21 Ноември, 2022 17:50 998 6

162 са вече жертвите на земетресението в Индонезия

  • индонезия-
  • земетресение-
  • жертви

Броят на загиналите при днешното земетресение с магнитуд 5,6 на остров Ява, в Индонезия, нарасна до 162 души, а ранените са стотици. Над 13 000 души са били принудени да напуснат домовете си

162 са вече жертвите на земетресението в Индонезия  - 1
Снимка: БГНЕС

Броят на загиналите при днешното земетресение с магнитуд 5,6 на остров Ява, в Индонезия, нарасна до 162 души, а ранените са стотици. Над 13 000 души са били принудени да напуснат домовете си, предаде Ройтерс, като се позова на местни медии.

Телевизионни кадри показаха мащабни разрушения в най-засегнатия район - град Чианджур и околностите, които са близо до епицентъра. Най-малко 25 души все още са затрупани под развалините в района Кугенанг в Чианджур, заяви Абдул Мухари, говорител на Националната агенция за управление на последствията от бедствията. Над 1770 къщи са разрушени или повредени, допълни той.

Телевизия "Метро" пък показа десетки ранени, лежащи пред болница "Саянг" в Чианджур, някои от тях с прикрепени интравенозни системи.

Земетресението беше усетено и в столицата Джакарта, където разклати високите сгради и накара жителите и служителите в паника да излязат по улиците.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Извънреден коментар

    3 0 Отговор
    БОГ ги е наказал ако това изобщо тази новина е истина!
  • 2 Адам Хилтън

    2 1 Отговор
    Украйна: "Нашата армия има 0 жертви и сме избили 70 000 руснаци, ама ни помагайте че едвам се справяме."
    САЩ: "На ви едно малко дарение от 47 милиарда!"
    Индонезия: "Тука умряха 160 души и хиляди останаха без къщи, някой ше помогне ли?"
    САЩ: "Вие до Русия ли се намирате?"
    Индонезия: "Не...."
    САЩ: "Пожелаваме ви бързо оправяне."
  • 3 редник

    0 0 Отговор
    5.6 не е малко, но не и много - какво ли е качеството на строителството. че има такива разрушения и толкова пострадали?...
  • 4 ДрБр

    0 0 Отговор
    В Япония при 5.6 земетресение си пият кафето.
  • 5 Атина Палада

    0 0 Отговор
    Ми не е силно земетресението. Преди време преживях земетресение от 5,2,като епицентъра му беше точно под селището в което живеех. . Сиреч под краката ми.. Люшкаше, но чак пък разрушения не е имало.
  • 6 ..........

    0 0 Отговор
    Цитат:
    "В Индонезия съществува фестивал под името Пон (празнува се няколко пъти в годината), по време на който участниците се присъединяват към свещената гора на остров Ява за привличане на късмет и благосъстояние. Те цялата нощ се занимават с кекс с хора, които не са мъж с жена(нетрадиционен). "
    Дали Господ ги е наказал за това?
    Укрите нали нещо подобно щяха да организират...