Last news in Fakti
  Тема: Украйна

28 Октомври, 2022 14:50 1 717 30

Руски актьор, участник в антиправителствени протести, отива на фронта

  • москва-
  • мобилизация-
  • павел устинов

26-годишният актьор и политически затворник Павел Устинов отива на фронта. "Ако войната дойде в нашия дом, ще бъде твърде късно,написа той в социалните си мрежи

Руски актьор, участник в антиправителствени протести, отива на фронта - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

26-годишният актьор и политически затворник Павел Устинов отива на фронта. "Ако войната дойде в нашия дом, ще бъде твърде късно. Имаме семейства, съпруги, родители, деца зад гърба си, които могат да бъдат в голяма опасност, ако не направим нищо. Още повече, че не бих си простил, ако остана настрана след като мобилизираха брат ми", написа той в социалните си мрежи, цитиран от Руската служба на Би Би Си.

Павел Устинов е актьор, който беше арестуван след един от протестите в Москва през 2019 г. Тогава за него стартира кампания за подкрепа "Аз / Ние сме Павел Устинов", в която участваха известни актьори: Максим Виторган, Александър Петров, Александър Пал и много други. Пред приемната на президентската администрация тогава се образува опашка от десетки метри - в нея се включиха актьори, за да протестират в защита на Павел Устинов.

Още новини от Украйна

В същото време самият актьор тогава настояваше, че е извън политиката и се оказал случайно на мястото на митинга: трябвало там да се срещне с приятел. Той говори за това в интервю за Би Би Си.

Първоначално Устинов получи 3,5 години затвор, но скоро по инициатива на прокуратурата беше освободен от следствения арест и присъдата беше заменена с една година пробация.

"След откриването на "Нов театър" Павел беше поканен да се присъедини към неговата трупа, но му се падна друга служба - в редовете на руската армия, на самата фронтова линия. Чакаме завръщането на Павел. Гордеем се с него. И вярваме в нашата Победа", - с такова послание той е бил изпратен от театъра, където играе.

Припомняме, че руският президент обяви, че частичната мобилизация се очаква да приключи до края на октомври. На 17 октомври кметът на руската столица обяви, че мобилизацията в града е приключила, а вече изпратените повиквателни след тази дата са невалидни.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сара

    16 5 Отговор
    И за какво е протестирал, че не разбрах ?

    Коментиран от #2, #9

  • 2 Ксаниба

    15 11 Отговор

    До коментар #1 от "сара":

    Със сигурност не и протистирал за нацизъма или в подкрепата на бандера!!
    След като оркаинските власти са доказали с дейстеията си, че са терористи, нормално е човека да иска да защити семейството и Родината си от такива зомбясали масови убийци!!!!

    Коментиран от #8, #16, #17

  • 3 ✌🏻✌🏻✌🏻

    9 8 Отговор
    На фронта да избяга в Украйна и стане дисидент.

    Коментиран от #5

  • 4 Е това е пропаганда

    13 13 Отговор
    Каква война ще дойде при вашите семейства, Украйна не напада Русия, а си връща окупираната територия. Кой смее да напада държава с ядрен арсенал, дори Северна Корея не я нападнаха.

    Коментиран от #7

  • 5 Ксаниба

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "✌🏻✌🏻✌🏻":

    има в пъти по лесни начини!! Но пък да бягаш в окраина, е по добре в палестина, пардонте!!!!
  • 6 Отвратен

    10 10 Отговор
    Още една погубена душа от Путин . ! Ти не знае ли кой кого е нападнал ? Ще бъде в жертва на диктатура !

    Коментиран от #10

  • 7 Ксаниба

    8 6 Отговор

    До коментар #4 от "Е това е пропаганда":

    Тя, окраина(или по точно фащ и британия с ръчичките на оркаина) нападна не само Русия!! А напдна устоите на цивилизацията градени след великата война , след 1945!!! Трябва да си много плосък, да виждаш само нещата които излъчват нон стоп на плоският екран..

    Коментиран от #21

  • 8 сара

    6 9 Отговор

    До коментар #2 от "Ксаниба":

    Нито семейството му, нито Родината му са били застрашени, но май ще ги защитава в аванс.

    Коментиран от #11

  • 9 Амиии

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "сара":

    Тогава имаше протести в Русия за това, че Путин вдигна пенсионната възраст. До тогава жените в Русия се пенсионираха на 52,а мъжете на 55 ли беше. С увеличението мисля, че жените на 55 години ги направиха. Та, затова имаше протести.. Ама тук не го пишат, щото у Европата пенсионирането е след навършване на 65 г

    Коментиран от #29

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ксаниба

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "сара":

    много ги разбирате нещата!!! И за какво е протестирал според вас, и зашо отива на фронта, споделете в аванс!

    Коментиран от #18

  • 12 стоян георгиев

    7 7 Отговор
    Жалко за младежа.ще натори украинския чернозем в полза на един комплексиран диктатор .

    Коментиран от #14

  • 13 оня с коня

    8 5 Отговор
    "Ако войната дойде в нашия дом,ще бъде твърде късно"- тия думи определено не идват от Сърцето на Актьора,а са ПРЕДЛОЖЕНИЕ на КГБ да ги изкаже,на което Той НЕ МОЖЕ ДА ОТКАЖЕ...по "обективни причини".Близко до Ума е че НЕ Войната ще отиде в Руските домове,а Руснаците я "доставиха" в Домовете на Украинците,но ..."Кат КГБ няма друга,тъй могъща на света"!:)
  • 14 Ксаниба

    4 3 Отговор

    До коментар #12 от "стоян георгиев":

    и вие наторявате пространства нон -стоп с обилната си мисъл, но изобщо не е жалко.
    Да не говорим, нацистката хунта с коко оркаински войничета е наторило южноруските степи!! Америкоските военни експерти дават поне 10 към 1 руски воин!!! Вече внасят паляци, румънци и всяква друга св0л04, щото войничета не им останаха

    Коментиран от #19

  • 15 4444

    6 4 Отговор
    Хората на убиеца от Москва са го принудили, Путин е последния диктатор , който масово избива сънародниците си.
  • 16 4444

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ксаниба":

    При теб прозират тежки проблеми,съжалявам те.
  • 17 ТИ ЛИ СИ БЯ,

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ксаниба":

    .....ЧИКАТИЛО😀

    Коментиран от #22

  • 18 ТИ ЛИ СИ БЯ,

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "Ксаниба":

    .....ЧИКАТИЛО😀
  • 19 стоян георгиев

    2 4 Отговор

    До коментар #14 от "Ксаниба":

    Всичко дето си писал е лъжа.в Украйна няма хунта,украинците имат в пъти по- малки загуби от руснаците и украинците се защитават от руските изнасилвачи мародери и убийци,та колкото и да паднат в тази защита е оправдано.

    Коментиран от #20, #30

  • 20 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    Не му издирявай...той е руски зет.....

    Коментиран от #23, #24

  • 21 Руснаков

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Ксаниба":

    Теб,...наистина не те слуша главата.....
  • 22 Ксаниба

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "ТИ ЛИ СИ БЯ,":

    чикатило не беше ли комунист от оркаинцки произход???
    Пабам!!!
  • 23 Ксаниба

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    са апартамент в Крим!!
    Но, те там хората нещат да чуват за милата ви оркаина!!!
    Свещи за здраве на Путин слагат по храмовете, дето ги е отървал от тая бандеровска напаст!!!!
  • 24 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    По скоро е снахата като гледам кви ги пише
  • 25 Гюро Михайлов

    2 0 Отговор
    За каквито и да е импретреации да иде реч,за патриотизма му ,дълбок поклон.
  • 26 Дъ-Ге

    2 0 Отговор
    Не мога да повярвам, че тук се публикува проруска статия. Човека ясно е казал, че не подкрепя демонстрацията, а се е озовал там случайно за среща с приятел. Дали "приятеля" го е подредил с мястото на срещата не е ясно. Той си знае най-добре. Сега показва, че действително е бил там случайно и е отишъл да защитава държавата си от нацизма. Повечето от отиващите ползват точно тези думи в подкрепа на СВО. "Ако ние не унищожим нацизма там на място, той ще дойде в нашите домове". Вижда се и че театралния екип и колегите му го подкрепят. Що се отнася до подкрепящите го колеги за присъдата, явно го познават добре и са пледирали, че просто, че е случайна жертва. Вижда се, че прокуратурата е отменила тежкото наказание и се е произнесла в най-леката възможна. Година пробация и свобода.
  • 27 Биби Кинг

    0 1 Отговор
    Простотестирал е каде са го изсухлили у савецкио кенеф
  • 28 Дъ-Ге

    1 0 Отговор
    Украйна не е никаква държава, но няма да спорим за това. Но дори ако погледнеш историята, то тя влиза в СССР без Крим, без Донбас, без Логанск, без Таганрогски регион,без Шахтински регион и още някои, които са и придавани от Сталин и Хрусчов във времето. Така че Украйна по принцип има да се изчиства от още доста територия, докато добие действителните си граници с които е влязла в СССР. Ако влезеш в една кооперация със 100 декара земя, няма как да искаш да излезеш с 700 декара, които не са твои. Русия винаги взема своето във времето.
  • 29 Дъ-Ге

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Амиии":

    Така е, но същите протести бяха и във Франция, щото макарона също вдигна пенсионната възраст. Тук в България също вдигнаха пенсионната възраст и става поне при нас така, че малко хора се възползват повече от 5 години да вземат пенсия. Вече доста и не достигат дори да вземат пенсия. Поради цялата бъркотия с унищожените ни предприятия на хората, които се пенсионират не могат да си намерят документите и се налага да плащат липсващите или да доработват. Моя позната се наложи да плати 5 години, за за се пенсионира няколко хилядарки. Интересно защо тук за едно и също няма протести, както във Франция и Русия???
  • 30 Дъ-Ге

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    Да, да. Много са прости. Една украинка се изтъпанчи и разправяше как влезнали у тях руски войници да я грабят. Първо застреляли синът и, после внучката и, а после и нея. След това застанали пред микровълновата печка и искали да и каже кода за отваряне, щото мислели че е касата с кинтите и бижутата. Нищо е вратата е прозрачна де. После женицата се поправи, че точно нея не са я застреляли, но много са искали. После обаче се оказа, че в това населено място пък изобщо нямало руски войски и се държало от ВСУто на Украйна. Абе изобщо красота.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания