Last news in Fakti

5 Октомври, 2022 12:47 1 335 16

Съюзник на Путин сравни саботажа на "Северен поток" с подкрепяни от ЦРУ атаки в миналото

  • русия-
  • газопроводи-
  • сащ-
  • северен поток-
  • съюзник

Той сравни саботажа на газопроводите с подкрепяните от Централното разузнавателно управление на САЩ атаки срещу петролна инфраструктура в Никарагуа през 1983 г.,

Съюзник на Путин сравни саботажа на "Северен поток" с подкрепяни от ЦРУ атаки в миналото - 1
Източник: БГНЕС

Един от най-близките съюзници на руския президент Владимир Путин сравни саботажа на газопроводите "Северен поток" с подкрепяните от Централното разузнавателно управление на САЩ атаки срещу петролна инфраструктура в Никарагуа през 1983 г., съобщава "Ройтерс".

Доставките по газопроводите "Северен поток 1" и "Северен поток 2", които свързват Русия и Германия през Балтийско море, бяха прекъснати миналия месец от това, което според Москва е акт на "международен тероризъм".

Путин вече обвини Съединените щати и техните съюзници за причиняването на взривовете, увредили тръбопроводите - обвинения, които Вашингтон отхвърли.

Сега секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев изрично посочи ЦРУ като отговорно за атаката.

"Нека ви напомня, че подобна ситуация се случи през 1983 г. По това време саботьори, вербувани от ЦРУ, организираха атаки срещу Никарагуа, които, между другото, доведоха до взривяване на нефтопровод в едно от пристанищата", изтъкна той.

Миналата седмица Патрушев също заяви, че Западът има опит в атаки срещу тръбопроводи.

Русия многократно е подчертавала, че САЩ ще спечелят от повредите на "Северен поток" 1 и 2. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отбеляза, че след аварията на газопровода Вашингтон може да увеличи цените и продажбите на втечнен природен газ (LNG).

Руското посолство в САЩ съобщи, че военни кораби на Съединените щати са били регистрирани в района, където бяха повредени тръбопроводите на "Северен поток", цитира news.bg.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сократ

    29 7 Отговор
    Някой съмнявали се, че е дело на САЩ?
  • 2 Дългият

    24 5 Отговор
    Прозрачно е, че саботажът на потоците е дело на американците. Даже и Байдън си го призна. Друг е въпросът, че европейската пропаганда обвинява Москва. Скоро там имаше войски на НАТО и да са допуснали руски дронове????

    Коментиран от #7

  • 3 Анализатор

    6 19 Отговор
    Авариите със СП1 и СП2 бяха най-звучния шамар, удрян на Путин.
    Мисля, че оттогава, той коренно промени поведението си и разбра колко е жалък...
    От достоверни източници се разпространява информация, че след събитието, Кремъл рязко е увеличил заявките на памперси за Путин и кликата му. Поради санкциите обаче, не може да доставят произведени в ЕС и САЩ, а ще се преориентират към Севернокорейско производство...
    Това създава определени психологически проблеми на Путин е шайката му...

    Коментиран от #4, #8, #10

  • 4 Сократ

    11 4 Отговор

    До коментар #3 от "Анализатор":

    Жалкият сте вие.
  • 5 Квиииик

    6 14 Отговор
    Пак квичат милиционерите безпомощно
  • 6 ТаУмВзе

    18 8 Отговор
    Взривовете на газопроводите е Терористичен акт на краварите, с цел бивша Европа да фалира и да се Разпадне. Евро съюзчето тая зима приключва в Гладни бунтове на тъмен студ.

    Коментиран от #13

  • 7 Мдаа

    16 5 Отговор

    До коментар #2 от "Дългият":

    Даже и Тръмп го потвърди. Задава 10 въпроса. Отговаря на всички с верен отговор Америка. Голям образ излезе, затова е трън в очите на байдончовците, защото ги издава.
  • 8 Уфф

    17 4 Отговор

    До коментар #3 от "Анализатор":

    Не знам на Путин състоянието, но на евро шайката след случката определено и се дръпна сифона, да не говорим, че следващия откриха Балтийски поток, който хем предлага в пъти по-скъп газ, хем не може да захрани и 1/10 от нуждите на европата. Руснаците продават същевременно газ в огромни количества на Китай и Индия, а двтете държави са с 5 пъти по-голямо население от цяла Европа, да не говорим, че и арабите вече предпочитат с рубли да пазарят от Русия. Всеки може да ди разпъва локуми, ма голата истина ще лъсне в даден момент, токава тежко ни и горко.
  • 9 Истината

    5 14 Отговор
    И за децата стана ясно, че Русия взриви газопроводите! Руснаците винаги са вършели мерзавщини и винаги са заявявал, че са невинни и някой друг ги е извършил. За си припомним, че 50 години обвиняваха германците, че са извършили клането край Катин. Но вече няма нормален човек по света, който да вярва на руските лъжи.
  • 10 Звучният шамар

    12 3 Отговор

    До коментар #3 от "Анализатор":

    tr-оле нещастен е за Европа, за ЕС.
    Щото Русия все пак е враг, гръмнали и едни тръби, от които тя в момента не печели.
    Обаче Европа е съюзник, нали така?
    Обаче тоя съюзник не е съюзник е васал, както се оказва.
    Са пореден път англо-саксонците предотвратиха сближаване на Русия с Европа и по-точно с Германия.

    Коментиран от #12

  • 11 1944

    4 9 Отговор
    особено удоволствие е да гледаш сълзите и сополите на бепомощните безаналогови окупатори.
  • 12 Анализатор

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "Звучният шамар":

    Е тъй де...
    Нали и аз това казвам...
    Само Путин е за вечна дружба с ЕС и Германия..., ама като не го слушат...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 патравия

    1 3 Отговор
    бърза да седне на мястото на хейлото 😁
  • 15 Перо

    5 1 Отговор
    Увеличава се вноса на втечнен газ и курса на долара надскочи еврото! Цената на газа от САЩ е в долари!
  • 16 Глупост беше

    4 11 Отговор
    да се разчита на евтин и непрекъснат във времето руски газ. Руснаците го използваха за рекет и политически натиск върху ЕС. САЩ не случайно им казаха да не пускат СП2. Това е един инфраструктурен проект на Русия от който печелеше добре, а парите за военни цели и като такъв е легитимна военна цел. Украинците нямат флот затова някой който има го е направил. Нима някой съди руснаците за разрушения "Азовсталь" който струва повече от СП1 и СП2. Бият по всички заводи, рафинерии, складове за ГСМ в Украйна, но гръмването на СП било тероризъм?!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания