Last news in Fakti

3 Декември, 2022 21:02 4 228 103

Макрон: Ако Путин се съгласи на преговори, трябва да му дадем гаранции за сигурност на Русия

  • макрон-
  • франция-
  • украйна-
  • русия

Позиция на Елисейския дворец

Западът трябва да обмисли как да отговори на нуждата на Русия от гаранции за сигурност, ако президентът Владимир Путин се съгласи на преговори за прекратяване на войната в Украйна.

Това каза френският президент Еманюел Макрон, съобщи БНР, цитирайки Ройтерс. В интервю за френската телевизия TF1, записано по време на държавното му посещение в Съединените щати миналата седмица, Макрон посочва, че Европа трябва да подготви бъдещата си архитектура за сигурност. По думите му, това означава, че трябва да бъде посочен отговор на страха на Москва, че НАТО стига до вратите ѝ и от разполагане на оръжия, които може да я застрашат.

Тази тема ще бъде част от темите за мир, така че трябва да се подготвим за това какво сме готови да направим, как защитаваме нашите съюзници и страните-членки и как да се дадат гаранции на Русия в деня, в който се върне на масата за преговори, каза Макрон.

И Русия, и САЩ обявиха, че са отворени за разговори по принцип, като президентът на САЩ Джо Байдън каза, че ще разговаря с Путин, само ако Кремъл покаже, че е заинтересован да сложи край на войната, отбелязва Ройтерс. Според Киев преговори са възможни, само ако Москва спре да атакува и изтегли своите войски от Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скъпи другарю путин

    69 19 Отговор
    Абе какъв другар можеш да ми бъдеш.
    Ей пич ти ще повярваш ли на джендърските манипулации и лъжи.
    Аз няма да повярвам аз съм сигурен че и ти няма да повярваш.
    Аз ще ги бия докато мърдат и още 24 часа след като мърдат и съм сигурен че и ти ще направиш същото.

    Коментиран от #30

  • 2 Ридик

    23 121 Отговор
    Запада представлява 99% от купувачите на руски петрол, сега само бедняците от Африка Азия и Латинска Америка ще купуват рашки петрол. С Руската империя не е възможно преговори а единствено военни средства до пълно разпадене на Третия Рим, Рашистан и Съветия ведъж го направиха, трети разпад ще им е за последно, после от три стола ще останат само стените на Кремъл както неиздържа и стената на някогашния Китай ,Цин

    Коментиран от #4, #15, #17, #19

  • 3 ами да кажа

    68 11 Отговор
    то понеже руските ги е страх ама нещо бъркате госин франсе

    Коментиран от #7, #85

  • 4 Джендър ридик

    71 11 Отговор

    До коментар #2 от "Ридик":

    Приземи се от чуждите светове и забележи че макрончо предлага сигурност на русия ако тя евентуално......
    Реши да провежда преговори за мир.
    Абе като нямаш очи нямаш ли мозък да разбереш че на русия не са нужни преговори докато не унищожи украйна.
    Явно си гледал много филми.

    Коментиран от #8, #70

  • 5 Тити

    15 71 Отговор
    Значи Путлер избива сумати народ а после да му осигурява е сигурност гениално как не сме се сетили .

    Коментиран от #13, #46, #65, #98

  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 7 Отговор
    ПРАВИЛНО ДИПЛОМАТИЧНОСТ ПРИГОВОРИ МИР СИГУРНОСТ
  • 7 Ридик

    11 67 Отговор

    До коментар #3 от "ами да кажа":

    Съветия, Раша единствено може да ги предават и завладяват и да се разпадат, определено бъдещето на света е в третия разпад на Рашистан, този път ще им е за последно, дори Ванга и Нострадамус няма да помогнат на Раша Мюсюлманите им и жълтите павета да победят света

    Коментиран от #28

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 а на теб ще дадем

    44 8 Отговор
    памперси за бабата
  • 10 123456

    59 13 Отговор
    Докато се наумувате, руснаците ще прекръстят кафенетата в Париж от "Бьистра" на "Бьйстрее" , да се научите малко на дисцип.
  • 11 Примати

    17 79 Отговор
    Путин е пред труден избор. Или преговори ( разбира се Украйна няма да се съгласи поради причината че ако руската армия не напусне границите и то значи войната приключва с нарушаване на международното право) или още загуби. Ако Путин искаше наистина преговори нямаше да я има и датата 24 февруари като начало на войната. Напълно е свършено с Русия. Всеки изход от войната ще направи така че тя ще граници с НАТО и здържането ще я притисне с всичка сила. Само на теория ако президент е разхождащия се до Минск и обратно между 24 и 29 февруари бивш президент Янукович бъде инсталиран от Москва в Киев то тогава ще съществува така желания буфер от Путин между него и НАТО. Какво пиша обаче… фронта отдавна е на изток и юг… ВСУ легендарни. Написах този коментар нарочно все едно сме началото на март… виждате ли русофили. Аз познавам а вие не… само обиждате. Сега реалността е друга. Русия е съсипана а сдържането се осъществява от малко ракетна артилерия. Лека нощ
  • 12 Тоя не усеща

    49 9 Отговор
    каква карикатура е.
  • 13 Здравей тити

    64 9 Отговор

    До коментар #5 от "Тити":

    И ти ли като ридик си сляп и не разбираш че слабака предлага някакви варианти за мир защото ще го спукат от бой ако продължава по тази наклонена плоскост.
    Той ме крончо може да е джендър но не е прост и търси някакъв вариант за излизане от ситуацията защото украйна вече няма но и европейският съюз отива в небитието.
  • 14 Веселин

    79 14 Отговор
    А бе джендър! Нали Русия ви каза условията за преговори още преди да почне войната! А именно , да си спазите това което сте договорили преди години , да спрете разширяването на нато , да се върне в състава който е договорен. Сега ще ядете дървото и хамерикански памперс.

    Коментиран от #20, #86

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Гаранция за

    17 53 Отговор
    Русия да! На путлинчо доживотна гаранция в Хага !

    Коментиран от #22, #23, #47

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ридик

    8 60 Отговор
    Единствения гарант за ситгурност за Раша е Европа Северна Африка и Централна ЗАия да станат част от ЕС и НАТО и до границата с Русия винаги да има 5000 ядрени бойни глави насочени към тях и 5 милиона натовски войници, а БРИКС и ШОС да си вардят комунистическите граници както си искат без да заплашват суверена на Запада

    Коментиран от #50, #52

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Примати

    11 61 Отговор

    До коментар #14 от "Веселин":

    НАТО никога не е обещавало да не се разширява на изток. Всеки народ има право сам да реше как да живее и в кои съюзи да членува. Не разбрах това за памперса. Всъщност погледнато от друг ъгъл ако се говори за гаранции за сигурност за Русия нама Запада какво да и предложи защото проблема е в нея а не в запада. Русия е тоталитарна власт не приемаща алтернативно управление следователно не може да граници с НАТО защото не може да го нападне. И се разпада както ссср

    Коментиран от #25, #41, #87

  • 21 маша и мечока

    27 9 Отговор
    Западът трябва да обмисли как да отговори на нуждата на Русия от гаранции за сигурност, ако президентът Владимир Путин се съгласи на преговори за прекратяване на войната в Украйна..............Пеставям си как се е изсмял Байдан след като е чул това от устата на Макрон. Тоя вълк Байдан иска да изяде цяла Русия и цял свят , а той с какви смешни предложения. Един съвет към макрон:гледай филма Троя ако не си го гледал там ше научиш много уроци и за бъдещата война на Запада срещу Русия в лицето на Троя.

    Коментиран от #32

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 За твоя информация

    46 11 Отговор

    До коментар #16 от "Гаранция за":

    85% от руските граждани подкрепят политиката на путин.
    Не съм по тенис просто ти говоря с факти като реалист.

