Last news in Fakti

16 Ноември, 2022 22:44 2 414 11

Китай: Надяваме се Италия да ни съдейства

  • китай-
  • италия-
  • г-20-
  • среща-
  • ес

Китайският президент Си Цзинпин и италианската министър-председателка Джорджа Мелони се срещнаха за първи път

Китай: Надяваме се Италия да ни съдейства - 1
Източник: БГНЕС

Китайският президент Си Цзинпин каза днес на италианската министър-председателка Джорджа Мелони по време на срещата на Г-20 в Индонезия, че се надява Италия да играе важна роля, за да съдейства политиката на Европейския съюз към Китай да остане "положителна" и "независима", предаде Ройтерс.

Двамата лидери се срещнаха за първи път и всеки от тях похвали страната на другия като древна цивилизация. Си изтъкна сътрудничеството между Китай и Италия в борбата с COVID-19 и призова връзките помежду им да станат "модел за развитие на отношенията между две страни с различни обществени системи и културен опит", съобщи Китайската централна телевизия.

"Надявам се, че италианската страна може да играе важна роля за това ЕС да продължи да следва независима, самостоятелна и положителна политика към Китай", каза той.

Китайският президент също така изрази надежда, че двете страни могат да намерят нови възможности за сътрудничество, например в области като производството на луксозни стоки, чистата енергия и авиацията.

Мелони заяви, че Италия не одобрява противопоставянето на лагери и смята, че всички държави трябва да уважават взаимните си различия и разминавания, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    7 11 Отговор
    Ще съдействат жабарите, де ще ходят. Като през април 2020, Бергамо. Яко ще се мре.

    Коментиран от #3

  • 2 Госあ

    15 3 Отговор
    “ Двамата лидери се срещнаха за първи път и всеки от тях похвали страната на другия като древна цивилизация. ” Ами така си е всъщност. При сътрудничество с Китай, Италия може да стане лидер в ЕС.
  • 3 КАЛИГУЛА

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Ти къде ще ходиш вас никой не ви иска.
  • 4 Роня Р.Караманска

    14 2 Отговор
    Мадам Джорджа е разговаряла с правилния Президент на тази среща на Г-20. Интересно....

    Коментиран от #5, #8

  • 5 За размисъл

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Роня Р.Караманска":

    Си май подмина Шолц като малка гара. Но явно с Мелони работата е друга. Дали няма връзка с спряната италианска подкрепа за Украйна?
    Си си пази гърба и китайците са като мокър сапун в някои ситуации на външната политика.

    Коментиран от #10

  • 6 Котка ученият

    8 1 Отговор
    Тези, които не се вслушват в думите на другаря Си, могат да получат духовна рана.
  • 7 долу ЕС

    11 3 Отговор
    Си знае, че ЕС е една нискотехнологична клоака, със статут на колония, просто защото на власт са НЕИЗБИРАНИ И НЕОТЧИТАЩИ СЕ ПРЕД НИКОГО КОРУМПИРАНИ БОКЛУЦИ АГЕНТИ НА ЦРУ! Си може само да им покаже правия път, но когато колония прав път няма, всички пътища водят към киреча
  • 8 Ъхъ

    0 8 Отговор

    До коментар #4 от "Роня Р.Караманска":

    Мадамата е италианският вариант на Кире Измамникот!
  • 9 Путинчо в бункера

    1 5 Отговор
    Нормалните ръководители на държави се срещат и обменят мисли, а психо джуджето се крие в бункера!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Европеец

    1 0 Отговор
    "Надявам се, че италианската страна може да играе важна роля за това ЕС да продължи да следва независима, самостоятелна и положителна политика към Китай"

    На разбираем език това звучи така:
    - Надяваме се Италия да е първата страна от ЕС отхвърляща колониализма и диктата на САЩ и гледаща си собствените интереси а не интересите на САЩ. Тя ще е втората от НАТО след Турция.