Last news in Fakti

20 Октомври, 2022 15:10 633 1

ОАЕ се представиха на конференция в Таджикистан

  • оае-
  • обединените арабски емирства (оае) -
  • международна конференция -
  • високо равнище -
  • таджикистан -
  • душанбе

Обединените арабски емирства взеха участие в международна конференция на високо равнище в Таджикистан

ОАЕ се представиха на конференция в Таджикистан - 1
Снимка: Shutterstock

Обединените арабски емирства (ОАЕ) участваха в международна конференция на високо равнище в столицата на Таджикистан – Душанбе, предаде информационната агенция на ОАЕ – УАМ.

На конференцията присъства президентът на Таджикистан, Емомали Рахмон. Тема на проявата бе „Международна и регионална гранична сигурност и сътрудничество за управление за борба с тероризма и предотвратяване на движението на терористи“.

Ръководител на емирската делегация беше Салим Мохамед аз Зааби, директор на отдел „Международно сътрудничество в областта на сигурността“ към министерството на външните работи и международното сътрудничество.

Конференцията, която събра на едно място заместник-генералния секретар на ООН и много външни министри, имаше за цел да спомогне за укрепването не само на регионалното и международно сътрудничество, но и на партньорствата между държавите.

Аз Зааби произнесе реч по време на събитието и каза, че ОАЕ подкрепя международните усилия в това отношение. Той също така изтъкна усилията на страната за борба с тероризма и призова за засилване на международната координация чрез разработване на съвместни механизми и планове за действие. Той подчерта значението на укрепването на сигурността и управлението на границите.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Котка ученият

    1 0 Отговор
    Арабският свят се отдръпна от Запада.