    Коментиран от #38

  • 24 Да бе да

    47 6 Отговор
    колкото гарантирахте изпълнението на минските споразумения
  • 25 Здравей примат

    38 7 Отговор

    До коментар #20 от "Примати":

    И затова русия взима тези територии които смятате че може да присъедините и да се доближите до нея. Абе защо няма паднете директно а ми се криете зад тъпи изпълнения като тоталното разрушение на украйна.
    Изобщо не ми пука за украйна защото териториите ще отиде към руската федерация но за хората изобщо замисляте ли се които живеят на тази територия и за техните страдания.
  • 26 А бе

    8 37 Отговор
    Да се помъчат още малко и като мине зимата НАТО да влиза да ги изнася тея психари! Без това няма да се кротнат по друг начин, рано или късно трябва да играе сопата!

    Коментиран от #101

  • 27 ТаУмВзе

    13 7 Отговор
    Веднага Лазия под Масата в КРЕМЪЛ! Z
  • 28 Ха ха

    18 5 Отговор

    До коментар #7 от "Ридик":

    Има кой да им помогне ,а Вануату,Нострадамус и американеца Едгар Кейси просто са го предсказали ,защото такава е мисията им,разбира се тук има други пошман пророци като тоя с маймунския ник,примата, на които не им харесва какво са предрекли баш пророците и правят собствени прогнози на собственото си ниво:))))
  • 29 Али и баба

    48 6 Отговор
    Франция какво направи като гарант за изпълнението на минските споразумения?

    Коментиран от #33

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 АКО МОЖЕ ДА СЕ РАЗЧИТА НА ВАС?

    36 4 Отговор
    НА ДЖЕНДАРСКИ ГАРАНЦИИ ,КАТО МИНСКИТЕ ГАРАНЦИИ. НАЛИ БЯХТЕ ГАКАТИ ЗА МИНСКИТЕ СПОРАЗУМЕНИЯ С ГЕРМАНИЯ ,ВЕ МАКРОН?????Е, И?????
    МАРИОНЕТКИ СТЕ,БЕЗОТГОВОРНИ СТЕ.
    НА ВАС НЕМОЖЕ ДА СЕ РАЗЧИТА,ТРЯБВА ГОСПОДАРЯ ВИ ДА НАРЕДИ.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ХА ХА

    7 26 Отговор

    До коментар #29 от "Али и баба":

    А русия какво направи? Погази ги и продължиха да подклаждат конфликта!

    Коментиран от #40

  • 34 Тюменец

    39 9 Отговор
    Президента Владимир Путин ви направи хахави бе сорос.ня
  • 35 Българин🇧🇬

    25 6 Отговор
    Тази френска соросоидна подлога освен, че с местни български колабороционисти продадоха историята бг нищо друго не свърши.
  • 36 Путлер може и да си вярва

    9 33 Отговор
    Със или без оръжияа на грланцатау тия в Четвъртия Райх са си постоянно в страховата невроза.
    Все другите ги били мразели, неразбирали, не зачитали, не оценявали.

    А рашистите след 24.02.2022 година могат да очакват поне презрение заради поредната тъпня на Фюрера им ВЛАДОЛФ ПУТЛЕР.
    Надали ще се забрави какви вреди нанесоха ленинистите и сталинистите на Чехия, Унгария и Полша, така че десетилетия напред рашистите ще си носят поне презрението на другите.

    А нашите бузрледжански изроди за пореден път се оказаха тъпи и подкрепиха ретрограден режим в Мошква.

    Кога ще се организираме и да си проведем референдума за:
    - еправленито- парламентарна република или президентска
    запбрана на комунистическите и либералните партии
    --връщане на свмартната наказание за рецидивите
    изборан областни управители областни полицейски началнице
    --избор на главен прокурар и то директно, а не разни съвети да ми правят пунтата -Мара!

    Другарки и другари,
    социализъма ви умря,
    Комунизма беше ооборт със мъртъв плод,
    Думокрацията ви беше пореден неуспешен експеримент

    дайте да ви закриваме и да ви хвърляме на Бунището на Историята.
    за нищо не стават другарите и господарите.
  • 37 И защо

    35 7 Отговор
    ви беше тази война? Да загинат хиляди, да обслужите интересите на САЩ, да им налеете стотици милиарди във военната индустрия, да докарате инфлация и рецесия и да докарате Европа до трагично положение! Страдаме всички, заради чужди интереси!
  • 38 Путлер може и да си вярва

    9 33 Отговор

    До коментар #23 от "За твоя информация":

    и 80% от рашистите били подкрепяли Фюрера си Владолф Путлер, ама пък другите по-малко пиели.


    Рашистите да си се оправят как ще си го махат Фюрера, а ние да подкрепим Казаците.

    Ако казаците бяха мекушави като нашите Бузлуджански изроди, досега не сам Капитулация да се е подписала, но и нова конституция в рамките Четвъртия райх да имаше написана и гласувана.

    Само Маоистите са по-пропаднали от марксистите и ленинистите.

    А за сталинистите направо не ми се пише - умрела марксистко-ленинска демагогия са били Сталинистите?

    Коментиран от #45, #49

  • 39 Има напредък макрона

    18 3 Отговор
    сам си говори и си верва
  • 40 Не бе

    22 3 Отговор

    До коментар #33 от "ХА ХА":

    Години наред предупреждаваше! де беше тогава америка за България?
  • 41 ТИГЪР

    35 14 Отговор

    До коментар #20 от "Примати":

    "НАТО никога не е обещавало да не се разширява на изток"

    Лъжеш куче, западняците го бяха обещали на ПЕТНОТО (М. Горбачов),
    но го излагаха най-нагло!

    Слава на Русия!
  • 42 Леле

    33 10 Отговор
    Ако Путин ще чака гаранции от вас - жална му майка!!! Макроне, гледай си бабата! Русия е една шеста от сушата и Менделеев е намерил там елементите от таблицата си! Спомни си за Наполеоне Бонапарте и какво е значението на думата бистро!
    Единствения читав политик от Франция е великият Де Гол!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Гаранция Франция!

    30 4 Отговор
    Гаранция Франция! Тоя баб.еб нали беше гарант по Минските споразумения? И що си мисли ,че вече някой го бръсне за слива... това Лъжливо овчарче?
  • 45 Ха ха

    9 2 Отговор

    До коментар #38 от "Путлер може и да си вярва":

    И добре,че не ти се пише,че счупи вече тъпомера:))),пък и прочиства даде и те на същото ниво:))),въобще много се мислят тук за Вануату,Нострадамус или Едгар Кейси,ама с точно противоположни прогнози:))и с точно притивоположна познаваемост естествено:))
  • 46 Смешник

    12 4 Отговор

    До коментар #5 от "Тити":

    Има ли по голям Путлер от теб?
  • 47 Смешник

    6 9 Отговор

    До коментар #16 от "Гаранция за":

    Я погледни в огледалото да видиш какъв си ми путлинчо.
  • 48 ТаУмВзе

    13 20 Отговор
    Алкохолната джамахирия трябма да се разпарчетоса и да се раздаде за репарации на ограбените и тероризирани републики и държави! Проскубания полуграмотен псевдо елит тябва да се лустрира с огън и меч, чак тогав ще има мир там и света ще заживее спокойно, точно сега е момента, 90те го изпуснахме!

    Коментиран от #67

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Ццц

    22 7 Отговор
    Помним гаранциите, че Германия ще се обедини, като по този начин източната част ще влезе в НАТО и това ще е окончателната му граница. Всички знаем нататък. Когато се заговори за влизане на Украйна, НАТО беше предупредено,че това е линия, която не трябва да се преминава. Когато лидерАската държава в НАТО организира преврат и постави антируски воевода начело на Украйна, руснаците си прибраха Крим. Нямаше как да се позволи с един подпис да се сложи ръка на огромната черноморска съветска база, както стана с цяла Източна Европа. 8 години НАТО подготвяше укрите, за да се бие с Русия. Имаше много призиви Украйна да се върне към подписаното от нея споразумение от Минск. Един ехиден пуяк с козя брадичка се усмихваше мазно и казваше, че това е суверено право, да се бяга от собствените ти обещания. Сега се пише, че Русия непредизвикано е нападнала, а пуякът реве като батлан... та така накратко. Сега същите гаранти гарантират, както им се заповяда в последните дни. Същите гаранти гарантираха и, че македонците ще ни заобичат. А те дай ма та палят.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Мемфис

    8 21 Отговор
    Добрият азиатски проZтак е само могилизираният проZтак! Тази паплач трябва да бъде унищожена.
  • 54 Мемфис

    10 20 Отговор
    Почистват килията на Милошевич, ще я окупира нов пациент- дребен и много подъл? Само се чудя този сайт от кой се командва, че непрекъснато се манипулират коментарите?

    Коментиран от #55, #56

  • 55 Адам Хилтън

    6 12 Отговор

    До коментар #54 от "Мемфис":

    От рублоибрици!
  • 56 Кий мъ

    11 7 Отговор

    До коментар #54 от "Мемфис":

    продажното зелено жуже ли? Дали ще доживее да стигне там?
  • 57 нннн

    18 2 Отговор
    Гаранция Франция, т.е. няма никаква гаранция.
  • 58 Голем смех

    7 18 Отговор
    Дайте гаранция на ботоксовото джудже, че ще го видим в Хага.
  • 59 Последния Софиянец

    8 17 Отговор

    До коментар #49 от "Смешник":

    Да, всичко това се случи, но примитивни рублородлоги като теб няма как да го разберат и проумеят, курса на руплата я определя проскубаното жуже от бункера с пълните гащи, а иначе на черно е над 200 отдавна! втарая в мире

    Коментиран от #60

  • 60 Нали знайш

    13 5 Отговор

    До коментар #59 от "Последния Софиянец":

    Пропагандата е за забавление! Вредна е за глупака, че я ползва за информиране! 😂
  • 61 Сатана Z

    16 8 Отговор
    “Унзере солдатен хенде хох! Хитлер капут, нихт шиссен»”

    Това е пишело на листовките разпространявани от Руснаците на немските позиции под Сталинград.
    На тях е указано какво трябва да казват Германските войници при предаването си в плен.
    Колкото да Макрончо,Путин заяви ,че НАТО трябва да се свие в границите си от 1997.
    А както всички знаят,че първото предложение на Руснаците е най—доброто.

    Z
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Чичак

    8 5 Отговор
    Дупе давай макроне
  • 64 !!!?

    14 7 Отговор
    Гаранция Франция ! Путин каза, че няма да напада Украйна, така и Запада да каже, че няма да напада Россия !!!?

  • 65 Той искаше

    13 3 Отговор

    До коментар #5 от "Тити":

    сигурност преди да нападне и предупреждаваше. Сега те почват да мислят дали на Русия и трябва сигурност. Защо не приеха преди войната? Отговори си сам.
  • 66 Леля Гошо

    4 9 Отговор
    Путин и Медведев искат да докопат фондерлайненката и да и приложат всички трикове от статиите на Венелина Маринова.

    Коментиран от #77

  • 67 Коя република

    12 10 Отговор

    До коментар #48 от "ТаУмВзе":

    е била тероризират и ограбена? Руснаците изпъкнала другите републики от феодализма и средновековието. Териториите на Украйна и Русия бяха сринати през ВСВ. И въпреки това руснаците помагала на оставите републики в СССР. Не са като сегашният ЕС да потиска новите си бедни членове за да богатият богатите.

    Коментиран от #73, #74, #76, #79

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Да, точно така

    4 0 Отговор
    Айде приключвайте я тая война. Стига толкова.

    Коментиран от #93

  • 70 Аааа, не, не,

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "Джендър ридик":

    Не само украйна….
  • 71 Тръмп

    5 12 Отговор
    Гаранции за справедлив съд! Уютна килия! И дъъъъъълга присъда!!!
  • 72 Ммда

    6 9 Отговор
    Предлагам на него и цялата му шайка да им се гарантират много хубави килии с изглед към Кремъл !
  • 73 Ми що се разпадна сесесерето тогава

    5 11 Отговор

    До коментар #67 от "Коя република":

    Що тия республики избягаха от "хубавото"?
  • 74 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ✰

    5 14 Отговор

    До коментар #67 от "Коя република":

    Най хубаво те помагат, питайте бурятите, якути, дагестанци, чеченци и т.н
    Рашките ги питай в ква.мизерия живея от вековею без вода и пътища с тиня до кръста, полого бавноразвиваща и рлатена
  • 75 БТР-56

    6 11 Отговор
    Поредни глупости от Макарон-а, голямо лягане на гнусния Путя! И ти когато ВСУ троши главата на руските пияници навсякъде по фронта...
    Неадекватност някаква у франсето, санким! Геронтофил...
  • 76 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ✰

    6 10 Отговор

    До коментар #67 от "Коя република":

    Феодализма още си е в просия, сега имат възможност да излязат орките от там благодарение на Зеленски и Запада, клошар съдран!
  • 77 Антируснак

    5 13 Отговор

    До коментар #66 от "Леля Гошо":

    Тия двамата кремълски джендъри са либовници, за какво им е Фон дер Лайен на тия пиздори?!
  • 78 Единствените гаранции

    6 11 Отговор
    Са за справедлив трибунал ако преди това самите руснаци не му махнат зелката
  • 79 Пеци

    7 11 Отговор

    До коментар #67 от "Коя република":

    След гражданската война руснаците върнаха много народи обратно във феодализъм.Колхозниците не са имали паспорти до 1976г. Крепостно население.
    Отделно от 1917г до разпада на СССР 65 000000 убити, голодомор и други съветски екстри. Никой друг народ не се избивал взаимно с такава жестокост.

    Коментиран от #82

  • 80 Жълто джудже

    13 4 Отговор
    И не се опитвайте да поставяте условия. Русия няма да отслаби натиска.
  • 81 Диамантената ръка

    2 9 Отговор
    То това е грешката досега, че му беше разрешено последните 15г. да се почувства сигурен и нахлу в Украйна, точно обратното трябва, постоянно под натиск и несигурност.
  • 82 Хамсал

    7 0 Отговор

    До коментар #79 от "Пеци":

    Не пиши глупости! Тогава цулото население на Русия е било 143 млн. Как преброи 65 млн. убити по време на Голодомора?

    Коментиран от #84

  • 83 Цар Поробител

    2 10 Отговор
    End of an Evil Empire!

    The Anti-Christ will come as liberator.
    But soon You’ll know, He is a traitor.
    The poison snake will sink its fangs
    Will try to paralyse your lungs .
    The Rattlesnakes will spit the venom
    Will try to poison You, befor You get them.
    And now you know why bloody Russians
    Are waging war, on Ukraine like fascists.
    Why, does Putin raise a bloody hand
    Pointing to а foreign land.
    The poison snake will bite again
    Like Putin does, before his end!
    Before the Beast collapse into the dust.
    He”ll bring a terror, Holocaust!
    But at the end of this ordeal
    The Beast will pay his final bill.
    That’s how, will end this vast Empire
    In blood and tears, in eternal fire!



    Края на Имприята на Злото ще бъде фееричен!
  • 84 Тръмп

    2 4 Отговор

    До коментар #82 от "Хамсал":

    Другарю партиен секретар, тука става дума за СССР! Това е преди ВСВ! Какви 145 милиона ми говориш? Русия сега е толкоз, след като се откъснаха всички 15 републики! СССР след ВСВ когато загуби над 10 милиона беше над 200 милиона население!

    Коментиран от #95

  • 85 Калпазанин

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "ами да кажа":

    Простено да му е, баба му е виновна.
  • 86 Калпазанин

    6 3 Отговор

    До коментар #14 от "Веселин":

    Точно, укрите както прибалтика и Скандинавия трябваше да останат като буфер без оръжия и независими. А те кво? Как може толковс малко народ да имат толкова много земя
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 ДА ЗАЩОТО

    2 2 Отговор
    СЛАВА НА РУСИЯ И НЕЙНИЯ СТРАТИЛАТ ПУТИН
  • 89 Артилерист

    9 2 Отговор
    Всички западняци я знаят тази истина, че НАТО се разширява и разполага опасни оръжия по границата на Русия. Тя им беше повторена многократно от руските ръководители, преди началото на СВО. Но те я игнорираха, буквално се лигавеха, твърдейки, какви са руснаците, че да им гарантираме сигурност. С това те показаха, че ще си правят, каквото американците им нареждат, биологичните лаборатории и оръжията на американците ще се множат в Украйна, рускоговорящите в Донбас ще продължат да бъдат методично избивани и дори по-ускорено пометени. Русия разбра, че с обяснения няма да стане и обърна дебелия край. Макрон и повечето му европейски колеги, започнаха да осъзнават, че са прекарани, докато американците богатеят от войната. Защо всичко това трябваше да се случи, вместо да се вслушат в исканията на Русия?
  • 90 дядото

    4 0 Отговор
    вие от запада винаги правите нещата по трудния начин.ако не бяхте алчни и агресивни до глупост и бяхте дали тези гаранции преди 1-2 години,много неща нямаше да в този вид.
  • 91 12345

    7 1 Отговор
    Мдааа. Зтава интересно. В петък Шолц заговори за гаранции за сигурността на Русия. Днес и Макрон го казва. Явно войната започна да тежи повечко на европейските спонсори на Зеления и те започват да се осъзнават и да мислят за справедлив мир. Преговорите няма да са лесни, но дано САЩ, ЕС и Русия да се споразумеят по скоро. Вече е ясно кой ще е губещия при едно примирие, но украинците сами си го направиха.

    Коментиран от #99

  • 92 Любо

    2 1 Отговор
    Дали са в-позиция,да поставят условия?
    Щото-Русия си имат:ТОК,ГОРИВА,ХРАНА,ОСВЕТЛЕНИЕ,ОТОПЛЕНИЕ,НА-ДОСТЪПНА ЗА ВСЕКИ ЦЕАНА!
    ПО-ТРУДНО ИМ Е С-“ЛУИ ВИТОН”,ЗА-ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ЕВРА,НО СЕ-“ПРЕЖИВЯВА”!!!
    ТИЯ С-“ТЕМПЕРАТУРНИТЕ КУПОНИ”…НЯМАТ ДУМАТА!

    Коментиран от #94

  • 93 Как?

    1 0 Отговор

    До коментар #69 от "Да, точно така":

    Много е важно.
  • 94 Изброено

    1 0 Отговор

    До коментар #92 от "Любо":

    Е достатъчно за примитивни хора, но не за цивилизовани европейци
  • 95 С неграмотни

    1 0 Отговор

    До коментар #84 от "Тръмп":

    Хора е трудно да се справиш.
  • 96 Свен

    0 2 Отговор
    Какви гаранции бе! Де, що е руско и диша директно под ножа!
  • 97 Гост

    0 0 Отговор
    Забележете! Ако Путин се съгласи!! Завоят почна да става по-остър.
  • 98 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Тити":

    Аз казах ли ти, че европейците те цакат?
  • 99 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #91 от "12345":

    Украинците не си го направиха сами. Направиха им го западните им приятели.
  • 100 Гост

    0 0 Отговор
    Ами предложете им нещо. Направете крачка в добрата посока, не само да каканижете с половин уста. За да спрат безсмислените убийства и от двете страни, призовете за мир и направете предложение.
  • 101 Смях ме е

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "А бе":

    Ако имаха и минимален шанс,да са го направили.Натовци с жива сила невлизат,дакато не,изравнят земята,но трябват самолети.Самолетоносача,е голяма мишена Калибър не пропуска.Както и С500,самолет.
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 ЛАПАЙБА. Х. УРА

    1 0 Отговор
    МакронДали знае приказката заЛъжливо тоОвчарче.
    Путин да не еБалък да се хваща на номерата на доказанитеЕвроИамериканскиИзмамници... ПървоЕвробоклукаЩе изпиеГорчиватаЧаша до дъно, после, ще видим
Новини по държави: