Last news in Fakti
  Тема: Украйна

21 Октомври, 2022 15:05 3 499 48

Украйна потвърди удара по Антоновския мост

  • херсон-
  • херсонска област-
  • himars-
  • антоновския мост

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) потвърдиха, че са атакували Антоновския мост в Херсонска област

Украйна потвърди удара по Антоновския мост - 1
Снимка: БГНЕС

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) потвърдиха, че са атакували Антоновския мост в Херсонска област, това съобщи прессекретарят на оперативното командване "Юг" Наталия Гуменюк, цитирана от Руската служба на Би Би Си.

По-рано окупационните власти на Херсонска област съобщиха, че четирима души са загинали в резултат на атаки на мост през Днепър. Екатерина Губарева от окупационната администрация на района твърди, че двама от тях са служители на телевизионната компания "Таврия", която се появи след окупацията на Херсон. Засега обаче е назовано името на една от жертвите - Олег Клоков, бивш служител на руските федерални телевизионни канали, който е отишъл в Херсон, за да стартира канала "Таврия".

В същото време Въоръжените сили на Украйна заявиха, че по време на обстрела на Антоновския мост там не може да има цивилни, тъй като в района е въведен строг полицейски час. "Многократно съм подчертавала, че не удряме критична инфраструктура, цивилни селища и местното население", каза Гуменюк.

Както отбелязва "Телеграм" каналът на ведомството, ударите в близост до Антоновския мост са извършени през нощта, първите съобщения за това се появиха в 23:00 часа - няколко часа след затварянето на прехода за цивилни. Работата през нощта на моста може да показва, че по това време е имало прехвърляне на руски военни сили от единия бряг на Днепър на другия.

От окупационните власти обаче заявиха, че и през нощта мостът е бил зает от частни автомобили, които са се евакуирали на другия бряг на реката.

Припомняме, че преди няколко дни новоназначеният главнокомандващ на руските сили в Украйна генерал Сергей Суровикин каза пред руските медии, че в района на Херсон се е създала "напрегната" ситуация и подкрепи обявените по-рано планове на окупационните власти за евакуация на цивилното население. Той заяви, че във връзка със създалата се ситуация, не изключва "вземането на трудни решения".


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    53 22 Отговор
    Сега ще вдига нивото , за тези които умеят да мислят ! Независимо дали са русофили , или русофоби ! Ще ви кажа , защо подкрепям Русия ! " Ранд корпорейшън " , представя план от 2019 г. , наречен " Енстандинг Раша " , в който , предстоящата война в Украйна , е описана до детайл ! Предвидено е дори , че украйнците ще продават подарените им оръжия ! Цели : Прекъсване на връзката между европейските икономики , и страните донори! ( Русия - ресурси , Китай - чипове , и д-р.) , и конкретно , съсипването на Германия , и Франция ! Постоянното държане на обществото в страх ! Започналото с ковида , продължило със страх от войната , а сега - страх от липсата на енергия ! Енергия има за целият свят , в изобилие , но когато изхвърлиш от пазара най големите доставчици , виждате какво става ! Освен студената зима , Европа няма чипове от Китай , за високотехнологични продукти ! Всички непредубедени виждат , че Европа потъва ! Плана работи добре ! А най глупавите , се държат като на футболен мач , и се обиждат на русофили , и русофоби ! В плана е описано създаването на такова немислещо общество ! По любознателните , вижте в нета , защото е много за преразказ ! Глупаците , ще си останат глупаци , на ниво , обиждане със само две думи ! Русофили и русофоби ( казах го възпитано , знаете вариациите ) ! Та затова , чисто прагматично , е важно , Русия да спечели ! Залогът е цяла Европа , от която ние сме част !!!

    Коментиран от #3, #6, #9, #12, #14, #15, #18, #20, #38, #39, #47

  • 2 Ксаниба

    44 20 Отговор
    а вие кога ще подтвърдите, чр оркаина деградира до държава -терорист, след бандеровският преврат 2014!???
  • 3 ШЕФЕ,

    13 27 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Иди разходи се по АНТИНАТОВСКИ мост ИН ТУ найт👍КОГА ПАДАТ кометите на лунна светлина

    Коментиран от #7

  • 4 Българин

    26 43 Отговор
    Русия ще загуби тази война.

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ама, че буламач си написал

    16 16 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Ако беше във вестник, щеше да виси най-отпред на пирона в отходното място.

    Коментиран от #13

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Тъй,тъй

    20 11 Отговор
    Двама пропагандисти от телевизията по-малко. Не е зле.
  • 9 Поч

    19 15 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Прекаляваш със запетаите, а и слагаш неужни интервали пред тях.
    А иначе тезата ти е пълен бълвоч, на който само ти си вярваш.

    Коментиран от #16

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 деНАЦИфикация

    21 17 Отговор
    До последния украински фашистки крак !!! Само това е спасението за Европа и света!!!
  • 12 Печ

    11 9 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Оправи си правописа.
    Освен удивителна, изреченията могат завършват и с точка.
    Преди затваряща " ) , ! не се слага интервал.
    След ( и отваряща " не се слага интервал.
  • 13 Нина

    7 10 Отговор

    До коментар #6 от "Ама, че буламач си написал":

    Човека е написал , че не се обръща към най проститите ! Вие всичко писано мислите , че е за закачане на пирон !
  • 14 Фанфан

    14 19 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Пич, много ама много си надценил умствените си възможности. Повтаряш като папагал руските опорни точки спуснати тук на простолюдието. Европа ще страда, а Русия няма...така излиза от твоите, пардон - руските ръзсъждения. Най-добре се свий в дупката си чакай по-добри времена....Ако се платен, е друга работа!!!

    Коментиран от #35

  • 15 Хахахаха

    13 27 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Сега, ще ти кажа защо не съм русофил! Още 2015 година Борис Немцов описва събитията, които се случват сега едно към едно! Описва какъв е Путин, описва, как ще си намери причина да направи война с Украйна и да се опита да вземе Херсон, Запорожие и Донбас и Крим! Описва, че Путин знае, че армията му е слаба! И всичко това го казва 2015 година, преди да бъде убит!

    Коментиран от #21, #24

  • 16 Гришо

    12 9 Отговор

    До коментар #9 от "Поч":

    Най проститите хора , кои съм виждал , бяха филолозите , които ми преподаваха . Не знаеха нищо за живота , но мислеха , че целият свят е от точки , и запетай . Като се мислите за умен , оборете господина с Вашата теза ! Аз съм напълно съгласен с него .

    Коментиран от #40

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    10 16 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Невероятни небивалици си написал.Къде видя,Студена Зима????В бг,до 20декември ще може да ходите по къс ръкав на обяд!!!чиповете и микропроцесорите се правят в ЕСи Щатите.....Запознат съм.не се правят в русия .....Вече има изграден Байпас заГерманиската икономика.Тя ще мине без руска газ,но русия без многото милиарди германски€€€,няма да мине.Немислещ според мен си ТИ!!!Очевадно е,че трябва да бъде усмирен путин и кремъл и друг да застане на върха.По този начин все още може да се спаси нещо от росията!вървите към 25г,и разпад!Казах ви го,но нямате сила и енергия да го предотвратите!
  • 19 Моряка

    19 8 Отговор
    Да бяха си мълчали.Сега,като им гръмнат още няколко ел. централи,подстации и електропроводи,пак ще се оплачат,че руснаците са терористи.

    Коментиран от #28

  • 20 Хихи

    10 18 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Войната я започна Путин! Когато Европа или Русия свалят Путин, нещата ще си дойдат на място! И преди съм казвал, че проблема не е Зеленски, а Путин! Даже и Зеленски да падне, Европа няма да възобнови отношенията с Путин. Но ако Путин падне, нещата полека лека ще се възстановят!

    Коментиран от #45

  • 21 Моряка

    10 5 Отговор

    До коментар #15 от "Хахахаха":

    Ама защо трябва да сравняваме Немцов с Оракул.Логичо е,че ако на някой му откраднат нещо( наплимер Украйна),да иска да ди върне откраднатото.
  • 22 Българин

    11 9 Отговор
    UKRAINE ще загуби тази война!
  • 23 БАРС

    20 5 Отговор
    Лъжат!Украинците всеки ден бият по мирното население особенно в донекц.По Руската тв всеки ден показват трупове на убити мирни граждани.В Германия преди 2 дена някой нарисувал фашистка символика пред общежитието където са живели украинците и веднага са дошли полицаите и са се въртяли да хванат кой ги рисува.А командващ армията на украина Залужни с гривна на ръката с изографисани на всеки квадрат фашистката символика пьк да не говорим за националистическите им батальони всички войници са със фашистки знаци.Защо във факти нито един журналист не написа за това безобразие на Украинците.
  • 24 Въпросче

    8 5 Отговор

    До коментар #15 от "Хахахаха":

    Защо е чакал този Немцов до 2015 г ? Още с разделянето на Съветския съюз (разделяне Русия и Украйна , края на миналия век ) всички западни наблюдатели сочеха , че измислените граници на Украйна ще провокират конфликти . Но тогава на изток вярвахме че никой не може да скара украинци и руснаци .

    Коментиран от #27

  • 25 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 3 Отговор
    Видях ,че ми е изтрит коментар за времетов бг.Вчера бях на 5часов и повече разговор....С времета на витоша на височина 1200-1300 НВ...Лятно към есенно,много сухо!Пирон не може да се забие в земята.Видях до поляната 2 лютивки....Това е млечница,която се появява в най сухия летен период.от 20юли до 10август,обикновенно е много сухо.Толкова сух период през втората половина на октомври не съм отбелязал и е нямало последни 40г!За ски на Витоша над Алеко се гответе около Нова година.А,сега ми кажете,защо на никой не му прави впиичатление.......Парнаджиите си траят,а обикновенно около 10.10 почват да потриват $$$ и да говорят за застудяване........Та за бабите от драганово.....питам...Защо топлото си трае,като всяка година от последните 32г ни готви все за ТЕЖКА ЗИМААА$$$$$$$.......

    Коментиран от #34

  • 26 Ф15

    6 10 Отговор
    Абе руснаците уж имат "безаналогови" оръжия,а украинците постоянно ги пердашат на фронта,Пачему друзя?:)))

    Коментиран от #43

  • 27 Ъъъъ

    4 5 Отговор

    До коментар #24 от "Въпросче":

    Тези "измислени" според теб граници, са разписани в ООН, под които е дал подписа си и Путин! Ако незнаеш също, Путин плащаше наем на Украйна за ползване на базата в Крим от ЧФ! Как според теб ще плаща наем на Украйна, ако е смятал Крим за свой? Немцов, коментира това, след започването на войната от Путин 2014 година! И Немцов е убит 3 часа, след като е бил в радио и е разговарял за украинския конфликт и е коментирал ситуацията и Путин! Описва, точно това, което се случва сега! Ако искате да чуете, едно от видеата е - Борис Немцов:Воевать с Украиной России будет непросто!
  • 28 Всъщност

    7 5 Отговор

    До коментар #19 от "Моряка":

    Няма как укрите да се крият . Руснаците от сутринта написаха , че е стреляно с касетъчни ракети от системи хаймърс .
    А оркаинците вече нямат право да реват,. ако им отстрелят журналисти .

    Коментиран от #31

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Мнее

    6 5 Отговор

    До коментар #28 от "Всъщност":

    Украинците могат да реват, за каквото си решат, защото те са нападнатата страна.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Хахахаха

    6 7 Отговор
    В неделя написах на един русофил, че до седмица Херсон е освободен, а той не вярваше! Писа, че офанзивата била разбита и всъщност руснаците нападали на Николаев! Написа, да не съм бил луд, че Херсон щял да падне! Написах му, добре, ще изчакаме една седмица! Днес е петък. Не се е показал във форума, но може и да е тук! Така е, когато човек гледа много руска пропаганда и все едно, че живее в два свята! Хем по телевизията му казват, че мачка и напада, а след това излиза, че губи територия! Абе странно е да си русофил! Незнаеш, във филм ли си или в реалността! Реалността е различна от филма.
  • 34 любопитен

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Проверил ли си си кратуната?
  • 35 Пич

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "Фанфан":

    По изключение ще отговаря , защото сте събирателен образ на тези , които четат , но не разбират ! Ясно съм написал , че освен Германия и Франция , ще пострадат страните донори - Русия , Китай , и д-р. Видно е , че недостига на китайски чипове , спъва европейската икономика ! Видно е , че внушенията за отказ от руска енергия , насажда страх в европейците ! Естествено , че губят и Русия , и Китай ! Освен Европа ! Естествено , че и елиминацията на Зеленски , или Путин , няма да спре войната ! Всичко трябва да води , към печалба на САЩ ! Другите трябва да губят !

    Коментиран от #37

  • 36 падналия ангел

    6 2 Отговор
    Моста не са уцелили. Ударен е понтона с цивилни.

    Коментиран от #41

  • 37 Ъъъъ

    5 7 Отговор

    До коментар #35 от "Пич":

    И как ще печели САЩ, като другите ще губят? Икономиките са свързани, едните като нямат пари, не купуват от другите, които произвеждат и така! Всички, ще изгубят от тази война, никой не печели, но войната я започна Путин! Никой не се и съмнява, че Европа ще влезе в рецесия, може би и Китай и САЩ, също и Русия. Но това е трудно да се избегне. Русия не трябваше да започва война! Имаха си добър бизнес с газта и нефта и метали и т. н. Какво спечели Путин от тази война? Какво печели сега? Нищо. Той в момента се намира, в път без изход.
  • 38 дет мароз

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Само децата вярват, че един мармот завива шоколадите, ама това не пречи да го показват всеки ден!
  • 39 хмм

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    И всички крият, че земята е плоска, нали?
  • 40 Ти и онзи сте един и същ

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "Гришо":

    По неграмотността си личи...
  • 41 Хаймарса е с точност 50 сантиметра.

    1 1 Отговор

    До коментар #36 от "падналия ангел":

    Така че като искат моста е моста. А понтона ако е ударен - рушляците са си го ударили...

    Коментиран от #42, #44

  • 42 хихихихихи

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Хаймарса е с точност 50 сантиметра.":

    50 см., глупости не ми се четат!
  • 43 Не са

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Ф15":

    безаналогови оръжията им, а направо аналогови. Украинските (НАТО-вските) са цифрови.
  • 44 Е, чак

    2 0 Отговор

    До коментар #41 от "Хаймарса е с точност 50 сантиметра.":

    50см. е прекалено и безсмислено точно. Няколко метра е точността. Намери снимки от първия удар по моста, дупките са по 1,5-2м. в диаметър (бетона е здрав и поне 0,5м. дебел), но в радиус 5м. бяха групирани поне 10 разрива. И това от най-малко 40км. разстояние, който е артилерист ще оцени точността. Пораженията са такива, че могат да минават хора и леки коли, но не и военни машини. Вчерашният обстрел е по изградения до моста понтонен такъв за преминаване на тежка бойна техника. По погрешка са улучили веднъж само моста.

    Коментиран от #46

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 От чужбина

    2 2 Отговор

    До коментар #44 от "Е, чак":

    Ако са НЕ управляеми снаряди /ракети в случая/ разсейването е голямо. През 90-те западните страни се бяха поотказали от РСЗО за по-големи разстояния именно защото не са точни. В последствие масово навлезе лазерното ДОнасочване и така точността се подобрява. За това обаче е нужно там, на предна линия да има човек с пряка видимост към обекта /целта/ който да "подсветне" целта с лазера. Самия лазер е в невидимата област, но ракетата го вижда и се насочва право там. В Сирия имаше случай когато терористи обграждат руски офиицер който насочва ракетите и той насочва лазера към себе си. Така ракетата удря в него самия, но убива и терористите около него. Целта е лазерното устройство да не попада във врага. А офицера посмъртно получи звание "Герой на Русия" или нещо подобно.
  • 47 От чужбина

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Принципно е така, ама не могат или не искат да го приемат и разберат. Един съюз на Германия с Русия означва огромна сила. Тогава Америка просто залязва. Обединена Европа, ама истински обединена също е заплаха за Америка. Погледнете, Америка винаги подкрепя РАЗДЕЛЕНИЕТО с едно изключение за Украйна, защото каквото се откъсне от Украйна ще отиде в Русия. Иначе откъсване на парче от Европа я прави по-слаба - Брекзит. Откъсване на Тайван означава по-слаб Китай. Разбиване на Югославия означава няколко слаби държавици които лесно се манипулират и липса на единна и силна държава - Югославия.
    Погледнато от друга страна американците могат да напечатат колкото си искат долари и да си купят всичко. Ако някой каже, че не иска долари получава бой. Пример - Садам, който беше отворил нефтен терминал работещ в евро. Кадафи, който искаше да прави Сев.Африкански Съюз с обща валута със златно покритие. А като добавим нефта и газа който имат тези държави то кой би обърнал внимание на долара?
  • 48 Истината

    0 0 Отговор
    Ванга го е предрекла много отдавна , Расиа ке потъне !
Новини по държави: