Тема: Украйна

4 Декември, 2022 09:37 2 206 15

Разузнаването на САЩ очаква "забавяне" на войната в Украйна

  • украйна-
  • сащ-
  • разузнаване

По-голямата част от боевете в момента са около Бахмут и района на Донецк

Разузнаването на САЩ очаква "забавяне" на войната в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС

Американското разузнаване очаква военните действия в Украйна да се развиват с по-бавни темпове през следващите няколко месеца.

Директорът на Националното разузнаване на САЩ Аврил Хейнс заяви, че не вижда доказателства за сломяване на украинската воля за съпротива въпреки руските атаки срещу енергийна и друга критична инфраструктура на фона на настъпващата зима. На годишния Национален форум за отбрана "Рейгън" в Сими Вали, щата Калифорния, Хейнс каза:

"Вече виждаме някакво намалено темпо на конфликта. По-голямата част от боевете в момента са около Бахмут и района на Донецк и донякъде се забавиха с изтеглянето на Русия от областта Херсон на изток от река Днепър. Очакваме през следващите месеци и двете армии да бъдат в ситуация, в която ще се опитат да преоборудват, снабдят, в известен смисъл да се възстановят, така че да са подготвени за контраофанзива".

На този етап Хейнс смята, че е по-вероятно Украйна да се подготви по-добре от Русия през този период.

Според нея руският президент Владимир Путин е бил изненадан, че въоръжените сили на страната му не са постигнали повече след инвазията си в Украйна, но въпреки това неговите политически цели за съседната страна не са се променили.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 еми, да

    15 17 Отговор
    като спирате да пращате оръжия
  • 2 Петьо Петров

    5 9 Отговор
    Западът срещу Изтока. Вечният избор пред който ни поставят политиците. И някак си в разделението си забравяме малката за другите, но огромната за нас България.
    Битката винаги е била м/у доброто и злото. След Френската революция еволюира до битка м/у ляво и дясно в политиката. Мечтатели за един глобален, свободен, равен свят с/у подръжници на държавността, здраво стъпили на земята. Всеки сам за себе си избира коя страна да заеме. Според собствените си ценности. Много хора ги намират в медийната пропаганда, но дали са техните, или пък харесват лъскавата опаковка в която са поднесени? Няма как да се обобщи. Според мен ценностите трябва да се откриват единствено в религията и в историята. Образованите хора винаги намират по-лесно правилната за тях страна, без значение вляво или в дясно, знаят как да се възползват от дадените възможности на обществения строй, а необразованите консуматори почти винаги застават вляво, очаквайки Рая на Земята, поднесен им в целофан и панделки.
    Образовайте се и четете историята, единствено тя няма да ви подведе при Вашия избор! Задавайте си въпроси и търсете отговорите! И не забравяйте България, тя все още има място в този разделен свят!

    П.П. И спрете да се делите и да се обиждате! Обидата не е изказ, а липса на такъв.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 14 Отговор
    ПУТИН е ДИКТАТОР
  • 5 Мдааа

    15 14 Отговор
    Украинците няма да забавят темпото! Оборудвани са и ще продължат да настъпват, да използват момента от отслабената руска армия.

    Коментиран от #12

  • 6 Очакват забавяне

    7 4 Отговор
    Очакват изчерпване на ракетите
    Очакват промяна на фронта.
    Очакват Дядо Коледа
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Павел пенев

    10 13 Отговор
    Някой вярва ли на американското разузнаване? Точно това разузнаване плямпаше за употребата на химически вещества от Саддам Хюсеин. Това разузнаване най напред си измисля удобните факти, след което ги пуща в СМИ за публична употреба и най накрая за вземане на политическо решение от президента-психопат.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 От плажа

    7 14 Отговор
    Хаха, това ли казват на клоуна! Mачкай Раша, света е с теб!
  • 11 Мим

    7 14 Отговор
    Путин ще спре тогава когато си постигне целите.Това не го ли разбрахте..Разберете го най после и непълнете гушата на зеления...
  • 12 смешник..

    5 13 Отговор

    До коментар #5 от "Мдааа":

    Бандерците сега за да минат на източния бряг на днепър-могат само с лодка-оти братушките разказаха играта на железопътните линии през антоновския мост и сега зеления смъркач не моо да прекара никакво,,железо,,чека да доо летото та днепаро да пресънее-ама до тогава много вода ще изтече..

    Коментиран от #13

  • 13 Иван

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "смешник..":

    Ти явно си изpoд след като можеш да се радваш на това че извpaтените pycнаци разрушили железопътните линии и мостове ....
    Пфу, пoвръща ми се от такива елементи като теб !

    Коментиран от #14

  • 14 А ти явно ..

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Иван":

    Си смъркач,и се кефиш що зеленио е погубил 1210 00,бандеровци-това е според урсул фон..и.т..н.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: