Last news in Fakti
  Тема: Украйна

5 Октомври, 2022 21:15 1 428 24

Зеленски и Столтенберг обсъдиха евроатлантическата интеграция на Украйна

  • украйна-
  • нато-
  • йенс столтенберг-
  • володимир зеленски

В телефонен разговор украинският президент Володимир Зеленски и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг координираха по-нататъшните стъпки по пътя на евроатлантическата интеграция на Украйна

Зеленски и Столтенберг обсъдиха евроатлантическата интеграция на Украйна - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В телефонен разговор украинският президент Володимир Зеленски и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг координираха по-нататъшните стъпки по пътя на евроатлантическата интеграция на Украйна.

Това съобщи украинският президент в "Туитър".

"В постоянен контакт съм с нашите стратегически партньори. Проведох телефонен разговор с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Координирани са по-нататъшни стъпки по пътя на евроатлантическата интеграция на Украйна", написа Зеленски.

Междувременно Столтенберг похвали храбрия украински народ и сили.

"Разговарях с президента Зеленски и похвалих смелия украински народ и сили за впечатляващия напредък във възвръщането на тяхната територия от руските агресори", отбеляза Столтенберг в "Туитър".

По думите му, Русия трябва да спре войната, която е започнала. НАТО ще поддържа и засилва подкрепата за Украйна толкова дълго, колкото е необходимо, добави Столтенберг.

Припомняме, че на 30 септември 2022 г. украинският президент Володимир Зеленски, председателят на Върховната рада на Украйна Руслан Стефанчук и украинският премиер Денис Шмигал подписаха молбата на Украйна за ускорено присъединяване към НАТО.

Това бе в отговор на анексията от Русия на украински територии.

Източник: News.bg


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аноним

    31 5 Отговор
    Най противния човек Гж зеленски с кеф да го потрошиш

    Коментиран от #14

  • 2 бай Даньо

    17 1 Отговор
    А няма да има такава. Нашенските евроатлантически настроените избиратели на ДБ го избраха точно за това Радев ... дъл ши вдянат някой ден!?
  • 3 Пучо Капучо

    24 3 Отговор
    Абе, комедиантът да гледа укринцата да се интегрират в Окрайна, че и тяхната не е лесна...
  • 4 Вашето Мнение

    31 3 Отговор
    Натю не ще украйна, тя е жертвен агнец и нейната роля е да отслаби Русия, доколкото е възможно. Тази роля не е нова за англосаксонската измет. Най-достъпен пример за това е руско-турската освободителна война. Турците са били подкрепяни от англосаксите достатъчно дълго, за да откажат княз Александър да ни сложи цариград в краката. Тъй, че натю ще се бие с Русия до последния украинец.

    Коментиран от #6

  • 5 Перо

    25 3 Отговор
    Няма такава клауза “ускорено приемане в НАТО”! Иска се съгласието на всички страни-членки!
  • 6 честен ционист

    15 6 Отговор

    До коментар #4 от "Вашето Мнение":

    След укропа, нали знаеш че иде ред на влаха, ляха, ганьовеца.

    Коментиран от #9

  • 7 ДЪГ БАНДОУ

    19 4 Отговор
    Ако Западът искаше да приеме Украйна в НАТО, щеше да го направи през февруари»
    24.09.2022 14:00
    От началото на спецоперацията никоя от страните-членки на НАТО не се намеси в конфронтацията от страната на Украйна. Това само потвърди «постоянната нечестност» на Запада в обещанията му към Киев, особено след като неговата «безразсъдна и нечестна политика спрямо Русия допринесе за конфликта», пише Дъг Бандоу, старши сътрудник в Института Катон и бивш съветник на Роналд Рейгън за издание.
    Ако западните съюзници наистина чакаха подходящия момент да приемат Украйна, щяха да го направят през февруари, отбелязва авторът.
    „Защо алиансът не се намеси директно? Защото неговите членове признаха, че войната с Русия за Киев не е в техен интерес“, пояснява авторът на статията.
    Членовете на НАТО вече считат, че не трябва да се застъпват за Киев и в бъдеще едва ли ще променят мнението си.
    Особено в светлината на факта, че те намериха „идеалното решение“: да помогнат на Украйна в битката срещу Русия до последния украинец, отбелязва авторът.

    Коментиран от #16

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Вашето Мнение

    16 3 Отговор

    До коментар #6 от "честен ционист":

    Искам да видя тогава тези смели натювски бойци тука във форума, къде ще се изпокрият.
  • 10 Хахах

    4 19 Отговор
    В крайна сметка ще има ядрени ракети на Н.А.Т.О на 400 км от москва. ... егати стратега е богу-президента на русия. И вече Европа ще си купува газ от другаде .... голям стратег излезна хахаахах
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 PУCCКИЙ НЕМОГЛИК ♿

    5 22 Отговор
    Преди две седмици бих се изсмял на Зелените небивалици, но след като Зеле спази Обещанието си да Евакуира Азовците вече твърдо вярвам че Украйна ще влезне в ЕС. Думата на Зеле на две не става за разлика от тази на Руския Бункерен Наркоман 😄😄😄
  • 13 Професора

    27 2 Отговор
    Евроатлантиците обичат наркоманите и бандитите защото са лесни за контролиране.
  • 14 Хахах

    5 19 Отговор

    До коментар #1 от "Аноним":

    То така си мислеше и джуджето ама сегажмобилизира още пушечно месо за учения на украйнската армия. Да се учат да стрелят с Натовско оръжие хахаххаха
  • 15 Мечката

    10 4 Отговор
    Храброто пушечно месо бандерско реско е намаляло руската артилерия в вски ден ги намалява поголовни количества.
  • 16 Хахах

    4 19 Отговор

    До коментар #7 от "ДЪГ БАНДОУ":

    Е добро утро . По-хубаво нещо за враговете на русия от путин , немогат и да си пожелаят. Тоя и на правото н бастуна ще се върже. До година с Беларус . Докато има балъци ще има и тарикати . Сега американците ще сибпродават газа . А русия ще гледа като бедно дете сладкарска витрина. Пари ще се въртят , икономилите рано или късно ще излезнат от рецесия . А русия остава с враг на челото в лицето на украинския народ . Заменена в позицията си на монополист на газа. И технологично изоставаща. Ще и е нужно обновление на армията ( твърди разходи ) .... общо взето нищо хубаво. А за вътрешните проблеми като не се завърнат всички от бойното поле ...рано или късно ще се покажат колко липсват 200 човека или 50 000
  • 17 Двама наркомани обсъждат прахчетата

    8 2 Отговор
    Жалка картинка да два отиващи си в историята субекта!
  • 18 мдааа

    7 2 Отговор
    Абе зор ке види до кат му наредят да дига БЕЛИЯ байряк...
    Още не го разбира, ама е неизбежно!!!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ЕДНО ВЪЖЕ ЕДИН КАМЪК И В АТЛАНТИКА

    12 1 Отговор
    НА ДЖУДЖЕТО ЗЕЛЕНСКИ !
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 М3 голд

    5 1 Отговор
    Столтенберг да си ходи на запазения пост в банката и да спре да се прави на интересен. Няма как Окраина да стане член на НАТО във военно време и с против на някой от структурата.
  • 23 ценов

    5 1 Отговор
    И това,ако направите,жална ни майка!!!!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: