1 Ноември, 2022 23:15 2 737 40

Канада иска да приеме половин милион мигранти през 2025 г.

  • канада-
  • мигранти-
  • работна ръка-
  • квота-
  • икономически сектор

Канада повиши своите имиграционни квоти с цел да приема по 500 000 новопристигнали мигранти всяка година до 2025 г., за да компенсира сериозния недостиг на работна ръка

Канада иска да приеме половин милион мигранти през 2025 г. - 1
Снимка: Shutterstock

Канада повиши своите имиграционни квоти с цел да приема по 500 000 новопристигнали мигранти всяка година до 2025 г., за да компенсира сериозния недостиг на работна ръка, обяви днес министърът на имиграцията Шон Фрейзър, цитиран от Франс прес.

„Канада се нуждае от повече работна ръка“, каза на пресконференция министърът.

Повече от 900 000 работни места в момента остават незаети в много икономически сектори на страната. Безработицата също падна до исторически ниски нива през последните месеци, достигайки 5,2 процента през септември.

За да преодолее това, Канада планира да предостави право на постоянно пребиваване на 465 000 души през 2023 г. (18 000 повече от преди), на 485 000 през 2024 г. (34 000 повече) и на 500 000 през 2025 г.

По-специално, канадското правителство възнамерява да подобри своите програми за подбор, за да отговори най-добре на „критичния недостиг на работна ръка“ в сектори „като здравеопазване, такива, свързани с висококвалифициран труд, производството и в сферата на науката, технологиите, инженерството и математиката.

До 2025 г. целта е повече от 60 процента от всички приети да бъдат икономически мигранти, каза Фрейзър. Канада има за цел също по-бързо да събере отново семействата, някои от членовете на които живеят в чужбина, но да приема по-малко бежанци.

През 2021 г. страната прие повече от 405 000 имигранти, „най-големият брой, който някога сме приемали за една година“, се казва в изявление на министерството на имиграцията.

„В момента населението на Канада нараства почти два пъти по-бързо от всяка друга икономика от Г-7“, добави Фрейзър.

Сред групата на седемте най-развити икономика Канада, чието население наброява почти 39 милиона души, има най-висок дял на имигранти, а почти всеки четвърти канадец е роден в чужбина.

Въпреки това страната е на прага на "рекордна вълна" от пенсионирани служители, предупреди статистическата служба на Канада през пролетта.

Канада иска да приеме половин милион мигранти през 2025 г.
Снимка: Shutterstock


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 уaйтнoйз

    16 1 Отговор
    сунака ще ви прати. освен работници и премиер ще прати
  • 2 Нанфо

    28 6 Отговор
    ПО ИЗМИСЛЕНА ФАШИСТКО КОМУНИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА НЯМА. 33 МИЛИОНА РОБУВАТ НА 5 ФАМИЛИИ. ВСИЧКИ СА В ДЪЛГОВЕ ДО ГУША. БУТАФОРЕН ЖИВОТ.

    Коментиран от #4, #7, #12

  • 3 Шака Zулу

    26 2 Отговор
    Пакита,индийци,украинци и поляци са мнозинството от раята.Евреите командват парада и държат целия ресурс на държавата.

    Коментиран от #14

  • 4 гост

    10 21 Отговор

    До коментар #2 от "Нанфо":

    В Канада хората живеят много добре,не е като в Русия
  • 5 Тъъъ

    3 3 Отговор
    Аз съм съгласен като мигрант
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ФакЪт

    5 21 Отговор

    До коментар #2 от "Нанфо":

    Единствената фашистко-комунистическа държава е Просия! Още Сатаналин и Молотов я обвързаха с Хитлер!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ехеее

    9 9 Отговор

    До коментар #6 от "Taka така":

    Ако знаеш едно време Брежнев и Живков как страстно се целуваха уста в уста,ама бяха истински комунисти,а не като сегашните капиталисти. И как всички им се радвахме и си мечтаехме и ние така да се целуваме с другарите и радостно махахме с червените комунистически знаменца

    Коментиран от #11

  • 10 ФакЪт

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "ФакЪт":

    …пропуснах Иран. Така като те претеглям, ставаш за там.
  • 11 ФакЪт

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "Ехеее":

    Еееее, най страстната му целувка обаче си остава тази с Е.Хонекер. Такива усти са отворили и двамат, сигурно езиците има са стигали до сливиците другия. Има обаче една истинска случка, която ще нахвърля на бързо. На едно от заседанията на ООН във Вашингтон, Брежнев обърква един чернокож Френски представител, с друг такъв от близка Африканска страна, за която СССР изнася оръжие и подкрепя в установяването на Соц. Режим. След страстната целувка Неговия съветник му казва каква грешка е станала, а Брежнев отвръща-Така ли, ама много хубаво се целува.
  • 12 ФакЪт

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "Нанфо":

    А сега ако можеш да изброиш тези 5 фамилии, може ли?
  • 13 Токсик

    12 5 Отговор
    Канада след втората световна война прие няколко хиляди нацисти, доста от които бандеровци от Украйна с индулгенция на папата. Канада винаги е първа в участието на всеки въоръжен конфликт по света.

    Коментиран от #15

  • 14 ха ха хааа

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "Шака Zулу":

    Те па в Россия все едни такива , "православни" ... 🤭😁
  • 15 ФакЪт

    3 6 Отговор

    До коментар #13 от "Токсик":

    Абсолютна лъжа! Само и единствено в конфликтите срещу агресори и то с решение на ООН!
  • 16 Нов

    21 5 Отговор
    Търсят свежа кръв за изсмукване. Отровиха вече зарибените, сега искат нови роби за замяна на утилизираните такива. Имам познати там. Един вече се върна окончателно в БГ след 20 год. Канадска авантюра разбра, че в българия свободата му е по- гарантирана. И други се замислят за завръщане в първата родина. Особено след ковид униженията и принудите изживяни в канада.

    Коментиран от #17

  • 17 Никола

    14 3 Отговор

    До коментар #16 от "Нов":

    Имам също приятели семейство инженери, които едвам чакат да се приберат след 20 години там. По време на пандемията направо са издевателствали над тях. В момента се приготвят за окончателно прибиране. Не искат да чуят повече за Канада. Нямат думи да опишат съвременния фашизъм и дискриминация в действие.

    Коментиран от #19, #22

  • 18 Кръпката

    3 6 Отговор
    Ето сега имат чудесна възможност да си внесат украинки, а после и живите им мъже. Вместо да си пекат гърбовете във Варненско, да ги натоварят на самолети и кораби, и в Канада. Те са сравнително млади, ще оправят изроденият им генофонд, ще запълнят работни места. След 15-29 години децата им ще са на позиции, защото са генно по умни от техните десетки пола.
  • 19 ФакЪт

    8 3 Отговор

    До коментар #17 от "Никола":

    Хахахахаха, имам познати които от 30 години живеят в Канада, постоянно плюят по страната, възхваляват всичко руско на първо място, и чак на второ, българско…..и още са в Канада! Нямат никакви намерения да се приберат. Идват си за по месец-два…..и отново потеглят към Терминал 2.
  • 20 Наблюдател

    12 2 Отговор
    Как пък разбра, че украинците са генетично по-умни? По изкуствените мигли и патешки джуки на май ките им ли или по махмурлука на бащите им позна? Ясно е написано, че в Канада не си търсят бежанци, а бачкатори. Преди време мои приятели инженери заминаха за канада и разнасяха пици и работиха на ниско ниво в строителство/ обновяване на сгради. Докато успяха да намерят работа по специалността си. Не живееха на хотел нито лежаха на плажа по цял ден. Урките са тарикати тип факултето. Не работят, а муфтят. Или си един от тях да ги хвалиш или някоя укра ти предоставя услуги срещу твои парични престации. Хубаво от укри не съм видял. Лошо - да.

    Коментиран от #21

  • 21 ФакЪт

    2 6 Отговор

    До коментар #20 от "Наблюдател":

    Народопсихологията на двата народа-руския и украинския е едина и съща, но това не ги прави братя! Не забравяйте, че живееха в една среда, наречена комунистическа, имаха един и същи проблем, как да се измъкнат от “концентрационния лагер” и как да изработят системата.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ФакЪт

    3 5 Отговор

    До коментар #22 от "ФакЪт":

    Бас ловя че са като моите познати, които плюят по инерция всичко което е чуждо ма русофилската им идеология, освен жизнения си стандарт!! Позволи ми да имам малко повече опит в тази насока.
  • 24 Така така..

    5 3 Отговор
    Това ще стане втори Индо-Пакистан след превзетата Англия..

    Коментиран от #26

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ФакЪт

    3 2 Отговор

    До коментар #24 от "Така така..":

    И какво от това? Ти се притеснявай какво ще стане в България след 15-20 години! Канада няма да ти е проблем.
  • 27 ФакЪт

    1 3 Отговор

    До коментар #25 от "Някои":

    Нали ножа вече е подминал кокъла? Моите познати горките направо ги съжалявам като слушам на какво са подложени….ама не бягат. Мазохисти явно.

    Коментиран от #36

  • 28 ФакЪт

    2 2 Отговор

    До коментар #25 от "Някои":

    И за какъв “културен шок” става дума, когато всичко в България толкоз им харесва. Няма Хелоуин, няма Черен петък….само Бяла роза и Азис!
  • 29 Тираджия

    9 3 Отговор
    Хубаво ама тия половин милион идват от държави където не са научени да работят! Тежко и горко на канадците ще стягат коланите да хранят търтей!

    Коментиран от #30

  • 30 ФакЪт

    2 4 Отговор

    До коментар #29 от "Тираджия":

    И как знаеш че така става обикновенно? Живял ли си в Канада?

    Коментиран от #38

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Ето го доброволното робство,

    8 0 Отговор
    навремето краварите са си пазарували роби от Африка и са си ги носили с кораби, сега капиталистите си ги получават наготово, робите сами отиват да робуват. Това става и в България, затова ни приеха на Запад, за да им рабуваме доброволно, а нашите краварски подлоги подпомагат този процес. Уж за добро отидохме към Запада, а все към дъното дълбаем, а имахме всичко да живеем добре. Подлогите унищожиха всичко.
  • 33 Коко

    12 1 Отговор
    Аз живях 15 години в Канада, в гр. Ванкувър. Всичко беше прекрасно, докато дебилните управници не решиха да пуснат свободно китайците в страната. Всички мръсни крадени азиатски пари се перат там. 80% от населението на Ванкувър са азиатци. Дойдоха, съсипаха всичко хубаво и си направиха същата комунистическа кочина като у дома. Само безумни правила, небостъргачи, казина и миризми. Скъпотията е извънземна, белите хора избягаха и всичко хубаво беше подменено. В момента всеки гражданин на Хонг Конг има канадски паспорт. Мъжете им изкарват парите там, а жените с децата са в Канада. Купуват къщи за милиони, а после живеят в сутерените и ядат ориз. Купуват нови коли и ги държат в гаражите. Не е рядкост да видиш кола на 2000 мили, а на 15 години. Правителството на Трюдо зарови страната в огромни дългове и отне свободата на Канадците. Сега с тези имигранти се опитват само да доставят нови тела за матрицата. Всеки нов емигрант трябва да има със себе си 10000 долара като пристигне в Канада. Тези пари свършват за месец и влизат в джоба на няколко фамилии. После почва ужаса. Две-три работи, 7 дневна работна седмица, разнасяне на пици и храна по домовете, сметки, сметки, правила и глоби. Ексик ти от хубавото...
    Сега живея в нашата си България. Трудничко е , но поне мога да си говоря каквото си искам , да си ремонтирам колата на двора, да имам време за семейството и приятелите и да се будя всеки ден усмихнат.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 безпартиен

    2 0 Отговор
    У нас има над 1 млн.ц...гани!Половината нека ги вземат и интегрират,защото у нас не става!
  • 36 Не са ли ваксинирани твойте познати

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "ФакЪт":

    Не виждам къф е проблема?Срещам хора с маски и в самолета,и по аерогарите,и в магазините на касата.Тва самоограничение за ограничение ли го имаш?Не повервах в Канада да е по-различно.
  • 37 Наблюдател

    1 1 Отговор
    Който е луд да си съсипва здравето и да захранва тяхната месомелачка с парите и живота си - да ходи. Ще се състари и системата ще го смели бързо. Аз ще пропусна. Спокойствие, топлина, чист въздух, топло море, палми и тропически плодове са моя избор
  • 38 Тираджия

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "ФакЪт":

    Вече 30 - сет години!!!
  • 39 Желяз каменоff

    1 0 Отговор
    Да ги вземе и даде гражданство дом работа.
  • 40 Румпел Щилтсхем

    1 0 Отговор
    Има възможности и да ги вземе всичките.дава им подслон гражданство работа.и ще са щастливи.
Новини по държави: