър-
  • спейс екс

Списанието оценява нетното състояние на Мъск на повече от 251 млрд. долара

Мъск отново оглави списъка на Forbes с най-богатите американци - 1
Източник: БГНЕС

Технологичният милиардер Илон Мъск отново оглави списъка на Forbes с 400-те най-богати хора в САЩ, като значително изпревари втория по богатство човек в страната, предаде БГНЕС.

Списанието оценява нетното състояние на Мъск на повече от 251 млрд. долара, което далеч надхвърля втория в класацията - основателя на Amazon Джеф Безос. Според Forbes бившият главен изпълнителен директор на Amazon притежава приблизително 151 млрд. долара.

Състоянието на Мъск е с 60,5 млрд. долара повече, отколкото през 2021 г., когато светът започна да излиза от пандемията от коронавирус, и е нов рекорд за класацията на Forbes.

По-голямата част от богатството на Мъск идва от автомобилния производител Tesla - компанията, която той съосновава и продължава да управлява. Мъск притежава около една четвърт от компанията, а голяма част от останалото му нетно състояние се дължи на компанията за космически изследвания SpaceX, чиято стойност се е увеличила четирикратно през последните три години, според Forbes.

След като изпадна от списъка през 2021 г., бившият президент на САЩ Доналд Тръмп отново се появи тази година на 343-то място с нетно състояние, оценявано на 3,2 млрд. долара. Тръмп е подкрепен от наскоро стартиралата си медийна и технологична група Trump Media and Technology Group и нейния основен конкурент в Twitter - Truth Social.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Параноид

    12 2 Отговор
    Скоро смяна в класацията ,Зелински не го ли задмина ,я направете проверка
  • 2 Туй нящо

    11 0 Отговор
    Милиардера от държавни субсидии ли е бря
  • 3 Пич

    13 1 Отговор
    Обяснявам - тоя е нещо , като нашите мутри ! Назначен за богаташ , за да превърта едни огромни държавни пари , за частни интереси !!!
  • 4 Пучо Капучо

    7 0 Отговор
    Ей тва е, мерят си западняците патлаците, но и това е до време...
  • 5 Чочо

    5 1 Отговор
    Абе какъв Мъск бе хора?!Обиждате Баце и Зелдал.Баце не го включват, защото е над тази класация и е недостижим.Зел държи вече всички пари на цял свят и се сърди, ако някой не му дава.Кара се и крещи сърдито, защото всички са му длъжни.Утре му пращам цялата си заплата и ще допълня и удръжките, да не ми наложи санкция.
  • 6 12345

    5 1 Отговор
    Ха - ха - ха! Най-богатият американец при това милиардер, живее в каравана. Да им имам аз ценностите и богатствата на такива богаташи! Всичко е илюзия. С илюзии се раждаш в илюзии живееш, само смъртта не е илюзорна, а реална!
  • 7 1234

    1 0 Отговор
    Този е лош
  • 8 Охо-бохо

    5 0 Отговор
    А собствениците на ФЕД имат ли парички или са го закъсали? На кого дължи 30 трилиона американското правителство? Мъск пред тях е първолак!
  • 9 Дамаджони уокър

    1 0 Отговор
    Е и какво от това?И той ще гушне прасковите и няма да вземе нищо със себеси.
  • 10 Борислав

    0 0 Отговор
    Какво става по света не е толкова важно,отколкото как хората от карловско ще изкарат зимата,като останаха без нищо.
  • 11 Най-богатите?

    1 0 Отговор
    То този, колкото и да е умен или работлив, няма как да е "заработил" през целия си живот над 250 милиарда долара, ако доларите бяха истински пари.
    НО, те са просто зелена хартия, с която ни лъжат!
    Естествено, ако едните създават нещо смислено, индустрия, храни, коли и т.н.., никога не могат да изкарат повече пари от други, които само седят и пишат в компютъра огромни цифри - "пари"! НО лъжата вече ще се спука. Както и еврото отива към "нулата", след него и написаните цифри "долари" ще отидат в канала, съвсем скоро. Какво ще остане? Реални блага, нефт, руди, газ, създадените от индустрията материални съоръжения, коли, кранове, инфраструктура..

    И още нещо! Дори и да е писал този, кои били "най-богатите", то тези наистина не са в списъка!
    Къде са Ротшилдовите, Рокфелерите, Морганите, Кун-Льоб и останалите собственици на печатницата на доларите - ФЕД?
    Те са истински "богатите" в тази лъжлива система, понеже те от над 100 години печатят доларите. Мъск в сравнение с тях е никой.