Last news in Fakti

2 Декември, 2022 23:15 978 15

Коледната трапеза във Великобритания ще струва с 22,5% повече от миналата година

  • ес-
  • великобритания-
  • коледна-
  • трапеза-
  • инфлация

Повишаването на цените на тези продукти се дължи на прекъсването на веригите за доставки поради ситуацията в Украйна, пандемията от коронавирус и последиците от излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз (ЕС)

Коледната трапеза във Великобритания ще струва с 22,5% повече от миналата година - 1
Източник: Shutterstock

През 2022 г. коледната трапеза в Обединеното кралство ще струва с 22,5% повече от миналата 2021 година. Това показват изчисленията на аналитичната компания Mintec.

Анализаторите оцениха съставките на основните коледни лакомства - йоркширски пудинг (брашно, мляко и яйца), коледен пудинг (бадеми и захар) и ястие от пуйка или свинско месо, поднесено с гарнитура от картофи, моркови и пащърнак.

Повишаването на цените на тези продукти се дължи на прекъсването на веригите за доставки поради ситуацията в Украйна, пандемията от коронавирус и последиците от излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз (ЕС).

През юли агенция "Блумбърг" писа, че цената на английската закуска във Великобритания е нараснала с 18% през годината на фона на растящата инфлация и по-високите цени на енергията.

През втората половина на ноември пресслужбата на Службата за национална статистика на Обединеното кралство съобщи, че годишната инфлация в страната през октомври 2022 г. се е ускорила до 41-годишен връх от 11,1% спрямо 10,1% месец по-рано, предаде news.bg.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 уaйтнoйз

    5 3 Отговор
    доде не проядат уискас.. нема да има умора. уискас с лек аромат на къри

    Коментиран от #9

  • 2 Честито..

    8 0 Отговор
    И при нас е така..
  • 3 Дано

    7 2 Отговор
    да им приседне!
  • 4 Сатана Z

    7 1 Отговор
    Коледното отопление на къщата ще струва много повече от някаква манджа ,която излиза по—малко пари от дневната надница в Кралството.На Коледа 25/12/22 нищо не работи ,освен някои локални магазинчета собственост на изповядващите религии различни от Християнството и няма къде да отидеш освен да си седиш вкъщи и да посрещаш гости като по стар народен обичай да запалите барбекюто в двора и намятате пържоли,наденички ,сочни свински ребърца и отпивайки червено винце за здраве и берекет по случай Рождество.
    Да сме живи и здрави,а Пари се печелят.А и на Коледа се случват чудеса.

    Коментиран от #7, #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 уaйтнoйз

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Сатана Z":

    чудеса.. вече само на пимистанската коледа. с къри хна хна
  • 8 Соваж бейби

    3 6 Отговор

    До коментар #4 от "Сатана Z":

    Даммм ще ти падне от тавана куфар с пари ,здраве и щастие .Дядо Коледа ще ти купи от джоба си подаръци за децата и близките?!Ако всеки мислеше така трябваше да чакаме Коледа и да се надяваме на чудо ?Всеки ден и час се случва чудо с някой по света !Празниците са за богатите ,а нормалните какво правим ,ами клошарите по улицата ,безработни ,фалирали ?За клошарите ще подарят една чиния топла храна ами после ?И между другото къде пише в кое кметство е регистриран Христос или болница кой го изроди знаеш ли,защото аз не знам ?Дори не могат с точност да докажат гроба и другите измислици?!За Левски и другите святи личности ако имаше такова уважение ,ехееее
  • 9 да питам

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "уaйтнoйз":

    Що , твоята трапеза казваш , е по-богата .. с 50%по-скъпа ...🤭😁

    Коментиран от #10

  • 10 уaйтнoйз

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "да питам":

    тежко преживявам..
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Това са санкциите на краварските

    4 1 Отговор
    Марионетки! А в България колко ще е по скъпа или дайте гузно да мълчим и лъжем?
  • 14 Хубаво е

    3 0 Отговор
    да сравнят колко ще струва НАШАТА коледна трапеза в сравнение с миналогодишната! Сигурен съм, че в процентно изражение британците ще ни дишат праха...
  • 15 Не ревете на

    1 0 Отговор
    чужди гробища! Хич не ги мислете англетата, и държава си имат, и правителство/законно/ не собствено на Президента им, и лири си имат достатъчно и за социално слабите им които вземат тройно повече от работещите Българи! Та напишете ИСТИНАТА за Крадевата реПУБЛИКА!!!!!!! Оставете тая глупост за Англия!!!
Новини по държави: