Last news in Fakti

28 Октомври, 2022 10:17 865 5

7 от 10 души смятат, че Великобритания върви в грешна посока

  • великобритания-
  • риши сунак-
  • премиер-
  • политика-
  • посока

Допитването е проведено през уикенда преди Риши Сунак да стане премиер

7 от 10 души смятат, че Великобритания върви в грешна посока - 1
Източник: Shutterstock

Проучване установи, че днес повече хора смятат, че Великобритания се движи в грешна посока, отколкото в който и да е момент след изборите през 2019 г., съобщи ДПА.

Почти седем от всеки десет души, около 69%, са заявили в проучване на социологическата агенция "Ипсос", че страната върви по грешен път. Допитването е проведено през уикенда преди Риши Сунак да стане премиер.

Това е най-високото ниво, регистрирано от социологическата агенция, откакто тя започна да задава въпроса след изборите през 2019 г., като надмина 64-те процента, които заявиха през август, че страната върви в погрешна посока, цитира dariknews.bg.

Само 9% от 1111 пълнолетни граждани, анкетирани от "Ипсос", смятат, че страната върви в правилната посока, което също доста се разминава с предишния резултат от 16%, отбелязан през юли.

Кийран Педли, директор на политическия отдел на "Ипсос", заяви, че резултатите "показват мащаба на политическото предизвикателство, пред което е изправен Риши Сунак при влизането си на „Даунинг стрийт"“. Тези предизвикателства се усложняват от подобрените резултати на Лейбъристката партия в проучванията. За първи път отпреди изборите през 2019 г. насам повече хора са благоразположени към опозицията, отколкото тези, които са неблагосклонни.

Общественото мнение все още е разделено, като 38% заявяват, че имат благоприятно мнение, а 36% - неблагоприятно, но около 56% от хората заявяват, че изпитват отрицателно отношение към торите - най-лошият резултат на консерваторите от 2019 г. насам.

Сър Киър Стармър също има нетен рейтинг на одобрение от +2, което е първият му положителен рейтинг от ноември 2020 г., и води пред Риши Сунак с 34% към 25% по въпроса кой би бил по-добър министър-председател.

Около 60% от хората очакват лейбъристите да спечелят следващите избори, а 32% смятат, че лейбъристите имат най-добрите политики, в сравнение със 17%, които смятат, че консерваторите имат такива.

Педли заяви: "Ясно мнозинство е настроено неблагоприятно към Консервативната партия, а за първи път в тази поредица от допитвания обществеността е положително настроена към Лейбъристката партия. Въпреки това, г-н Сунак ще бъде окуражен от подобряването на неговия личен рейтинг и времето ще покаже дали негативните възприятия за Консервативната партия са фиксирани или се разсейват след напускането на Лиз Тръс."

Рейтингът на Риши Сунак се е подобрил значително от юли насам и сега тези, които са неблагосклонни към него, са само с 4% повече от тези, които го оценяват положително.
Високопоставените членове на неговия кабинет обаче са много по-малко популярни. Джереми Хънт има нетен рейтинг на благосклонност от -23, вътрешната министърка Сюела Брейвърман е с -27, а външният министър Джеймс Клевърли е с -19.

Тереза Кофи, която беше заместник министър-председател на Лиз Тръс, а сега е министърка на околната среда, има нетен рейтинг от -33.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха

    8 0 Отговор
    Ако проведете подобна анкета у нас ще се окаже,че 90% от населението смята,че вървиме в неправилна посока.Въпросът е :Докога?

    Коментиран от #4

  • 2 незнайко

    4 1 Отговор
    Великобритания върви накъдето и каат от САЩ , никой не пита редовите англичани !!!

    Коментиран от #3

  • 3 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "незнайко":

    каат- кажат
  • 4 Иван

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ха ха":

    Политиката на България се диктува от Козяк, ние сме колония на САЩ.
    Референдум за ЕС и НАТО.
  • 5 Не ги мислете

    4 0 Отговор
    Великобритания може да върви и в грешна посока но не поради напускането на ЕС а поради други грешни вътрешни политики. Англичаните първи проумяха безсмислието и обезличаването на отделните държави в ЕС. Разбраха, че не е нормално всички членове на ЕС да плащат вноската си а парите които се получават от там да се крадат от шепа хора. Разбраха, че тези подаръци раздавани на "наши" хора развращават и изопачават икономическата логика. И още много, много причини.
Новини по държави: