Last news in Fakti

28 Октомври, 2022 17:15 792 12

Макрон ще презалеси 10% от горите във Франция

  • франция-
  • еманюел макрон-
  • гори-
  • засаждане

Президентът на Франция Еманюел Макрон обеща, че ще засади 1 милиард дървета за 10 години след горските пожари, опустошили през лятото много гори, най-вече в югозападната част на Франция

Макрон ще презалеси 10% от горите във Франция - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Франция Еманюел Макрон обеща, че ще засади 1 милиард дървета за 10 години след горските пожари, опустошили през лятото много гори, най-вече в югозападната част на Франция, предаде Ройтерс. Той също така обяви, че ще инвестира 250 милиона евро в обновяването на самолетите и хеликоптерите, използвани за гасене на пожари.

Президентът говори на церемония в Елисейския дворец за награждаване на пожарникари, доброволци и представители на местните власти, участвали в борбата с горските пожари. Пламъците опустошиха 72 000 хектара земя - шест пъти повече от обичайното на годишна база за последните 10 години, отбеляза Макрон.

След необичайно горещото лято и есента във Франция и Испания е изключително топла. Затова се засилват и притесненията, свързани с климатичните промени в Европа. „Тази година е изключение, но може би няма да изглежда като изключение в бъдеще“, каза днес Макрон.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Соваж бейби

    10 0 Отговор
    Бабиния да направи дъжд ,суша .Растенията искат дъжд ,и лятото ако може да не пуска печката на високи градуси.
  • 2 Смех

    11 0 Отговор
    Какъв клоун и колко време ще отнеме да се възстановят растенията до същото ниво на развитие бе копанар аре и следващата пак толко да запалите и на тяхно място фиданки

    Коментиран от #4

  • 3 ми тоя

    6 0 Отговор
    кога ще президенства
  • 4 Соваж бейби

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Смех":

    Ще ти кажа ,има специална техника как да изкорениш голямо,старо дърво ....от една държава в друга.Някой тарикати фирми оранжерии продават например маслинови дървета на много години за 35/50 хил.евра бройката и засяват свободните или изгорели площи след пожара на баровците.Дървета ,палми....растения какво ти душа желае само пари да имаш и да обичаш природа или при богатите мода -гледа в двора на богаташ какво има и той го повтаря.
  • 5 Култура миянко

    6 0 Отговор
    Кво иска да каже Мак@ рон,че ще оправлява още 10 години ли?Той наистина е голям майтапчия.Може би на това му викат френски хумор.

    Коментиран от #6

  • 6 Соваж бейби

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Култура миянко":

    Френският хумор е ситуация на дадено събитие, което въпреки че има неудобство, може да предизвика смях .Има за цел да подчертае комичния, нелепия, абсурдния или необичаен характер на определени аспекти от реалността например карикатура,посещаваш барове или театри и там има комици говорят нещо си и зрителите се смеят ,скеч.Тук обаче няма хумор ,пича е сериозен засаждат се дървета обаче има суша някой реки са още пресъхнали и няколко села да речем почти без вода къпането на две седмици ,лукс не е смешно .Хората обичат да се къпят ....
  • 7 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 0 Отговор
    ще ги чакат около 200 г Дъбовете и Буките,а иглолистните един човешки живот...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Крие Мак(а)Рон

    3 0 Отговор
    Каквото аз мога да ви обещая, никой не може да ви даде !
  • 10 боц тук боц там

    2 0 Отговор
    Модзе , модзе , ако това е като да боцкаш баба си .
  • 11 Мъдурко

    2 0 Отговор
    Хахаха а то гори останаха ли или ги изсякохте за дърва за огрев
  • 12 Сух

    1 0 Отговор
    В България КОГА?
Новини по държави: