5 Октомври, 2022 17:39 1 352 3

Коя е най-популярната европейска дестинация за руснаците, кандидатстващи за шенгенски визи?

  • испания-
  • дестинация-
  • европейска-
  • визи-
  • русия

Статистиката сочи, че Испания е станала лидер по брой заявки за визи

Коя е най-популярната европейска дестинация за руснаците, кандидатстващи за шенгенски визи? - 1
Източник: БГНЕС

Испания е най-популярната европейска дестинация за руснаците, които кандидатстват за шенгенски визи. Това сочат данни на туристическия портал TourDom, цитира dariknews.bg.

Според визовия експерт Дмитрий Волков през седмицата от 26 септември до 2 октомври - непосредствено след обявяването на частичната мобилизация в Русия, е имало увеличение на търсенето на визи, но през следващата седмица броят на заявките започва да намалява и почти достига нивото от август.

Статистиката сочи, че Испания е станала лидер по брой заявки за визи. Причина за това е скоростта на разглеждане на заявленията, и възможността те да бъдат разгледани два пъти по-бързо при плащането на визовата такса в двоен размер.

На второ място по желани дестинации се нарежда Италия, а на трето - Франция, която е доста лоялна към руските туристи и бързо им издава визи.
Според TourDom, за да се увеличат шансовете за одобрение на шенгенски визи за руснаци, туристически агенти съветват да бъде направена покупка на недвижимо имущество, което рязко вдига шансовете за получаване на визи.

По-рано Асоциацията на туроператорите на Русия се оплака, че европейски авиокомпании, включително Finnair, Ryanair и Lufthansa, не допускат руски граждани на борда.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Без значение

    4 3 Отговор
    Дори България е рай в сравнение с РФ-КНДР II
  • 2 Търновец

    1 1 Отговор
    Чува се че на Далечния изток има вече 20 млн Китайци работещи в РФ, а преди няколко години пробвах да почна работа в Американска фирма в РФ - русите ми казаха " ти си Българин търси си работа в България"
  • 3 Странна работа,но факт

    3 0 Отговор
    Абе интересно защо над 1 милион млади руснаци напускат и бягат от "прекрасния руски свят" на Путин и предпочитат и искат да живеят все в страните на "меките китки" при джендърите и където демокрацията е разрешила избора на пол и узаконила както двуполовите , така и еднополовите бракове, като Испания , Италия, Франция или Канада и САЩ...??!
Новини по държави: