Last news in Fakti

8 Октомври, 2022 08:15 1 299 6

Spiegel: Германия е издала виза на руски шпионин

  • германия-
  • русия-
  • посолство-
  • виза-
  • руски шпионин

Германското федерално правителство е издало входна виза на заподозрян руски шпионин въпреки отказа на Федералната служба за защита на конституцията и разузнаването на друга европейска държава

Spiegel: Германия е издала виза на руски шпионин - 1
Снимка: БГНЕС

Германското федерално правителство е издало входна виза на заподозрян руски шпионин въпреки отказа на Федералната служба за защита на конституцията и разузнаването на друга европейска държава, съобщи Spiegel.

Отбелязва се, че руснакът, който е класифициран от разузнавателните служби като шпионин, за първи път е подал молба за виза в Москва през юли. При това той представя покана от руското генерално консулство в Лайпциг. Това обаче веднага е съобщено на разузнавателните служби и молбата му е отхвърлена.

По време на преговорите за акредитация на служители на германското посолство в Руската федерация обаче руската страна отново повдигна въпроса и поиска ново разглеждане. През август мъжът подава нова молба.

При втория опит германското консулство не забелязва никакви съмнения за шпионаж и визата е издадена. Според вътрешно разследване предупреждението от Федералната служба за защита на конституцията на Германия е било пренебрегнато поради грешка. Впоследствие грешката е взета предвид и визата е анулирана.

Spiegel съобщава, че тази ситуация е станала възможна, защото германското външно министерство е искало да акредитира дипломати в Москва. В същото време Германия трябва да акредитира руските дипломати в Германия.

Твърди се, че случайното издаване на визата се дължи на желанието да се изрази благодарност към руската страна. В същото време самият факт, че Германия продължава да акредитира руски дипломати, се възприема с подозрение от някои държави.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джок Съдбата

    4 1 Отговор
    Кажете какво става с Керченския мост в Крим :D

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 1234

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Джок Съдбата":

    Какво е станало?

    Коментиран от #4

  • 4 Джок Съдбата

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "1234":

    Да го кажем завоалирано "извън употреба" е вече ;)
  • 5 Бай Лисан

    1 4 Отговор
    Ми какъв е проблема, тука е бъкано от американски шпиони, и на никой не му прави впечатление.
  • 6 Ъъъъъъ…

    0 1 Отговор
    И как разбраха, че е шпионин? Да не са му проверявали молбата за работа?
Новини по държави: