Last news in Fakti

6 Октомври, 2022 13:17 866 10

Франция е готова за зимата и при най-лошия енергиен сценарий

  • макрон-
  • франция-
  • сценарий-
  • енергия-
  • зима

Това увери президентът Еманюел Макрон

Франция е готова за зимата и при най-лошия енергиен сценарий - 1
Източник: БГНЕС

Франция има достатъчно енергия преди отоплителния сезон дори в случай на най-лошия сценарий. Това увери президентът Еманюел Макрон на събитие, организирано от държавната банка Bpifrance, съобщава "Ройтерс".

Той заяви, че до края на октомври цените на електроенергията и газа ще се върнат "на по-приемливи нива", отчасти поради промените, които Европейската комисия прилага за начина, по който функционира енергийният пазар, цитира news.bg.

Вчера френската комисия за енергийно регулиране потвърди, че газовите хранилища на страната са запълнени почти на 100% и количествата ще бъдат достатъчни за поне 2/3 от обичайното потребление през зимата.

Правителството съобщи, че страната е оползотворила стратегическите си запаси от горива, за да снабди бензиностанциите, които са изчерпали количествата си, на фона на стачки на работници в рафинерии и хранилища, които забавиха производството и блокираха доставките.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Путин ще плаче за клиенти

    3 10 Отговор
    Руската бензиностанция с ръждясали ракети, остава без клиенти!?!
  • 3 Хихихи..

    3 5 Отговор
    Френците са мишки пискливи.. Светът се крепи на четири колони - Русия,Китай,Щатите и Германия.Останалото е храсталак в задния двор..
  • 4 Макронь

    9 1 Отговор
    Значи Макрон няма да го бутнат заради топлото, а заради инфлацията.
  • 5 Ами те изнасят ток за Германия

    7 2 Отговор
    Не си закриват АЕЦите и имат колкото си искат. Като нас! Ние можем на ток да минем на 100% и пак ще изнасяме електричество, защото АЕЦ Козлодуй е най-голямата на Балканите, построена с помощта на лошите руснаци!
  • 6 Гешо

    6 0 Отговор
    Франция ще спре топлата вода в тоалетните на обществените сгради и ще нареди на общините да намалят температурите ........и това на фона ,,няма проблеми"?
    Наистина ни смятат за първобитни хора.ЕС=Титаник.Само някаква дезинформация, дори се и объркват вече.
    Без тази газ , ......колкото и да ни успивате ........явно нама да има нормален живот.

    Коментиран от #8

  • 7 Соваж бейби

    5 0 Отговор
    Пича много лъже ,не е вярно !Смениха електромерите някой къщи са в процес на смяна.Едва вчера разбрах даваха по новините ,щели от дистанция да правят корекция ,на бойлер ,всичко.Все още си мисля че сънувам ,не мога да повярвам
  • 8 Соваж бейби

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гешо":

    Ще се контролира от дистанция ,дори да имаш пари повече от определената киловат енергия не можеш да навърташ .Измислили са го ,вече.
  • 9 Ставри

    5 0 Отговор
    Новата евродиректива е да се спестяват негативните новини.Само положителни за Зеления и европа.Пълно затъмнение ,какво се случва.Днес да вижда някой за протести някъде в европа?Изведнъж се напълниха хранилищата с газ......от къде ли?Статия за недостиг......и 100% пълни хранилища?!Другият само напредва и превзема , а с цената на какво и какви жертви?Това не е важно, а до ,,последният".Да живее ,,Буризма".
  • 10 учениците на шваб

    3 0 Отговор
    нека позная - геронтофиламакарон ще реши проблема на увеличаващите се бадни като ги по примера на фашагататрюдо
Новини по държави: