Last news in Fakti

1 Декември, 2022 16:09 693 1

Държавните институции в Унгария с намален работен график

  • унгария-
  • работен график-
  • отопление-
  • държавни институции-
  • орбан

С цел пестене на енергия

Държавните институции в Унгария с намален работен график - 1
Източник: Shutterstock

Правителството на Унгария реши да установи намален работен график за държавните институции за периода на Коледните и Новогодишните празници с цел пестене на енергия. Това става ясно от съобщение от кабинета на унгарския премиер, Виктор Орбан, пише Агенция "Фокус".

"Войната [в Украйна] и покачването на цените на енергията, причинени от погрешните санкции на Брюксел, доведоха до необходимостта от намаляване на потреблението на газ от комуналните услуги, поради което правителството въвежда административна ваканция от 22 декември до 6 януари“, се казва в разпространеното съобщение.

В документа се отбелязва, че за посочения период държавните агенции в цялата страна въвеждат намален работен график през делничните дни.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мирото

    1 0 Отговор
    Уж бяха добре маджарските црвули...
Новини по държави: