Last news in Fakti

15 Юли, 2013 10:42 2 944 0

50 души в болница след традиционната испанска надпревара с бикове

  • испания-
  • бикове-
  • сан фермин-
  • ранени
50 души в болница след традиционната испанска надпревара с бикове - 1
Снимки: ЕПА/БГНЕС

В последния ден от традиционния фестивал Сан Фермин в испанския град Памплона, в рамките на който се провеждат гонитбите с бикове, са пострадали петима души, пише „Франс24“.

Тазгодишната фиеста може би ще бъде запомнена като една от най-кървавите в испанския град. Гоненицата с биковете по улиците завърши с над 50 смелчаци в болница.

Най-много ранени имаше в събота, когато 23 души бяха приети в местните болници след схватка между хора и бикове.

Неделният ден започна с мощни фойерверки, които отбелязаха финалната надпревара по калдъръмените улички на  Памплона. Шест бика и шест тореадора хукнаха край стотиците, събрали се търсачи на силни усещания, много от които облечени в традиционни бели дрехи с червено шалче.

И макар фиестата да изглежда невероятно забавна, последният ден бе белязан от трагичен инцидент, в който бик намушка в гърдите 23-годишна австралийка. Жената е в критично състояние и лекарите се борят за живота й.

По време на изпълненията в петък, бикове намушкаха трима души, включително 20-годишният американец.

Всяка година стотици хора са преглеждани от медици и Червения кръст на мястото на инцидента, за порязвания и ожулвания, без да бъдат хоспитализирани.

Фиестата в Памплона става популярна благодарение на роман на Ърнест Хемингуей. Хора от цял свят пристигат за надбягването с бикове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: