Last news in Fakti

20 Ноември, 2022 06:04 751 0

Почти 100 мигранти са били спасени край полуостров Пелопонес в Южна Гърция

  • гърция-
  • мигранти-
  • море-
  • плавателен съд

Плавателният съд е поискал съдействие сутринта в събота от единния координационен център са издирване и спасяване

Почти 100 мигранти са били спасени край полуостров Пелопонес в Южна Гърция - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Операция за издирване и спасяване са провели гръцките власти край полуостров Пелопонес след сигнал за бедствие, подаден от ветроходен плавателен съд с мигранти, съобщи телевизия Скай, цитирана от БТА.

В съобщение на гръцката брегова охрана се казва, че плавателният съд е поискал съдействие сутринта в събота от единния координационен център са издирване и спасяване.

Незабавно в операцията са били включени три намиращи се наблизо кораба, като един от тях, плаващият под италиански флаг „Лаура Баси“, е качил на борда си пътниците на ветроходната яхта. Общо те са 94 души. Всички са в добро здравословно състояние. Италианският кораб с мигрантите се е насочил към пристанището Каламата.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: