Last news in Fakti

9 Ноември, 2022 17:55 858 0

Британски полицай беше ранен при протести на организацията "Просто спрете петрола"

  • британски полицай-
  • великобритания-
  • лондон-
  • протести-
  • организацията просто спрете петрола

Британски полицай на мотоциклет беше ранен по време на протести на организацията "Просто спрете петрола" (Just Stop Oil) на натоварената автомагистрала М25 около Лондон

Британски полицай беше ранен при протести на организацията "Просто спрете петрола" - 1
Снимка: Shutterstock

Британски полицай на мотоциклет беше ранен по време на протести на организацията "Просто спрете петрола" (Just Stop Oil) на натоварената автомагистрала М25 около Лондон, предаде ДПА.

Полицията в Есекс съобщи за сблъсък тази сутрин, в който са участвали мотоциклетът и два камиона, при временно затваряне на пътя заради активист на магистралата, в отсечка между два пътни възела. Не беше дадена информация за състоянието на полицая.

"Силите на реда отново реагираха бързо, за да сведат до минимум блокирането на движението, като двама души вече са арестувани. Наш служител е бил ранен, докато е съдействал за разрешаване на тази ситуация, заяви главен инспектор Саймън Анслоу.

"Сблъсъкът на два камиона и раняването на полицай на магистрала М25 тази сутрин е ужасна ситуация", заяви в комюнике организацията "Просто спрете петрола". До такива нарушения на трафика, каквито видяхме днес на магистрала М25, не бива да се стига, хората с право са ядосани и разочаровани, призна организацията. "Провалът на политиката ни не ни оставя друга възможност при опитите ни да защитим правата и свободите си от колапса на реда и законността в резултат на това, че светът става все по-горещ", допълни тя, като подчерта, че правителството може да сложи край на това и то незабавно, като спре "мръсния нов петрол и газ".

Организацията каза, че около 10 нейни поддръжници са се качили на няколко от металните конструкции за магистрални табели по М25 рано тази сутрин - третия пореден ден на протести на най-натоварената магистрала във Великобритания.

Британската полиция беше остро критикувана днес за задържането за няколко часа през последните дни на журналисти, докато отразявали протестните действия на екоактивисти, предаде Франс прес.

"Вчера бях арестувана от полицията в Хъртфордшър, докато отразявах протест на магистрала M25. Показах журналистическата си карта и почти незабавно ми сложиха белезници", съобщи днес в Туитър журналистката от радио Ел Би Си Шарлот Линч. "Телефонът беше изтръгнат от ръцете ми. Два пъти ме претърсиха и ме държаха в килия в продължение на пет часа, без да ме разпитат, докато бях в ареста", разказа тя, определяйки преживяването като "ужасно" за свободата на печата в страната.

Журналистката отразявала протест на екоактивисти от "Просто спрете петрола", които блокират околовръстния път на Лондон, настоявайки за спиране на инвестициите в петрол и газ.

"Не коментираме обстоятелствата около арестите на лица", реагира местната полиция.

В понеделник бе съобщено, че фотограф и оператор са били задържани за 13 часа, докато отразявали друга акция на "Просто спрете петрола".


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: