Last news in Fakti

16 Ноември, 2022 09:22 982 30

Шаламанов: След инцидента в Полша мерки ще бъдат взети и на военно, и на политическо ниво

  • велизар шаламанов-
  • инцидент-
  • полша-
  • мерки-
  • военно ниво

Независимо от попадналата ракета, става въпрос за ескалация на конфликта със засягане на съседна страна, което ще наложи сериозно засилване на противовъздушната отбрана на НАТО, коментира експертът

Шаламанов: След инцидента в Полша мерки ще бъдат взети и на военно, и на политическо ниво - 1
Снимка: БНТ

От Русия ще бъде поискано да предостави всички данни, които са важни за изясняване на случая в Полша. Данни ще бъдат взети и от Украйна. Независимо от попадналата ракета, става въпрос за ескалация на конфликта със засягане на съседна страна, което ще наложи сериозно засилване на противовъздушната отбрана на НАТО.
Това обясни пред БНР Велизар Шаламанов, бивш министър на отбраната, специалист по национална сигурност, след инцидента в Полша.

По думите му има достатъчно технически средства за изясняване на случая.

"Дори да става въпрос за инцидент, свързан и с украинска ракета за противовъздушна отбрана от комплекса С-300, както се говори, факт е, че това се случва далеч от линията на съприкосновение на силите на Украйна и Русия."
Мерки ще бъдат взети и на политическо, и на военно ниво, очаква Шаламанов.
Според него важното е как да бъдат прекратени ударите срещу граждански обекти на територията на Украйна.

Велизар Шаламанов посочи, че временно управляващият нашата делегация в НАТО трябва да има много ясна позиция при консултациите, които вероятно ще започнат по чл. 4.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    41 1 Отговор
    Българската Атлантида е получила пресни средства.... Тичат атлантите към всяка амбразура. Хахахаха
  • 2 9689

    42 1 Отговор
    Този е пълен глупак.Научил да плюе по Русия за да се подмазва достолепно и няма спиране пред очевиден факт,че ракетата е изстрелява от ВСУ....
  • 3 Вижте си

    35 2 Отговор
    Украинските терористи дето по цяла Европа ги пуснахте. Дай им на тия оръжие и ги хвърлят къде намерят.
  • 4 Айдеееееее почна се

    41 1 Отговор
    Укро фашагите удариха Полша(както и свалих самолета) ама Путин е виновен. Шами, взе ли някой $
  • 5 Тиква американска

    36 1 Отговор
    Шаламанов, много си "умен"!!!
  • 6 Ееее....

    26 2 Отговор
    Стига бе...стига повтаряхте тоя фейк.Няма ракетна атака по Полша.
  • 7 Дън Бай

    31 0 Отговор
    Ей, тоя не е спал, докато не го дадат по телевизията!
    Сега чакаме и другите от хора на хрантутниците.
  • 8 Американски пудел

    26 1 Отговор
    Сами си правят инциденти и после вземат мерки!!
    Хвани единия натовец удари другия...

    Коментиран от #15

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Перо

    19 0 Отговор
    Съветският и варшавски военен възпитаник отдавна се мъчи да стане отявлен “демократ”, но трудно му се отдава,поради непознаване на другата страна и става смешен!
  • 11 Ицо

    15 0 Отговор
    Какви ги плеще тоя Шамандуров
  • 12 защо

    11 0 Отговор
    Не се коси Велизарчо. Пий си кафето спокойно. Прекрасно знаеш, че ПРАВИЛНАТА позиция ще ни я пратят по Инстаграм. Още не са ни я уточнили.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Пешо

    17 0 Отговор
    Велизар Шаламанов си заработва заплатата от Отворено общество на Цорос.
  • 15 един

    1 13 Отговор

    До коментар #8 от "Американски пудел":

    Ракетата е руска,което автоматично значи,че изстреляна по-една цел,тя отива на съвсем друга цел!Същите боклуци С-300 ги имаме и ние/но не искаме да ги дадем на Украйна/!

    Коментиран от #17, #21

  • 16 Някой

    13 1 Отговор
    Шаломанов, поискайте данните от ПВО на Украйна. Ама, няма да ви ги дадат. Както не ви ги дадоха през 2014, когато свалиха малайзийския самолет.
    Не виждам защо Русия трябва да ви дава нещо. Вие нямате ли си радари, та да извадите от там записите и да видите траекториите?
    Знма, че целта ви е максимално да се възползвате от тази украинска провокоация, ама внимавайте да не си опърлите мустаците...
  • 17 Някой

    12 1 Отговор

    До коментар #15 от "един":

    Аха, то същото и с американските ракети. Стрелят в Югославия, уцелеват къща в България.
    Сега, вземи махни капаците от очите и прочети малко. Оказва се, че ракетата, която е паднала в Полша, е от украинската ПВО система. Има снимки на отломки от ракетата.
    Да, ракетата е руска, защото е произведена в Русия. Ама с нея оперират украинците.
    Вчера пак украинците си събориха един жилищен блок в Киев с подобна ракета. Имаше снимки и т.н.
    Ако руснаците са използвали нападателна ракета срщу Полша, то нямаше да бъде само 2 метра кратера от взрива. Щеше да е поне 15-20 метра.

    Коментиран от #22

  • 18 евикои

    7 2 Отговор
    Какви мерки ще вземеш бре краварска мажоретка? С тази мазна муцуна какви мерки ще вземеш? По скоро ние българите е време да се вземем в ръце и теб и такива като теб да ви наврем където ви е мястото. Един файтон предатели сте.
  • 19 Та значи -

    2 0 Отговор
    "От Русия ще бъде поискано да предостави всички данни, които са важни за изясняване на случая в Полша." -казва великият военен стратег, който се е клел във вярност на Партията и НРБ във военното училище, а после е забравил това и сега е верен на НАТО. А КОЙ ЩЕ ПОИСКА ОТ РУСИЯ ТЕЗИ ДАННИ, А ЗАЩО ОТ РУСИЯ, КОЯТО ВЕЧЕ Е ЗАЯВИЛА, ЧЕ НЯМА НИЩО ОБЩО С ПРОВОКАЦИЯТА - И ТОВА ИЗЯВЛЕНИЕ Е ПОТВЪРДЕНО ОТ САМИЯ БАЙДЪН? Някои съвпадения обаче навеждат на мисълта, че Украйна СЪЗНАТЕЛНО е изстреляла тази ракета - първо, това става по време на атака на руската армия с ракети СРЕЩУ украински обекти /логиката явно е "Стрелят срещу нас, но и срещу Полша"/; ракетата, ударила Полша, е РУСКО ПРОИЗВОДСТВО /логиката - щом е руска, значи е изстреляна от Русия/ ; първата реакция беше на Зеленски - явно предварително подготвена, с искане за онзи член от НАТО, дето... /знаем го/; след изявлението на Байдън обаче за Зеленски остана члена... Жалки са опитите на гореспоменатия Велик стратег за замазване на ситуацията, като се измести насоката на коментарите срещу Русия... Фактите са си факти. И сега ще последва едно мърляво изявление на НАТО, в което ще се забрави за въпросния член, защото Украйна, нали...
  • 20 Разбира се

    4 0 Отговор
    Разбира се ,че трябва да се вземат мерки гУсин Шартанов - Окрайна да плати щетите на поляците.
  • 21 Американски пудел

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "един":

    Ти не четеш ли новини, бре

    "останките принадлежат на зенитната управляема ракета 5В55 от комплекса С-300 - на въоръжение само в Украйна"
  • 22 един

    0 5 Отговор

    До коментар #17 от "Някой":

    Да бе,те украинците я започнаха тая война,те сами си взривяват енерго-системата,за да стоят на студено и без ток,хайде вземи се скрий,че не ми се четат простотии!С-300 едно, че са калпави,но вероятно и срока им на експлотация е преминал отдавна,затова че такива инциденти не са изключени!

    Коментиран от #26

  • 23 Ей Бройлер

    4 1 Отговор
    И САЩ и Турция ти казват, че ракетата е украинска! Спри се!
  • 24 хихи

    2 0 Отговор
    чл. НАТО напада Украйна и си я поделят с Русия настъпва световен мир...
  • 25 Вирус

    4 0 Отговор
    Икспертът се изока

    Коментиран от #27

  • 26 Някой

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "един":

    Самообстрелват се, какво да ги направиш украинците. Пушат цигари без да спазват правилата за безопасност. Пък и използват некачествени климатици, дето гърмят. Все техни проблеми.
    :)
    Иначе, войната си я започнаха те - още през 2014 почнаха да избиват и тероризират етнически руснаци в Донбас. Имаха шанса за мирно уреголиране на нещата - Минск 1 и Минск 2. Не се възползваха.
  • 27 Сусу Манарата

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Вирус":

    Изока се пише с а в средата.
  • 28 Украинската агресия срещу НАТО

    2 1 Отговор
    Евроатлантиците! Напред към Киев! Да разгромим вероломните укри, заради тяхната С НИЩО НЕПРЕДИЗВИКАНА АГРЕСИЯ срещу мирна Полша!

    А песионирания американски лакей на снимката има право да мълчи!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 !!!

    1 0 Отговор
    Скоро Русия ще се разпадне!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания