Last news in Fakti

3 Октомври, 2022 14:23 1 381 6

Бърнабич: Сърбия е изправена пред ужасни предизвикателства

  • сърбия-
  • премиер-
  • предизвикателства-
  • ана бърнабич-
  • международно право

Сръбският премиер заяви, че "съвестта на Сърбия е спокойна, защото не застрашава никого"

Бърнабич: Сърбия е изправена пред ужасни предизвикателства - 1
Източник: БГНЕС

Сръбският премиер Ана Бърнабич заяви, че "предизвикателствата, пред които е изправена Сърбия днес, са ужасни, ние живеем в най-трудното време след предишните две десетилетия, от 1999 г. насам, когато в случая със Сърбия, принципите на устава на Организацията на Обединените нации бяха брутално потъпкани“, съобщи агенция Бета, предаде БТА.

Погазването на устава на ООН и принципите на международното право в случая със Сърбия, още тогава бе напълно ясно за всеки, отвори кутията на Пандора, а избирателното тълкуване на принципите на международното право доведе света до мястото, където сме днес“, каза Бърнабич по време на отбелязване на Деня за възпоменание на жертвите сърби, роми и евреи в мемориален парк в Белград. Тя подчерта, че "затова натискът, който Сърбия търпи днес, е правопропорционален на степента на лицемерие на великите сили, които ни притискат".

Бърнабич заяви, че "съвестта на Сърбия е спокойна, защото не застрашава никого, ние спазваме принципите на международното право и не ги тълкуваме за всеки отделен случай, нямаме двойни стандарти".

Ние не гледаме в задните дворове на другите, не работим зад гърба на никого и помагаме на всички, на които можем. Ние сме ангажирани с мира и регионалното сътрудничество, за което най-добре свидетелства инициативата "Отворени Балкани“, подчерта Бърнабич.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Bълкът

    10 1 Отговор
    Този господин не го ли смениха?
  • 2 Истина

    17 7 Отговор
    Сърбия от създаването си граби чужди територии асимилира и извършва геноциди.Сега реве и се прави на жертва.
  • 3 Какви чествания

    13 6 Отговор
    Сърбите избиха милиони включително и българи те честват някакви измислени сръбски жертви
  • 4 д-р Косев

    14 6 Отговор
    Сърбетата сега са добри и сговорчиви, ама то е тъкмо защото беха лошо наритани.
  • 5 Уточнение

    9 3 Отговор
    "Ние не гледаме в задните дворове на другите, не работим зад гърба на никого и помагаме на всички, на които можем" - а м Македония как действате ?
  • 6 333

    4 3 Отговор
    Значи не стигало да си приятел с рашка, за да си добре. Ти да видиш, и сърбите имали проблем. Освен това и премиера им е лесбийка, нищо, че LBGT били в ЕС.
Новини по държави: