Last news in Fakti

6 Октомври, 2022 12:50 1 061 4

В Мексико застреляха кмет

  • мексико-
  • кмет-
  • убит-
  • застрелян-
  • сан мигел тотолапан

Кметът на града и още 17 души бяха убити в южната част на Мексико

В Мексико застреляха кмет - 1
Снимка: БГНЕС

В южната част на Мексико в град Сан Мигел Тотолапан престъпници стреляха по сградата на кметството. Това съобщава изданието ABC.

В резултат на инцидента са убити кметът на града Конрадо Мендоса и баща му, бивш кмет, както и още 16 души. Ранени са двама.

Сан Мигел Тотолапан е отдалечено село в Тиера Калиенте, разположено в една от най-конфликтните зони в Мексико, оспорвана от няколко наркобанди.

Изданието допълва, че нападенията срещу държавни служители в Мексико не са рядкост. Те идват в момент, когато има разгорещен дебат относно стратегията за сигурност на президента Андрес Мануел Лопес Обрадор. Държавният глава възложи огромна отговорност на военните, а не на цивилната полиция, за ограничаване на постоянно високото ниво на насилие в Мексико.

По-рано в Тайланд повече от 30 души бяха убити при нападение в детски център в североизточен Тайланд.

Източник: ABC


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вирус

    0 4 Отговор
    Арабке нас какво ни интересува че там застреляли кмет вземи со фърли дипломата някъде бима получава награди хахаха пионер връзка нали
  • 2 Пишман

    3 0 Отговор
    Те у нас повечето кметове са си за застрелване!
  • 3 Соваж бейби

    0 0 Отговор
    А сефте за милите мексиканци,те там като хлебарки се избиват ,безследно изчезнали..За един кмет по малко няма да ревем ,прекалил е с корупцията или смяна с нов картел ,нов шеф нови работници .
  • 4 Рошко

    1 0 Отговор
    Тръгнахме от Мексико и стигнахме до Тайланд, прочетено в бг
Новини по държави: