Last news in Fakti
  Тема: Украйна

4 Декември, 2022 07:27 1 772 44

Виктория Нюланд: Путин не е искрен, когато говори за мирни преговори сега

  • виктория нюланд-
  • владимир путин-
  • украйна-
  • сащ-
  • русия-
  • володимир зеленски

Заместник-държавният секретар на САЩ разговаря в Киев с президента на Украйна Володимир Зеленски

Виктория Нюланд: Путин не е искрен, когато говори за мирни преговори сега - 1
Снимка: ЕПА

Руският президент Владимир Путин не е искрен, когато говори за мирни преговори сега, заяви днес заместник-държавният секретар на САЩ по политическите въпроси Виктория Нюланд, цитирана от Ройтерс и БТА.

Третият човек в йерархията на Държавния департамент каза това след разговори в Киев с президента Володимир Зеленски и други високопоставени представители на украинските власти.

Още новини от Украйна

Виктория Нюланд посети Украйна в израз на подкрепа, в момент, когато Русия се опитва да унищожи енергийната инфраструктура на страната, отбелязва Ройтерс.

"Дипломацията очевидно е целта на всички, но трябва да имате (насреща) партньор", който наистина иска да преговаря. "И е много ясно, независимо дали става въпрос за атаките по енергийната (инфраструктура), реториката на Кремъл или цялостното поведение, че (президентът на Русия Владимир) Путин не е искрен или готов за това", каза Нюланд пред репортери.

В четвъртък президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че е готов да разговаря с Путин, ако руският му колега е заинтересован от прекратяване на войната в Украйна. Още на следващия ден обаче Кремъл на практика отхвърли тази възможност, като каза, че Западът първо трябва да признае руската анексия на четири украински области, отбелязва Ройтерс.

Руската реакция показа "колко несериозни са те", каза по този повод Нюланд. Тя обвини Путин, че е извел войната "на ново равнище на варварство", като я е вкарал "във всеки един украински дом, опитвайки се да изгаси осветлението и да спре водата", в преследване на това, "което не може да постигне на бойното поле".

Освен с президента Володимир Зеленски, Нюланд се срещна и с началника на неговата канцелария Андрий Ермак, който благодари на Съединените щати за помощта в размер на милиарди долари, която предоставиха на Украйна от началото на войната.

"Украинската победа, в която сме сигурни, ще бъде наша обща победа", каза Зеленски на Нюланд.

Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова реагира бързо на коментарите на заместник-държавния секретар на САЩ по политическите въпроси.

"Не е работа на Нюланд да поучава света", каза Захарова в "Телеграм" и изтъкна, че Съединените щати и НАТО са унищожили много повече енергийни мрежи. Тя припомни атаките срещу Сърбия през 1999 г.

По данни на НАТО над 70 процента от територията на балканската страна е останала без ток, посочва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    26 3 Отговор
    ИСКРЕНИ ПОЛИТИЦИ просто НЯМА
  • 2 Искам Курабийки!

    38 4 Отговор
    Не ща приказки от 1001 денонощия!

    Коментиран от #6

  • 3 Прочетох

    28 4 Отговор
    Изявлението на госпожа нюланд
    ВИЖДА СЕ ЧЕ ТЕ СА ОТКРОВЕНО НЕ ИСКА ЛИ ДА НЕ КАЖА ЛЪЖЛИВИ

    Коментиран от #33

  • 4 дедо Герчо

    45 5 Отговор
    "Не е работа на Нюланд да поучава света", каза Захарова в "Телеграм" и изтъкна, че Съединените щати и НАТО са унищожили много повече енергийни мрежи. Тя припомни атаките срещу Сърбия през 1999 г.
  • 5 Прочетох

    27 4 Отговор
    Изявлението на госпожа нюланд
    ВИЖДА СЕ ЧЕ ТЕ СА ОТКРОВЕНО НЕИСКРЕНИ ДА НЕ КАЖА ЛЪЖЛИВИ
  • 6 Ицето

    29 2 Отговор

    До коментар #2 от "Искам Курабийки!":

    МОЖЕ И МИКИЦИ...
  • 7 соломон напасания

    42 2 Отговор
    Тая с курабийките ли беше казала "май.... на ЕС " че не мога да се сетя !? Ето това сте за САЩ !Майнен а ви !

    Коментиран от #10

  • 8 долу ЕС

    40 2 Отговор
    да да знаем колко искрена беше като каза Май та му на ЕС! споделям това мнение и искам референдум за ес
  • 9 Да бе

    32 3 Отговор
    щото вие пък сте олицетворение на искреността! Вашето прокси от колко време реве, че нямало да преговаря с Путин? Хайде първо озаптете него, спрете да го поощрявате да се бие срещу руснаците, спрете му доставките на оръжия, намалете му "помощите" от милиарди $ и ще видите как бързо - бързо сам ще започне да предлага преговори... Впрочем, по едно време беше кандисал, ама нещо на вас не ви хареса, та го разкандърдисахте...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 кюмюря от Драгалевци

    29 2 Отговор
    Досега не съм чувал Мария Захарова да каже м.а.й.н.ата му на Беларус ! Открийте разликите !
  • 12 дедо Герчо

    25 4 Отговор
    ДОЛНИ СОРОСОИДИ.
  • 13 Да си припомним историята,

    7 1 Отговор
    част от испанската гражданска война -"На 1 август 1936 г. прорепубликански митинг от 20 000 души се изправя срещу Блум, настоявайки той да изпрати самолети на републиканците, в същото време когато десни политици атакуват Блум, че подкрепя Републиката и е отговорен за провокирането на италианска намеса от страната на Франко162, Германия информира френския посланик в Берлин, че Германия ще държи Франция отговорна, ако подкрепи „маневрите на Москва“, подкрепяйки републиканците.163 На 21 август 1936 г. Франция подписва Споразумението за ненамеса. Въпреки това, правителството на Блум предоставя самолети на републиканците тайно с бомбардировач Potez 540 (наречен „Летящият ковчег“ от испанските републикански пилоти)164, самолети Dewoitine и изтребители Loire 46, изпратени от 7 август 1936 г. до декември на републиканските сили.165 Франция, чрез благосклонността на прокомунистическия министър на авиацията Пиер Кот също изпраща група обучени бойни пилоти и инженери, за да помогнат на републиканците.166 Освен това до 8 септември 1936 г. самолетите могат свободно да преминават от Франция в Испания, ако са закупени в трети страни.167

    Дори след като скритата подкрепа от страна на Франция за републиканците приключва през декември 1936 г., възможността за френска намеса срещу националистите остава сериозна възможност по време на войната. Германското разузнаване докладва на Франко и националистите, че френската армия участва в открити дискусии за намеса във
  • 14 РЕАЛИСТ

    28 6 Отговор
    Путин им дава последен шанс в знак на добра воля. Всички военни стратези наблюдават подготовката му за завършващ удар с мобилизираната армия. Всичко е в готовност и се чака замръзване на почвата. Корабите са окомплектовани с крилати ракети, самолетите монтират ракети. Какво ще остане от Украйна, един Господ знае.

    Коментиран от #22

  • 15 007

    6 19 Отговор
    Добро утро. Ми той не е искрен никога. Сега ги бърбори за да има време да позатегне разпасаната фашистка сбирщина. 🇧🇬🇺🇦🇪🇺🇺🇸🇧🇬🇺🇦🇪🇺🇺🇸🇧🇬
  • 16 РЕАЛИСТ

    19 3 Отговор
    Престъпникът винаги се връща на местопрестъплението. Нюланд отговаряше за организиране на Майдана. Сега е свидетел на последствията. Стотици хиляди хора умряха , заради нейните курабийки.

    Коментиран от #25

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Вирус

    11 2 Отговор
    И да триете това е истината сега може да е занесла бисквитки и да урежда кий ще е след зеленски
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Смешница

    15 2 Отговор
    А тази кога беше искренна? Когато прати ЕС на едно специално място от където всички идваме или сега когато съсипват този същия ЕС който се ръководи от политици подвластни на либералната върхушка?
  • 21 Казуар

    1 16 Отговор
    Другарко Захарова, при бомбардировката в Сърбия върху електропреносната мрежа бяха хвърляни специални въглеродни влакна които предизвикваха само късо съединение без да се разрушава енергийната система.

    Коментиран от #26, #27

  • 22 Мъжа на урсула

    14 0 Отговор

    До коментар #14 от "РЕАЛИСТ":

    Нищо не трябва и няма да остане от окраината в сегашния й вид
    А на новите ни ,,партньори,, няма да им е за първи път да подвият опашка и да търсят място по колесника на излитащ самолет, преоблечени като жени
  • 23 ХайлХимарс

    3 14 Отговор
    Тъп, по-тъп, най-тьп, русофил.

    Коментиран от #29

  • 24 Пекар

    12 2 Отговор
    Що не отиваш да раздаваш курабийки на Майдана, а? Таман са огладнели украинчетата. От твоите бисквитки през 2014 са на тоя хал.
  • 25 Престъпникът се връща

    15 0 Отговор

    До коментар #16 от "РЕАЛИСТ":

    На местопрестъплението. Точно така е описана г-жа Нюланд в руската преса! Нищо добро за Украйна, Русия ,ЕС и България не предвещава присъствието на тази жена в Киев и въобще в политиката!
  • 26 РЕАЛИСТ

    14 1 Отговор

    До коментар #21 от "Казуар":

    Абе НАТО хвърли 15 тона обеднен уран над Сърбия, ама демократичен, според такива като теб.

    Коментиран от #32

  • 27 МХММ

    12 0 Отговор

    До коментар #21 от "Казуар":

    Сигурно върху телевизионната кула в Белград,Китайското посолство,мостовете,пътищата... от същите "въглеродни влакна"са хвърляли нато-вските изчадия,Пък някой даже и с обеднен уран.Колкото свят сте затрили ВМ саксонска.

    Коментиран от #40

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Дааааааам

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "ХайлХимарс":

    Мъдър като на агнето дяда му, памперсмен/сатанист.
  • 30 Малииииий

    7 0 Отговор
    Как се е оклала срината, като шопар за Коледа! Сигурно е опукала курабетата от майдана. Сега е на визитация на убавеца мамин, фракенщайнчето си.
  • 31 Вирус

    7 0 Отговор
    Абе тая ко беше рекла за ес че одеве ме изтриха хахаха да живее свободата на словото
  • 32 Казуар

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "РЕАЛИСТ":

    Обедненият уран няма радиация и не се хвърля, а се изстрелва, като се използва кинетичната му енергия за разбиване на брони. Един куб. сантиметър олово тежи 11 грама, а 1 куб. см уран 19 грама. Мантрата за обеднения уран се разпространява от комуняги които нямат никакво понятие от нещата.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Демократ

    1 3 Отговор
    Очевидно много хора не знаят историята на света и не четат,а чакат партийния секретар да им каже какво да мислят и говорят.Световните системи на управление са две - демокрация или диктатура,откакто свят светва.Борбата е между тези две системи на управление.САЩ е водач на свободния свят и демокрацията, Русия на диктатурата. Демокрацията движи напред световното развитие,защото дава право на свобода на човека, спазва законите. Диктатурата пречи на развитието на света,защото потиска свободата на хората и управлява с насилие и беззаконие..Всеки човек решава за себе си какво иска,ако може да мисли- свобода или диктатура.Това е. Всичко друго са празни приказки.

    Коментиран от #38

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ЗАЩО ЦЕНЗУРА?

    4 0 Отговор
    и то едностранчива. Цитирам Виктория Нюланд, която заяви проклетия към ЕС от площада Майдана и подкокоросаха украинците да се противопоставят на братята си и да се стигне дотук.

    ЗАЩО МИ ТРИЕТЕ постовете????
  • 37 бай

    3 0 Отговор
    тази госпожа трябва да я поканят при Ути славата и се носи като най голиемия майстор на бисквидки като хапнеш и веднага ти се приисква да започнес с революциата а Путин не обича бисквидки ужас
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 въпрос

    2 0 Отговор
    когато един демократ ти каже че трябва да направиш така както той иска и това е против волята и желанието на много хора това демократично ли е или диктатура
  • 40 Казуар

    0 3 Отговор

    До коментар #27 от "МХММ":

    Другарю, легитимни цели при война са мостове радиотелевизионни ретранслатори военни летища и казарми включително и кримския мост и дуги подобни. Нелегитимни цели са разрушаване на електроразпределителни предприятия, топлоцентрали, болници и въобще инфраструктора жизнено необходима за гражданското население.

    Коментиран от #42

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.