Last news in Fakti

7 Декември, 2022 12:45 824 1

ОАЕ: Страната затвърждава позицията си в космическия сектор

  • оае-
  • космическия сектор -
  • космос-
  • президен-
  • обединените арабски емирства-
  • (оае)-
  • шейх мохамед бин зайед ал нахаян

Президентът на ОАЕ заяви, че страната му затвърждава позицията си в космическия сектор

ОАЕ: Страната затвърждава позицията си в космическия сектор  - 1
Снимка: УАМ

Президентът на Обединените арабски емирства (ОАЕ) шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян потвърди, че ОАЕ продължава да затвърждава позицията си в космическия сектор, предаде информационната агенция на ОАЕ – УАМ. Президентът уточни, че обучените кадри на ОАЕ са в състояние да достигнат възможно най-високо ниво в този сектор, който е една от жизненоважните сфери за осигуряване на устойчиво развитие, благодарение на значителните икономически и научни възможности, които създава.

Шейх Ал Нахаян направи изявление вчера в резиденцията си Каср Ал Бахр в присъствието на шейх Хамдан бин Мохамед бин Рашид Ал Мактум, престолонаследник на Дубай, на прием за лидерите на международните космически агенции, участващи в Космическия диалог в Абу Даби, който приключи днес (на 6 декември, бел. ред.).

“ОАЕ ще продължат да подкрепят космическия сектор и да подготвят националните си кадри до най-високи нива, за да повишат конкурентоспособността на държавата в този сектор, в сътрудничество с партньорите си от различни части на света, и за общото благо на човечеството като цяло", каза шейх Мохамед.

“Имаме доверие в народа на ОАЕ и залагаме на успеха. Той притежава волята и амбицията в областта на изследването на космоса да допринесе конструктивно, заедно с другите народи по света да осигурят по-добро бъдеще за идните поколения“, добави шейх Мохамед.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 1 Отговор
    Камиларите примитивни и те разчитат на рогъзин за космическата си програма, скоро ще излетят към дъното като робсия ‼️