Last news in Fakti

9 Ноември, 2022 12:30, обновена 9 Ноември, 2022 12:39 1 612 0

ОАЕ премахна всички коронавирусни ограничения

  • оае-
  • covid-19-
  • премахване на коронавирусни ограничения-
  • обединените арабски емирства

Властите на ОАЕ обявиха премахването на всички правила за превенция на COVID-19, напълно се преустановява масковият режим в джамиите

ОАЕ премахна всички коронавирусни ограничения - 1
Снимка: Shutterstock

Правителството на Обединените арабски емирства обяви премахването на всички ограничения и предпазни мерки, свързани с пандемията от COVID-19.

Новите правила влизат в сила от 06:00 часа на 7 ноември 2022 г.

По-конкретно напълно се преустановява масковият режим в джамиите - носенето на маски ще остане задължително само в лечебни заведения и организации за хора със специални нужди.

Ще бъде възможно да се използват общи килими в джамиите.

В момента броят на откритите случаи на инфекция с COVID-19 е под 300 на ден и продължава да намалява.

Посещението на обществени и държавни институции вече няма да изисква зелен пропуск в мобилното приложение на Al Hosn. Приложението може да се използва при необходимост за потвърждаване на ваксинация и PCR тестване, включително в чужбина.

Въпреки това остава в сила петдневната самоизолация за заразените с коронавирус. Ще продължат да работят и центровете за тестване за COVID-19. Отбелязва се, че организаторите на събития, включително спортни, при необходимост ще могат да изискват сертификати за ваксинация.

Припомняме, че от 28 септември 2022 г. масковият режим в помещенията беше отменен в ОАЕ. Препоръчва се непрекъснато спазване на правилата за хора с хронични заболявания или симптоми на COVID-19. Тези, които са имали близки контакти със заразени с коронавирус, са посъветвани да си направят PCR тестове, ако имат симптоми.

Източник: Khaleej Times


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА