Last news in Fakti

9 Ноември, 2022 17:45 1 461 3

В Италия са задържали повече от 25 мафиоти

  • италия-
  • мафия-
  • мафиоти-
  • калабрийския мафиотски клан ндрангета-
  • операция-
  • арести

На 9 ноември италианските служители на реда задържаха 26 души като част от специална операция срещу калабрийския мафиотски клан Ндрангета

В Италия са задържали повече от 25 мафиоти - 1
Снимка: Shutterstock

На 9 ноември италианските служители на реда задържаха 26 души като част от специална операция срещу калабрийския мафиотски клан Ндрангета, съобщава ANSA.

Задържаните са обвинени в участие в мафията, отвличане и придобиване чрез измама.

Отбелязва се, че по време на спецоперацията, проведена призори в редица градове, включително Рим, полицаите са иззели активи на обща стойност над 100 милиона евро.

Според разследващите групата е проникнала в множество бизнес сектори, включително рибен бизнес, пекарни, сладкарници, кожени изделия и растително масло. Мафиотите заплашвали и биели физически всеки, който се опитал да се противопостави на залавянето им.

Ндрангета е голяма италианска организирана престъпна група, базирана в Калабрия. Въпреки че не е толкова известна като сицилианската Коза ностра и неаполитанската Камора, Ндрангета е една от най-мощните престъпни организации в света.

Преди това, на 1 септември, италианските служители на реда задържаха повече от 200 души в рамките на специална операция срещу клана Ндрангета на калабрийската мафия.

Източник: ANSA / Фокус


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БгТопИдиот

    11 0 Отговор
    Наште са 240 + назначените бизнесмени от 90-те.
  • 2 БОЛШЕВИК

    9 0 Отговор
    Италия и България си приличат и двете са мафиотски държави с мощни мафии, като в България мафия и държава нямат разграничение. Хващат 25 мафиота, а на тяхно място 55 нови заедно с Капо де тути Капи!
    Борбата с мафията трябва да се води веднъж, брутално, без милост и с много разстрели на място на мафиотите, които останат живи после съд и присъди, конфискация и до стената за изпълнение на същинските присъди.
  • 3 Нормално

    2 2 Отговор
    Калабрия страната на арберешите (арбанасите).
Новини по държави: