Last news in Fakti

24 Ноември, 2022 15:55 702 0

ОАЕ проведоха среща на Групата за стабилизиране на Глобалната коалиция срещу "Ислямска държава"

  • оае-
  • групата за стабилизиране -
  • глобалната коалиция -
  • срещу ислямска държава-
  • игил-
  • ислямска държава-
  • борба с тероризма-
  • султан мохамед ал шамси-
  • дубай-
  • абу даби

ОАЕ бяха домакини на среща на Групата за стабилизиране на Глобалната коалиция срещу "Ислямска държава", председателствана от Султан Мохамед Ал Шамси, заместник-министър на външните работи и международното сътрудничество по въпросите на международното развитие

ОАЕ проведоха среща на Групата за стабилизиране на Глобалната коалиция срещу "Ислямска държава" - 1
Снимка: УАМ

ОАЕ бяха домакини на среща на Групата за стабилизиране на Глобалната коалиция срещу "Ислямска държава", председателствана от Султан Мохамед Ал Шамси, заместник-министър на външните работи и международното сътрудничество по въпросите на международното развитие, и проведена под съвместното ръководство на ОАЕ, Германия и САЩ, предаде информационната агенция на ОАЕ – УАМ. Срещата се проведе в централата на Дипломатическата академия "Ануар Гаргаш" в Абу Даби.

На срещата бяха дискутирани различни теми, свързани с подкрепа на стабилността в освободените от ИД райони в Сирия и Ирак, разширяване на финансовата помощ за бежанците и разселените лица в лагерите "Ал-Хол" и "Ал-Джадаа" и тяхното реинтегриране в обществото, предоставяне на здравни, образователни и други базови услуги, като например електроенергия, създаване на възможности за работа, както и насърчаване на продоволствената и водната сигурност.

Във встъпителната си реч Ал Шамси подчерта, че ОАЕ са решени да продължат участието си в международните усилия за постигане на стабилност в освободените от ИД райони. Той отбеляза, че през следващия период Глобалната коалиция срещу ИД има за цел да осигури успешното завръщане на разселените лица и бежанците в градове и села в освободените райони. Той също така заяви, че срещата е предоставила възможност за обмен на мнения, проучване на възможностите за по-нататъшно сътрудничество и увеличаване на усилията на коалицията за победа над ИД в дългосрочен план.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА