Last news in Fakti

6 Октомври, 2022 15:39 1 506 16

ВМРО-ДПМНЕ: Българските евродепутати искат заличаване на македонския език

  • евродепутати-
  • българия-
  • северна македония-
  • език-
  • македонски

„Уверявам ви, че това няма да е последното изнудване и вето срещу Македония от българска страна"

ВМРО-ДПМНЕ: Българските евродепутати искат заличаване на македонския език - 1
Източник: БГНЕС

Очевидно само правителството на Република Македония не вижда или не иска да види българската политика на отрицание и асимилация спрямо Македония, македонския народ и македонския език. Последното доказателство за това е общото отношение на българските евродепутати. Това твърди в свой пост във Facebook депутатът от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Никола Мицевски.

„Независимо от коя политическа партия идват, те искат заличаване на македонския език“, казва Мицевски, цитира dariknews.bg.

Според него това вече е официалната политика на България спрямо Македония.

„Тя беше потвърдена за пореден път вчера чрез поправки на Съвместната парламентарна комисия в Страсбург, внесени от българските евродепутати, в които те поискаха заличаването на македонския език“, се казва в публикацията.

„Уверявам ви, че това няма да е последното изнудване и вето срещу Македония от българска страна, защото вредният Договор за добросъседство, подписан от македонското правителство, го позволява“, пише Мицевски.

Той отново потвърждава, че няма да има промени в конституцията, докато не бъде премахнат и изменен „изнудващият и асимилаторски Договор за добросъседство, който всъщност е източникът на всички несправедливости, изнудвания, отрицания и омаловажавания на македонския народ“.
„Това е моята позиция и позицията на ВМРО-ДПМНЕ, в която няма отклонение и компромис. Искат или не, това трябва да бъде разбрано и прието от представителите на македонското и българското правителство“, завършва изявлението Никола Мицевски.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 няма такова нещо

    22 0 Отговор
    Сигурно са ви казали, че е изкуствено създаден, което не е същото.
  • 2 македон

    10 21 Отговор
    Защо е нужно да се създават вештачки ( изкуствени ) проблеми между най-близките и почти еднакви българи и македонци ? Кой има полза от това ? Българи , македонци , сърби са може би еднакви генетично , психо-ментално , езиково с изключение на татаро-серсемите и комунистичкото каракачанско ВМРО-БНД на агент Иван за влияние на Москва на Балканот !

    Коментиран от #4, #9

  • 3 антрашпиц

    33 0 Отговор
    Измислена държава,измислен народ..къв език,кви пет лева...
  • 4 дааа

    25 2 Отговор

    До коментар #2 от "македон":

    Прочети малко история и в частност последните 150 години .Ще ти стане ясно ,че сърбите освен ,че са много различни са и основен източник за проблемите ни с Македония и като цяло за съществуването на Македония.

    Коментиран от #8

  • 5 Перо

    24 0 Отговор
    Явно сърбомана и син на сърбин и еврейка,който не знам какво общо има с РСМ и идентитета,се явява като сръбски агент,който тълкува българските интереси и френското споразумение като едностранна победа,а не като доброжелателно отношение! В договора има много опции за контрол и ако не се изпълняват,както са заложени,ще видят ЕС,през крив макарон! Първият етап е вписването на българското население в техния Устав /Конституция/! Ако това не се случи в отбелязания срок,се спира процедурата,но това не пречи вече на Албания!
  • 6 Лично мнение

    14 0 Отговор
    Язвата на Балканите наречена РСМ трябва да се лекува като се започне от патогените. В противен случай ги чака братоубийствена гражданска война и то там, вътре!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 стерйо

    11 3 Отговор

    До коментар #4 от "дааа":

    В България не е достатъчно да си сигурен , че си прав , а трябва и другите да убедиш в това ! Трябва да доказваш очевадните неща на слепци които не искат да видят , хора инатчии , които като се запънат са готови да се гътнат , ама да е на тяхното! Дебели глави патрЕоте от село , ама Софиянци с лидери Възраждане начело с етнически ром , НФСБ - черкезин , ВМРО - каракачанин , ГЕРБ- шоп , ДПС - турчин и так дале ... до кмета на Варна - руснак !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Никой не се занимава

    5 0 Отговор
    С вас, всичко опротивя, истината за езика ви е, че е кодифицирана норма на българският език и това е направено 45г, за което има заповед, има документи, какво само коментират, измислят, фантазират
  • 12 Гоце

    6 0 Отговор
    Поредната Северномакедонска куха кратуна, която не разбира, че не можеш да заличиш нещо, което не съществува! И още - българите вече са вписани в Уставот. Под откраднатото от Гърция име “македонци”.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Един българин

    3 0 Отговор
    Какъв македонски език бе зомбита такива,вие не проумяхте ли че говорите на български диалект примесен със сръбски не продължавайте с агресивната си риторика че накрая ще гледате ЕС през кривия макарон още дъъъъъълго време.
  • 15 Абре Мицкоски

    3 0 Отговор
    Това Мицкоски да не би да идва от прадядо ти сърбоманина Мицко Кръстев?Онзи същия,дето е издал на турците четите на Георги Сугарев и Петър Ацев,а когато на помощ им идва Даме Груев е ранен и след оттеглянето на четите е заловен от същия този сърбоманин и държан един месец в плен.С това се изчерпва всичко!От такова семе - такава тиква!
  • 16 Юнак Балкански

    1 0 Отговор
    Писна ми от тези Изкривено Мислещи Македонци. Обиждат всичко Българско на Татари и Фашисти. После пък говорят, че сме Бродски народи. Е как така? Палят Български клубове и са враждебни.
    Не трябваше да ги пускаме за ЕС.
    Жал ми и за тези тези Българи със изкривено самосъзнание на Северно Македонци.
Новини по държави: