Last news in Fakti

6 Октомври, 2022 15:59 839 4

Газовите хранилища на Италия са напълно заредени

  • италия-
  • газохранилища-
  • заредени-
  • ени-
  • компания

Това обяви главният изпълнителен директор на италианската енергийна компания "Ени" Клаудио Дескалци

Газовите хранилища на Италия са напълно заредени - 1
Източник: Shutterstock

Газовите хранилища на Италия са напълно заредени. Това обяви главният изпълнителен директор на италианската енергийна компания "Ени" Клаудио Дескалци.

Той посочи, че руските доставки на синьо гориво са "ефективно заменени" с помощта на Алжир и Севера, които са предоставили заместващи енергийни източници.

Дескалци обаче уточни, че доставките на руски газ през входната точка Тарвизио "ще останат постоянни" и посочи, че руското синьо гориво съставлява 10% от запасите на Италия.

Той обясни, че намирането на алтернативни източници на енергия "накара страната да разполага с предлагане, което е значително по-високо от търсенето", тъй като руските доставки не осигуряват сигурност на пазара.

Относно тавана на цената на газа изпълнителният директор на италианския енергиен гигант заяви, че подобен ход "би ни спестил месеци на страх".

Освен това той добави, че Италия би трябвало да има достатъчно газ, "за да изкара през зимата".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    5 4 Отговор
    Напълниха джоба на Путин за цялата зима.Нека му е зле.
  • 2 некой си

    2 1 Отговор
    Абе и аз кат тръгна за Стамбул резервоара пълен ама на връщане пак трябва да го пълня. Малко повече като понастъпя газта и фют през аспуха горивото. Как да го разбираме сега ,че италианците ще завинтват кранчетата и половината индустрия я отписват и всичко е цветя и рози или че четателите са простаци и се ловят кат шарани. Как можеш с един резервоар да се биеш в гърдите,че можеш да изминеш всяко зададено разстояние, ми че то има потребление и потребление което се отнася в пълна сила и за газта. На гол тумбак чифте пищови,аз ей туй разбрах от заглавието . То и Станишев ни обясняваше как при нас криза нямало да има ама ни отвя като куцо пиле домата,па и на италианците работата същата ,газохранилищата пълни ама кат се изпразнят посред зима и Путин все още е на власт ще мучат кат теле в кланница.
  • 3 Перо

    3 0 Отговор
    В Италия вече няма джендърско правителство и си плащат,съгл. руските промени!

    Коментиран от #4

  • 4 некой си

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Перо":

    Приятелю аз вече кой с кого и кой против кого не мога да разбера. То стана кат в оня виц дето решили една група роми да си спретнат оргия и влезли в една тъмна стая на принципа кой когото гепи. По едно време единия ром светнал лампите и вика на другите : Аааааа тука няма никаква хорганизация,два пъти ме гласиха и един път .вирки правих . ; Те тъй де кой с кого вече всички сме кат друсани .
Новини по държави: