Last news in Fakti

21 Октомври, 2022 12:55 1 293 12

Унгария получи изключение от планирания таван на цената на газа

  • унгария-
  • газ-
  • виктор орбан-
  • доставки на газ-
  • таван на цените

Получихме изключение от тавана на цената на газа. Това няма да застраши сигурността на доставките на газ на Унгария, заяви унгарският премиер Виктор Орбан

Унгария получи изключение от планирания таван на цената на газа - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Получихме изключение от тавана на цената на газа. Това няма да застраши сигурността на доставките на газ на Унгария. Това заяви унгарският премиер Виктор Орбан, цитиран от Ройтерс.

Той посочи , че на срещата на върха на ЕС в Брюксел е постигнато споразумение, че бъдещото ограничение на цената на газа в ЕС няма да се прилага за дългосрочни сделки за доставка на газ като 15-годишното споразумение, което Унгария има с руския Газпром.

Орбан допълни, че дори и да има съвместни доставки на газ в Европа, това няма да е задължително за Унгария.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Урок за света

    45 4 Отговор
    Който не се скарал с Путин, печели!
  • 2 Защо ми се струва

    28 2 Отговор
    Че вече доверието към която и да е валута пада? Доверие има в ресурса. Бай Тошо казваше, че може да говори този който има пари, ама имаше предвид пари с обезпечение. В наши дни коя пара е обезпечена незнам.
  • 3 Хихихи..

    29 3 Отговор
    Орбан защити Венгерите,щото е ПИЧ по рождение.Има ли ехо при евро-пинчерите?
  • 4 Гост

    37 4 Отговор
    Унгарците незабавно паметник трябва да му направят на тоя Орбан. Е това е държавник милеещ за народа си. Респект. Браво.
  • 5 Даа!,

    24 5 Отговор
    Учебникарски пример за Държавник! Не политик,а Държавник! И всеки здравомислещ знае защо,този мъж има топки при вземането на решения.Защото не е зависим! Толкова е просто! Никой не го е стиснал под кръста с желязно менгеме,защото нямат грам компромати срещу него .Всичката останала г,меж в различните държави, са на куката.Куратора ги държи в мъртва хватка със инфо,кой колко се е нагушил по втория начин.Не изпълняваш- ще извадим всичките ти окакани ризи.И вътре кучетата ще те разкъсат с най голямо удоволствие.А ние ще ги конфискуваме до цент.И те доволни,и ние.А друг послушко ще намерим на минутата.Лакоми г,,зззове у вас,с лопата да ринеш!
  • 6 Европейски данъкоплатец

    3 16 Отговор
    Пази, Боже, от съюзник като Орбан. Иска само да взима и да получава без да дава нищо.
    А ако закъсаш, не очаквай помощ от него! А, мерси!

    Коментиран от #7

  • 7 Ти си

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Европейски данъкоплатец":

    Колега в голямата политика държавите нямат постоянни приятели и постоянни врагове а само постоянни интереси ....
  • 8 Хлъц

    5 1 Отговор
    За Орбан важи китайската максима: Не е важен цвета на котката,важното е да лови мишки.Унгария още през Социализма,( събитията през 1958) първа се вдига срещу СССР. Защото търсеше свой път,без чужд наставник.Сега,когато приеха т.н Демокрация и Евроатлантизъм,се усетиха,че тази котка не лови мишки,точно в унгарския хамбар.И трезво решиха,че руснака не им вреди,а обратното.Гонят си интереса без заобикаляне и наколенки.Защо за разлика от Ганчо ,изобщо не повдигат въпроса за еврото? По глупави,по бедни,с по слаба икономика са от Ганъо?. Бяха поели( нагласено от вън) по нашия седесарски път.За 12 г седесе- седесе,унищожиха селско стопанство, форинта се срина с 750%. Бясна инфлация, безработица над 35% Идва Орбан,и първото беше да се отърве от банкстерските клещи Изплати до форинт целия външен дълг,още при първи манадат.Изгони чез- мез, разни външни доячи, и Ун гария дръпна с втора космическа за няма 10 години.Младо семейство с две и повече деца- държавата му изплаща на 100% сключена ипотека.Детски при раждане на дете еднократно - във форинт-25 х евро.За всяко дете,но при работещи родители.За десет години,са най подмладяваща нация в Европа.
  • 9 Браво

    5 1 Отговор
    Еееей това е управник !! Унгария е едно хубаво и свободно място за живот безевропейски цености и тъпата демокрация ! Всички чужденци и емигранти си знаят мястото законите се спазват защото унгарския народ така е ришил БРАВО!!ДАно и ние стам като тях преди да са ни продали БЪЛГАРИЯ
  • 10 Трън

    3 1 Отговор
    Кога ли ще се роди българския Орбан.
  • 11 пенко

    1 0 Отговор
    ЖУРНАГЪЗЕ --- ТЯ НЕ ПАЛУЧАВА --- ТЯ СИ ГО НАЛАГА--- /НА УНГАРИЯ -СЛАВА / !!!!!!!!!!!
  • 12 Браво

    2 1 Отговор
    на Орбан! Бог да го благослови!
Новини по държави: