Last news in Fakti

2 Ноември, 2022 09:35 2 971 6

Разбиха престъпна група, извършила измами на стойност 2 милиона евро

  • румъния-
  • престъпна група-
  • измами-
  • милиони-
  • дейности

Полицаи от североизточния румънски окръг Бакъу извършиха тази сутрин обиски на 33 адреса в окръзите Нямц, Брашов, Илфов и в град Букурещ

Разбиха престъпна група, извършила измами на стойност 2 милиона евро - 1
Източник: Shutterstock

Полицаи от североизточния румънски окръг Бакъу извършиха тази сутрин обиски на 33 адреса в окръзите Нямц, Брашов, Илфов и в град Букурещ в рамките на наказателно дело за съставяне на организирана престъпна група, която се предполага, че е извършила измами чрез фиктивно прехвърляне на дружествени дялове и пране на пари, съобщава Аджерпрес.

Според полицейския инспекторат в Бакъу през януари 2022 г. в Букурещ е сформирана организирана престъпна група с цел извличане на съществени материални ползи чрез извършването на серия от измами с особено тежки последствия, предаде БТА.

Общият размер на щетите от престъпната дейност на групата се оценява на около 2 милиона евро. Ощетени са над 70 юридически лица на цялата територия на страната - производители или дистрибутори на различни стоки, които били подвеждани да сключат договори с фиктивни фирми, контролирани от престъпната група.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    4 0 Отговор
    Явно не са от ,,правителствения кръг,, ,за тези ,които не са от ,,глобалните,, - има закони, ха ха ха..
  • 2 честен ционист

    8 1 Отговор
    2 млн евро? Толкова струва един банкет на ГЕРБ.
  • 3 МВР ГЕШЕВ

    5 0 Отговор
    А полицаите в Перник закрилят терориста Юлиян Борисов Георгиев с над 20 убийства и изнасилвания зад гърба си!
  • 4 Рожко

    7 1 Отговор
    Кокошкари, а на Баце шай.ката за 1 ден 68 милиона ги дръпна и чао.За 12 години.....ехеее.
  • 5 Наско

    2 0 Отговор
    А сега да видим с авера Къро какво ще излезе?Един акт за 1000 лева и пара до небето.Не се е отчел от гьоля на Кап.Андреево.
  • 6 ЧичовциТЕ

    1 0 Отговор
    Каквото и да се приказва са само празни приказки.Държавата,законите,изпълнителната власт са мафиотски структури практикувани от лицемерни турци,цигани,еничери и наркомани.Никога БЪЛГАРИЯ няма да се отърве от тези дяволски изчадия.ДОКАЗАНО!!!
Новини по държави: