28 Септември, 2022 11:18 1 386 5

Иран представи нов разузнавателен дрон

  • иран-
  • дрон-
  • ядрена програма-
  • аятолах али хаменей

От 90-те години на миналия век Ислямската република развива собствена ракетна програма

Иран представи нов разузнавателен дрон - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Иран представи днес нов разузнавателен дрон в рамките на провеждащата се в страната Седмица на свещената отбрана, предаде ТАСС, като се позова на агенция Тасним.

Безпилотният летателен апарат "Шахаб" може да лети на височина над 3000 метра. Той е с радиус на действие до 200 километра и може да остане във въздуха до 8 часа.

Седмицата на свещената отбрана започна на 22 септември и съвпада с годишнината от избухването през 1980 г. на войната с Ирак. Традиционно през тези дни в Иран се провеждат събития за демонстриране на военния потенциал на страната. Освен това представители на въоръжените сили се отчитат за реализацията на отбранителни проекти и съобщават за последните постижения на иранската отбранителна индустрия, отбелязва ТАСС.

На 8 септември командващият военновъздушните сили на страната бригаден генерал Хамид Вахеди каза, че Иран е постигнал пълна независимост що се отнася до снабдяването си с ударни дронове.

От 90-те години на миналия век Ислямската република развива собствена ракетна програма. Освен това страната постигна значителни успехи в разработването на безпилотни летателни апарати, отбелязва ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    10 5 Отговор
    Скоро , Русия ще го рекламира в Украйна !!!
  • 2 мопед

    5 6 Отговор
    И той ли се чува от 20 км като сегашните
  • 3 Примати

    3 9 Отговор
    За въпросната война с Ирак е известно от книга на бунич която се казва златото на партията че Садам е пътувал преди войната до ссср където са му обещани два милиарда долара за да се финансира войната. За ссср е било много важно мюсюлманите да са във война едни с други за да не се сплотят против ссср в Афганистан. Какъв по - удобен момент да поиска Садам промяна на северския договор и по - сериозно присъствие на канала Шат Ал Араб. Е … скоро няма да го има световният подпалвач на войни … северната империя
  • 4 У бре

    3 2 Отговор
    Нов дрон, защото първия го продаде на Русия.
  • 5 ДА ИЗМЭТЕМ харвардския ГАЛОSHHH

    1 0 Отговор
    Да отива на изпитания в Украйна...