Last news in Fakti

27 Октомври, 2022 13:09 885 3

Президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев разговаря с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел

  • казахстан-
  • шарл мишел-
  • посещение-
  • касъм-жомарт токаев

Ръководителят на ЕС пристигна на официално посещение в Казахстан

Президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев разговаря с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел - 1

Касъм-Жомарт Токаев проведе разговори с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, който пристигна на официално посещение в Казахстан.

Приветствайки Шарл Мишел, Касъм-Жомарт Токаев подчерта, че развитието на стратегическото партньорство с Европейския съюз винаги е било един от основните външнополитически приоритети на Казахстан.

- Вашето посещение предоставя отлична възможност да се отбележат значителни постижения в целия спектър на партньорството между Казахстан и Европейския съюз. Следващата година ще отбележим важна дата – 30-годишнината от установяването на дипломатически отношения. Ние разглеждаме вашето официално посещение в Казахстан като още едно доказателство за взаимен интерес към извеждането на нашите отношения на ново ниво, каза президентът на Казахстан.

Президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев разговаря с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел

Касъм-Жомарт Токаев отбеляза, че Казахстан е първата и единствена страна в Централна Азия, подписала споразумение за разширено партньорство и сътрудничество с Европейския съюз.

Държавният Глава смята, че редовните контакти на високо равнище укрепват възможностите за развитие на всестранния диалог между Казахстан и ЕС.

На свой ред Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел благодари на Касъм-Жомарт Токаев за оказаното гостоприемство и със задоволство отбеляза динамичното развитие на сътрудничеството между Казахстан и ЕС.

Президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев разговаря с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел

- За първи път се срещнахме в Брюксел и оттогава поддържаме тесни контакти и работим в различни области. Те отбелязват важността на съвместната работа на регионално ниво. Радвам се да се срещна с вас, за да обсъдим актуални въпроси от нашето сътрудничество, включително тези, свързани с изменението на климата – каза Шарл Мишел.

По време на срещата страните обсъдиха подробно въпросите на енергийната и продоволствената сигурност, развитието на "зелената" икономика, транспорта и логистиката. Лидерите обмениха мнения за развитието на взаимодействието във формата Централна Азия – Европейски съюз.

Президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев разговаря с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    2 1 Отговор
    Само предатели се вървят в ЕС

    Коментиран от #2

  • 2 бечи бечи

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Теле":

    казахите: почваме шаурма от орки
  • 3 Путлер

    0 2 Отговор
    Влезе ли Казахстан в ЕС и НАТО ще пратим 500 хиляди мобилизирани и с тази територия е свършено