Last news in Fakti

14 Октомври, 2022 10:30 1 066 2

Норвегия съобщи за дрон край завод за преработка на газ

  • норвегия-
  • дрон-
  • газ от норвегия-
  • норвежки газ

Норвежката полиция разследва съобщения за дрон, който е бил забелязан да лети над завода за преработка на газ "Каарстое" в Югозападна Норвегия

Норвегия съобщи за дрон край завод за преработка на газ - 1
Снимка: БГНЕС

Норвежката полиция разследва съобщения за дрон, който е бил забелязан да лети над завода за преработка на газ "Каарстое" в Югозападна Норвегия, което представлява потенциално нарушение на протоколите за сигурност, съобщи вестник Stavanger Aftenblad, цитиран от Ройтерс.

Норвежката военна гвардия е командирована в "Каарстое" и други големи съоръжения за износ на енергия, откакто властите засилиха сигурността на норвежките петролни и газови инсталации след взривяването на "Северен поток" на 26 септември.

Още преди инцидентите със "Северен поток" Норвежката служба за петролна безопасност (PSA) предупреди енергийните компании да бъдат бдителни за неидентифицирани дронове.

Полицията в четвъртък отговори на заплаха, отправена по телефона срещу газовата централа "Нихамна", която заедно с "Каарстое" и няколко други норвежки обекти се нарежда сред най-големите съоръжения за износ на енергия в Европа.

Норвегия вече е най-големият доставчик на газ за Европа след рязкото намаляване на потоците от Русия.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    7 4 Отговор
    Американски ли е?
  • 2 Някоя си

    1 3 Отговор
    И я вчера видех един...мина край прозорците ми ..... Викам си край ....Руснаците са .... Па то се оказа комшиичето от долния етаж 🤣🤣🤣🤣🤣
Новини по държави: