Last news in Fakti
  Тема: Украйна

6 Октомври, 2022 10:23 870 4

Корабът с френска хуманитарна помощ за Украйна акостира в румънско пристанище

  • пристанище-
  • румъния-
  • украйна-
  • хуманитарна помощ-
  • франция-
  • кораб-
  • акостира

Стойността на пратката е 10 млн. евро

Корабът с френска хуманитарна помощ за Украйна акостира в румънско пристанище  - 1
Източник: БГНЕС

Кораб, който потегли в края на септември от френското пристанище Марсилия с 1000 тона хуманитарна помощ за Украйна, акостира снощи в румънското черноморско пристанище Констанца, съобщава сайтът Зиаре.

Франция е организирала досега над 30 хуманитарни конвоя - по сухопътни и въздушни маршрути. Това обаче е най-голямата хуманитарна пратка, която Франция изпраща на Украйна от началото на руската инвазия, отбелязва сайтът, позовавайки се на АФП.

Още новини от Украйна

Корабът превозва оборудване за гражданската защита на Украйна, включително петнадесет противопожарни и спасителни машини, осем плавателни съда, оборудване за спасяване и разчистване, сглобяеми мостове и други. На борда на кораба има също оборудване за разчистване на мини, 25 тона медицинска техника и 60 000 хранителни дажби. Стойността на пратката е 10 млн. евро, предаде БТА.

След пристигането си в Румъния товарът ще бъде транспортиран до хуманитарния център Сучава, намиращ се недалеч от границата с Украйна. Тези операции ще продължат до 9 октомври, съобщи представителят на румънската служба за извънредни ситуации Михай Лупу, който организира логистиката.

След това френската хуманитарна помощ ще бъде транспортирана с влак и украински камиони до бенефициентите, сред които са градовете Чернигов, намиращ се на север от Киев, разрушен на 70 процента от бомбардировките, и Одеса в южната част на страната.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    6 2 Отговор
    Още хуманитарно Оръжие за окраинското наци!
  • 2 Само

    10 1 Отговор
    Питам - какъв калибър помощта?
  • 3 Рожко

    3 2 Отговор
    Оборудване за атака на АЕЦ.Хуманитарно да се превземе, ама на дали един обект .
  • 4 Хуманитарна помощ

    5 0 Отговор
    Ако китайски самолетоносач е хуманитарна помощ то какво ще представлява военна помощ? Бактън от копи-пайсте джурналисти.
Новини по държави: