Last news in Fakti

7 Ноември, 2022 17:05 575 2

ЕК обявява решението за отпускането на средства за Унгария на 22 ноември

  • ес-
  • унгария-
  • средства-
  • пандемия-
  • помощ

Европейската комисия ще вземе окончателно решение за отпускането на средства на Унгария от Фонда за възстановяване от пандемията на 22 ноември

ЕК обявява решението за отпускането на средства за Унгария на 22 ноември - 1
Снимка: Shutterstock

Европейската комисия ще вземе окончателно решение за отпускането на средства на Унгария от Фонда за възстановяване от пандемията на 22 ноември, съобщава Bloomberg, като се позовава на източници от Брюксел, пожелали анонимност.

На 18 септември ЕК официално предложи да бъдат замразени плащанията към Унгария в размер на 7,5 милиарда евро. Като причина за решението бяха посочени недостатъчните усилия на страната за борба с корупцията.

Комисията работи за оценка на напредъка на Унгария по 17 законодателни акта, които правителството на премиера Виктор Орбан обеща да приеме за справяне с корупцията.

Според агенцията към момента не е ясно какво решение ще вземе ЕК и какво ще направи Будапеща, ако ѝ бъде отказан достъп до средствата от фонда.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЕШКО

    0 0 Отговор
    НИКОИ НЕ ИСКА ДА ЧЕТЕ НОВИНИ ОТ ПРОПАДАЩА ЕВРОПА
  • 2 Хвърчилото от село

    1 0 Отговор
    Не трябва да им се отпускат!
Новини по държави: