28 Ноември, 2022 22:10 1 123 3

Полицията в Словакия разкри нелегален цех за производство на цигари

  • словакия-
  • цех-
  • цигари-
  • контрабанда

Полицията в Словакия съобщи, че е разкрила един от най-големите нелегални цехове за производство на цигари в историята на страната

Полицията в Словакия разкри нелегален цех за производство на цигари - 1
Снимка: Shutterstock

Полицията в Словакия съобщи, че е разкрила един от най-големите нелегални цехове за производство на цигари в историята на страната, предаде ДПА.

Началникът на словашката Държавна финансова администрация Иржи Жежулка заяви пред журналисти, че цехът е бил оборудван за производството на 1,3 милиона къса цигари на ден. Финансовата полиция съобщи, че са били арестувани 20 души и съдът вече е определил те да останат задържани под стража. Повечето от арестуваните са противозаконно наети чуждестранни работници. Бил е задържан и най-малко един от ръководителите на престъпната организация, а друг все още се издирва.

Жежулка каза, че са били конфискувани 24 милиона къса цигари, повече от 32 тона тютюн, както и цялата производствена инсталация на цеха. Той е бил прикрит като ферма за пилета в село близо до границата с Украйна. Били са конфискувани и няколко мобилни телефона, радиозаглушители и автомобили.

Полицията предполага, че нелегално произведените цигари са били предназначени за продажба в няколко страни от ЕС. Тя добави, че производственият процес е бил толкова професионален, че почти няма разлика между нелегално произведените цигари и истинския марков продукт.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БУК

    3 0 Отговор
    Е тва е новина!!!!
  • 2 Ужас!

    2 0 Отговор
    ООН се разтресе..
  • 3 Слрдовател

    2 1 Отговор
    Пак Бирмите и Миню Стайков ще са замесени, но като си нямат там словашки Гешев, ще им е трудно да ги хванат.
Новини по държави: