10 Ноември, 2022 12:59 983 6

ЕП призова Хърватия да бъде приета в Шенген

  • хърватия-
  • шенген-
  • еп-
  • изисквания-
  • членство

Отправен е призив Съветът на ЕС да одобри решението до края на годината

ЕП призова Хърватия да бъде приета в Шенген - 1
Източник: Shutterstock

Европейският парламент гласува днес резолюция за приемането на Хърватия в Шенген. Отправен е призив Съветът на ЕС да одобри решението до края на годината. Решението бе прието с 534 гласа "за", 53 "против" и 25 въздържали се.

Евродепутатите очакват докладите за отблъскване на мигранти по хърватските граници да бъдат взети предвид, както и да има независими оценки и наблюдение, за да се спазва международното право. През 2018 г. ЕП заяви, че Хърватия трябва да бъде приета в Шенген, веднага щом изпълни необходимите изисквания.

Преди по-малко от месец евродепутатите изразиха също подкрепа за незабавното приемане на България и Румъния в европейското пространство без гранични проверки.

Очаква се въпросът да бъде подложен на гласуване на заседание на Съвета на ЕС на 8 декември. За да има положително решение, е необходимо единодушие, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вирус

    6 0 Отговор
    Щом нещо толкова неистово се прокламира не е добре същото като с боденето
  • 2 Шопо

    6 2 Отговор
    Някой попита ли Българите дали искат?
    Референдум за ЕС и НАТО нека суверена да реши.

    Коментиран от #5

  • 3 Факт

    4 1 Отговор
    Нацисткото вярно куче усташите естествено под Немското давление ще ги набутат.Крайно време е всички нормални държави като Франция да се махнат от Четвъртият Райх както направи Велика Британия
  • 4 Соломон

    5 2 Отговор
    РАЗЛИКАТА между Федералния резерв в САЩ и Европейската Централна Банка ( ЕЦБ ), е тази, че в САЩ ПОНЕ по конституция Федералния резерв се "контролира" от Американския конгрес, то ЕЦБ, НЕ СЕ КОНТРОЛИРА от ЕС !

    Кой ПЕЧАТА еврото и го КОНТРОЛИРА ?
    Досега БНБ контролираше БЪЛГАРСКИЯ ЛЕВ !
    Сега, ПРОДАЖНИЦИТЕ ни, като се откажат от БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА ВАЛУТА набързо ще стигнем дълга на Гърция !

    С ЛИЦЕМЕРНОТО представяне на СМЪРТТА на българския ЛЕВ, като "приемане" на еврото, се цели да се въведе БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ в ЗАБЛУЖДЕНИЕ !

    Ето как Гърция НАТРУПВА ДЪЛГОВЕ, като приема еврото !
    "Debtocracy / Дългокрация с БГ субтитри" - публикация в ютуб

    Коментиран от #6

  • 5 ...

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Шопо":

    нали се опитвахте да направите референдум за излизане от НАТО и ЕС.... не можахте да съберете 10% от необходимите гласове за иницииране на референдум... на какво се надявате? Да лапнете едни пари ли?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: