Last news in Fakti

30 Ноември, 2022 15:02 1 731 19

Борел: Пандемията от COVID-19 бе използвана за прокарванетo на чужди интереси

  • ес-
  • жозеп борел-
  • ковид-19-
  • пандемия-
  • оръжие

По неговите думи здравеопазването се превръща в оръжие и ЕС трябва да противостои на тези опити

Борел: Пандемията от COVID-19 бе използвана за прокарванетo на чужди интереси - 1
Източник: БГНЕС

Пандемията от COVID-19 бе използвана за прокарването в ЕС на чужди интереси, заяви днес върховният европейски представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел на пресконференция за представянето на нова стратегия на Европейската комисия в областта на здравеопазването.

По неговите думи здравеопазването се превръща в оръжие и ЕС трябва да противостои на тези опити. Трябва да се борим с дезинформацията - пандемията бе използвана, за да се прокарат чужди интереси за наша сметка. Ще продължим да противодействаме на това, посочи Борел, предаде БТА.

Той посочи, че биологичните заплахи са част от въпроса за европейската сигурност. Борел добави, че следва ЕС да наблюдава по-внимателно разпространението на здравните заплахи по света. Според него е необходимо повече международно сътрудничество в тази област.

Пандемията ни научи, че здравето не е само здравен въпрос. Здравеопазването стана част от външната сигурност и търговската политика - открихме, че нито грам парацетамол не се произвежда в ЕС, отбеляза Борел. Има нужда здравеопазването да бъде преценявано от геополитическа гледна точка, това вече не е въпрос само в ръцете на лекари и производители на лекарства, обобщи върховният представител.

Новата европейска стратегия предвижда осигуряване на по-равнопоставен достъп до ваксини, въвеждане на международни правила за пандемиите, по-задълбочено проследяване на болестотворните организми и на връзките между състоянието на животните и растенията, и човешкото здраве. Предвижда се мерките, залегнали в предложението на ЕК, да бъдат изпълнени до 2030 година.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    22 5 Отговор
    На срещата на Г20 са решили само ваксинирани да пускат вече по самолетите.
  • 2 До Борел

    53 0 Отговор
    А вие европолитиците защо го допуснахте !!?
  • 3 да де

    61 1 Отговор
    Тези чужди интереси имат ли нещо общо с фармацефтичните корпорации за чиито интереси работеше Урсулата и какво вярно има, че Кьовеши задава неудобни въпрос във връзка с това???
  • 4 Теле

    40 1 Отговор
    Ти сега ли разбра, що не попите урси
  • 5 Бай Лисан

    48 0 Отговор
    Пандемията от COVID-19 бе използвана за прокарването в ЕС на чужди интереси, каза Борел.
    Аз, като прост гражданин, да питам - чии са тези интереси, че не разбрах?
  • 6 Алберт Бурла

    19 1 Отговор
    Гледайте документалния филм - "died suddenly" в rumble.
  • 7 Тошо

    31 1 Отговор
    ТОЗИ Е РЯДКО ГЛУПАВ ИСПАНЕЦ.СРАМ.
  • 8 От страни

    32 1 Отговор
    Браво на варела - той като български реотан - бавнозагряващ. Тоя д не би да е завършил "Вела Пискова" в Бяла Слатина? Ние даже знаем кой го е вкарал Ковида и кой спечели от това най много. Борел дали ще познае кой е?
    За противодействието недей се залъгва Борелчо - Кака Виктория вече каза кво ще праи с ЕС. Така че гащите с цепката назад и напред.
  • 9 Верно ли

    27 2 Отговор
    Урсула нали захлеби бе каун?
  • 10 Украинец

    32 1 Отговор
    Пандемията от COVID-19 бе използвана за прокарването в ЕС на чужди интереси

    Обаче още не смее да каже кои са тези чужди интереси - ще се усетят ама до тогава Европа няма да я има. Тя и Украйна беше използвана за прокарването в ЕС на чужди интереси. Задокеанските им "партньори" застреляха с един куршум два заека - премахнаха заплахата еврото да стане световна валута и съсипаха всякаква конкуренция от Европа.
  • 11 Как беше..

    23 0 Отговор
    Ти ми дай да те..,след това размишлявай дали съм те....Единствена която удари мега джакпот е акушерката,по съвместителство и шефка на ЕК.През мъжлето си,с доставка на фазер игли и тест- " клечка памук" за стотици милиарди.Сами можем да си направим проста сметка: При малка България,частниците от " клечка памук" дневно правеха между 1,5-2 милиона.Това в продължение на почти две години! А какво остава за държави с 40-50 милионно население?Това е най гигантската далавера от съществуването на човешката цивилизация.
  • 12 Към Борел

    11 0 Отговор
    Животът ми мина в търсене на идеалното говедо!
  • 13 Урюрвкос

    7 0 Отговор
    за мерките и сроковете разбрахме но за парите нито дума
  • 14 защо

    6 0 Отговор
    До каквото се докоснете и му ... момата. После го превръщате в оръжие.
  • 15 Ха ха ха

    4 0 Отговор
    Вие върхушката сте главният проводник на чужди интереси.
  • 16 Ццц

    8 0 Отговор
    Сега остава да научим и кои са чуждите интереси. Не че не се досещаме. Има ли мръсно дело по света, в което в крайна сметка да не са замесени САЩ?
  • 17 Рошко

    3 1 Отговор
    Продажници юдеи, ще продадът и майките си за пари. Къде ми е десетата доза искам си ваксината да я бия на някой с намордник
  • 18 Верно ли

    3 0 Отговор
    Хахаха, чужди интереси, ама май не са тези, за които ние знаем, а??? "...Новата европейска стратегия предвижда осигуряване на по-равнопоставен достъп до ваксини, въвеждане на международни правила за пандемиите..." - с други думи пак се гласите да ни правите на маймуни!!!
  • 19 тиквеници вие предадохте Европа

    0 0 Отговор
    Не знаех , че евробюрократщината се казвате Covid 19 , сега вече ми стана ясно .
Новини по държави: