Last news in Fakti

5 Декември, 2022 17:25 718 0

Поредица сигнали за бомба вдигнаха на крак полицията в Хърватия

  • хърватия-
  • бомба-
  • полиция-
  • евакуация-
  • сигнал

Поредица от анонимни сигнали за бомбена заплаха бяха подадени в редица градове на Хърватия днес, досега не са открити взривни устройства

Поредица сигнали за бомба вдигнаха на крак полицията в Хърватия - 1
Снимка: Shutterstock

Поредица от анонимни сигнали за бомбена заплаха бяха подадени в редица градове на Хърватия днес, съобщава "Евронюз".

Наложи се евакуацията на няколко полицейски управления, търговски центрове и съдилища - включително Върховният съд на страната по време на среща с делегация от Украйна.

Полицията съобщи, че е получила няколко сигнала за поставени взривни устройства на места в цялата страна.

По информация на хърватските медии при извършените обиски досега не са открити взривни устройства.

Радован Добронич, председател на Върховния съд на Хърватия, заяви, че служител по сигурността го е информирал за бомбената заплаха, докато е бил на среща с делегация от Върховния съд на Украйна. Според него заплахата има връзка с въпросната среща.

Анонимните заплахи се случиха на фона на дебат в Хърватия дали Европейският съюз и страната, която е членка на НАТО, трябва да се присъединят към западната инициатива за обучение на украински войници срещу нахлуващите руски сили.

Правителството на Хърватия е предимно "за" започване на обучението, докато президентът Зоран Миланович е против, тъй като смята, че това би означавало пряко участие на Хърватия във войната.

Анонимните сигнали за бомба идват само дни, след като украинските посолства и консулства в шест европейски страни, сред които и Хърватия, получиха "кървави" пакети с очи на животни. Все още няма яснота кой и с каква цел ги е изпратил.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: