Last news in Fakti

3 Октомври, 2022 14:59 701 2

Хаити: Регистрираха смъртни случаи от холера за първи път от три години насам

  • хаити-
  • холера-
  • смъртни случаи-
  • болест-
  • заразени

В периода между 2010 г. и 2019 г. повече от десет хиляди души в бедната карибска държава загубиха живота си вследствие на заболяването

Хаити: Регистрираха смъртни случаи от холера за първи път от три години насам - 1
Източник: БГНЕС

Най-малко седем души са починали от холера в Хаити, съобщи Франс прес, като се позова на местните власти. В периода между 2010 г. и 2019 г. повече от десет хиляди души в бедната карибска държава загубиха живота си вследствие на заболяването.

Министърът на общественото здраве и населението Лоре Адриен съобщи, че повечето жертви не са потърсили лекарска помощ и поиска премахването на пътните блокади, издигнати от протестиращи срещу покачването на цените на горивата, за да могат болните да имат достъп до лечебните заведения и линейките да се движат безпрепятствено.

Предполага се, че холерата е донесена в Хаити от Сините каски на ООН през 2010 г., нещо което организацията призна едва шест години по-късно.

През февруари тази година в страната се проведе церемония по отбелязването на елиминирането на опасната болест.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пак ООН

    1 1 Отговор
    От вуду магия са починали, не от холера.
  • 2 САЩ са международен бандит

    1 0 Отговор
    Затова Сащ поддържат 700 забранени биохимични лаборатории по света.